Boerenblog

4 reacties

‘Polderen slecht voor de boer’

Vorige week liet het CDA ons weten dat we ontzettend dankbaar moeten zijn met hun middenpartij. Ze haakten daarmee aan op de media-aandacht van de Amerikaanse verkiezingen.

De campagnestrateeg die dit bedacht heeft, kunnen ze beter meteen de laan uitsturen. Met het poldermodel gaan we de grote vraagstukken voor de toekomst echt niet oplossen. De kiezer is echt niet gek!

‘Onbetrouwbare overheid’

In het programma Buitenhof sprak Pieter Omtzigt, de net-niet-leider van hetzelfde CDA, onlangs over de diepgewortelde onvrede in de samenleving. Over de gezinnen wiens leven onherstelbaar is vernietigd door de belastingdienst omdat zij onterecht werden en worden aangemerkt als toeslagencrimineel. In het programma legde hij zelf het verband tussen dit voortslepende drama en een persoon die zelfmoord pleegde. Het klinkt sympathiek dat Omtzigt zich zorgen maakt. Hij gebruikte zelfs de woorden ‘onbetrouwbare overheid’. Maar nota bene zijn eigen partijgenoot Wobke Hoekstra is eindverantwoordelijk voor deze chaos en hij als ‘onze’ volksvertegenwoordiger ook!

Onvrede

De enorme onvrede onder de bevolking, waarover Omtzigt sprak, onderschrijf ik. Het heerst inmiddels in alle beroepsgroepen. Zorgpersoneel krijgt applaus maar geen financiële waardering, boeren worden uitgerookt zogenaamd vanwege stikstofnormen en horeca-ondernemers worden geofferd om een schijnveiligheid te creëren die niet bestaat.

Overgaan tot de orde van de dag

Ik vrees dat de steunmaatregelen die de overheid (uit onze zak) beschikbaar stelt, op 17 maart 2021 om 00.00 uur in rap tempo zullen worden ingetrokken. Dan zijn de rode vakjes ingekleurd en kunnen de dames en heren over tot de orde van de dag. De heidebrand die woedt in de Nederlandse samenleving zal echter niet geblust zijn. Daar is de door Omtzigt benoemde revolutie voor nodig. Een revolutie waar de Nederlandse overheid eigenhandig jarenlang de voedingsbodem voor heeft aangelegd.

Laatste reacties

 • bori

  Kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat het CDA zich in het algemeen LINKS van het midden opstelt.
  Als het CDA wat zij noemen de populistische ,op voorhand blijven uitsluiten, zie ik het somber in voor het CDA.

  WORDT WAKKER CDA.

 • varken23

  Volgens mij is Pieter Omtzigt de enige politicus die oprecht kritisch is op zijn eigen partij, en een van de weinige die vraagtekens zet bij doel om altijd maar meer woningen te willen bouwen.

 • @1

  Varken 23 , Pieter Omtzigt is wel kritisch, maar als puntje bij het paaltje komt ,dan stemt Pieter gewoon met de meute mee ,gezien bij de toeslagenaffaire vd belastingen toen er een parlementaire enquête zou komen om de boel eens grondig te onderzoeken had Pieter zijn poot stijf moeten houden ,maar stemde gewoon zoals Rutte het wou.

 • trekker123

  VVD schuift ook op naar links. Dijkhof neemt de benen als er een nieuwe regering van start gaat. PvdA alleen met Klaver of Marijnissen. DDR nieuwe stijl komt er aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.