Commentaar

7 reacties

‘Schouten aan zet tegen corona’

Na de zogenoemde intelligente lockdown onder het regime van het RIVM mogen minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid de touwtjes wat laten vieren. Zij waarschuwen echter ook voor een mogelijk tweede golf.

En als er niet snel en adequaat wordt ingegrepen, kan die golf wel eens uit de landbouw of voedingsmiddelensector komen. Zowel van uit de veehouderij en vleesverwerking komen op dit moment alarmerende berichten.

De dreiging van corona in de slachtwereld

Een nertsenhouder vraagt nadrukkelijk aandacht voor de problemen op zijn bedrijf en de gezondheid van zijn gezin. Dierenartsen die een brandbrief schrijven naar de minister. Medewerkers van slachterijen die anoniem hun zorgen uiten over de situatie in de slachthuizen.

Volgens hen wordt de dreiging van corona in de slachtwereld niet serieus genomen. Daarmee is deze vitale sector ineens een gevaarlijke exercitie. Inmiddels is bekend dat in de slachterij van Vion in Groenlo één op de vier medewerkers besmet is geraakt. Ook in andere slachterijen wordt het coronavirus bij medewerkers waargenomen.

Een stap opzij doen voor Schouten

Rutte en De Jonge mogen op hun persconferentie wel een stap opzij doen om ruimte te maken voor minister Carola Schouten van landbouw. Want met de toenemende corona-dreiging uit de veehouderij en de slachterijen is zij aan zet. Andere partijen wijzen vooral naar elkaar en wachten af totdat Schouten iets doet. De aanpak van corona duldt geen afwachtende houding. Er is werk aan de winkel. Als de smeekbedes van betrokkenen niet snel wordt gerhoord, ontstaat uit een etterende wond een gapend gat.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Dan lijkt mij nu het moment aangebroken om Schouten terzijde te schuiven. Deze dame laat een spoor van vernieling achter bij elk dossier waar zij zich mee bemoeit.

 • schooteind1

  Nee, asjeblief. Laat deze brokkenpiloot geen enkel dossier meer aanpakken. Laat dan de minister van volksgezondheid of, beter nog, Rutte himself dit probleem aanpakken. Maar GEEN Schouten; doe dit Nederland niet aan.

 • D. de Jong

  Geen enkele lering uit vorige crisis achtige situaties
  geleerd door overheden (semi)

 • Bennie Stevelink

  @Zuperboer, wat moet of kán een andere minister anders doen dan Schouten? Ligt het aan de persoon?

 • Zuperboer

  @Bennie Stevelink; Deze minister heeft nog geen enkel dossier weten op te lossen; Zij zou moeten weigeren om zo als vice-premier te worden gemanipuleerd om de shit van Rutte I, II en III op te lossen. Echter het komt haar goed uit om de veestapel te halveren. Dat ze bv. slachthuizen scherp controleert is haar taak echter, om op dit moment de rundvee-export te blokkeren, dat is weer zo'n actie van haar. De sector in de rug steken, net als bij de kalverfraude. Ik hoop dat de sectorpartijen in het Stikstofdossier de rijen gesloten houden en eerst de status quo goed verdedigen. Dé sector die in NL vergunningen op orde heeft hoeft zich niet zo te laten koeioneren door deze minister, die dossier na dossier in een puinhoop verandert. I&R fraude is haar eerste grote blunder en haar kringloopvisie is nog steeds een mistig enigszins verward verhaal. Zo kunnen veehouders in ons land géén toekomstbestendige bedrijfsvoering voeren.

 • info295

  Bennie het ligt meer aan de personen zoals jij, daar komt deze rare ondoordachte regelgeving van !!! En als we allemaal 1 waren was dit allemaal niet gebeurd !!!

 • fietskip

  Er kan iets aan de hand zijn en dat moet gewoon opgelost worden, maar het is ook maar waar je wilt zoeken.
  Een overheid die verplegend personeel niet eens met berschermingsmiddelen kan beschermen en nu roept om slachterijen te sluiten is bijzonder hypocriet. Hadden ze dan ook de ziekenhuizen en verzorgingshuizen moeten sluiten? Dat kan niet net zo goed als dit niet kan.
  De overheid kan met zulk nieuws wel de onderhandelings positie van de landbouw proberen te ondermijnen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.