Commentaar

7 reacties

‘Ook 2020 wordt een roerig jaar’

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. En dit jaar vooral ook: nieuwe reuring.

Farmers Defence Force heeft alvast nieuwe acties aangekondigd. Nog geen concrete data, maar wel is de achterban op scherp gezet: wees klaar voor trekkeracties tegen bedrijven die zonder vergunning stikstof uitstoten en bereid je ook maar vast voor op acties tegen het grote Green Deal-plan van eurocommissaris Frans Timmermans.

Juridisch wapen

Nieuw in de aankondiging van de zeer zelfverzekerde actiegroep is de inzet van het juridische wapen. Het zoeken is nog naar een advocaat die zich hier gratis voor in wil zetten, maar het doel is duidelijk: via de rechter de uitstoot van stikstof verminderen van niet-landbouwbedrijven. Dit alles vanuit de overtuiging dat het onrechtvaardig is als de ene sector wel moet inleveren en de andere niet.

Een overeenkomst met de landbouw is er nog lang niet, is het duidelijke signaal van FDF

Duidelijk mag zijn dat minister Schouten niet in alle rust verder kan puzzelen aan het stikstofvraagstuk. Een overeenkomst met de landbouw is er nog lang niet, is het duidelijke signaal van FDF.

Afrikaanse varkenspest

Intussen klopt in het Oosten de Afrikaanse varkenspest (AVP) steeds nadrukkelijker aan de deur. Vlak voor de jaarwisseling was het virus al tot op 21 kilometer van de Pools-Duitse grens genaderd. Beide onderwerpen hebben niks met elkaar te maken. Toch zijn stikstof en AVP de explosieve ingrediënten voor een roerig 2020.

Laatste reacties

 • KFB

  Moet toch wel een bekende advocaat voor te vinden zijn! Publiciteit verzekerd en daar komen ze op af . Als vliegen op 💩

 • KFB

  Mooi klusje voor Hiddema, die heeft het goed met ons voor...

 • farmerbn

  Normaal gesproken kun je naar de postcode loterij om geld te vragen voor milieuwinst. Een advocaat vinden om bedrijven aan te pakken die geen of onvoldoende uitstootvergunnigen hebben is een nobel streven voor die moraalridders van de postcode loterij. Veerman en Van Geel kunnen er zo voor zorgen als ze willen want die zitten in de top van die organisatie. Eens kijken wat ze doen.

 • Veerman en Van Geel doen niets voor de belangen van de landbouwsector dat is ondertussen wel duidelijk ,gezien hun rol om het belang van de landbouw in te perken en gaan dus niet de andere sectoren aanpakken ten gunste van de landbouw.

 • <>
  De linkerkant begint al te dreigen.

 • f.p.zomer

  Belastingdienst?

 • moszkowicz heeft wel tijd voor brood en spelen is hij wel voor te porren immers zijn ongevallen uitkering is ook op (whipless) misschien x rondje mee op trekker

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.