Boerenblog

12 reacties

‘Minder, minder.... vee?’

Voormalig NZO-bestuurder Tjeerd de Groot zorgde afgelopen week voor eeuwige bekendheid van zijn persoontje vanwege zijn voorstel om de halve intensieve veestapel weg te strepen.

Mediageile GroenLinks-maatjes haakten gretig aan door te roepen dat ook koeien het veld moeten ruimen. Er vlogen percentages en getallen over onze hoofden waarvan niemand de waarheid nog toetste. De toon was immers gezet.

Geen krachtig weerwoord

Het lukte ook de heer Calon niet om een krachtig weerwoord neer te zetten in de spaarzame minuutjes die de sector in de media kreeg. In plaats van woedend en strijdbaar vertelde onze voorman met afhangende schouders bij Nieuwsuur wat het gevolg zou zijn als AL het vee uit Nederland verdwijnt. Heeft die man geen mediatraining gehad?

Braaf jongetje Nederland koos ervoor om veel meer gebieden aan te melden dan vereist was

Nederland braafste jongetje van de klas

De echte oorzaak van het feit dat Nederland op slot zit, ligt al jaren terug. Alle lidstaten moesten destijds een aantal natuurgebieden aanwijzen als beschermd gebied en braaf jongetje Nederland koos ervoor om veel meer gebieden aan te melden dan vereist was. Daardoor woont nu praktisch IEDEREEN in de buurt van een beschermd gebied. Dat was dus niet nodig geweest.

Ondergrondse politieke koers

We laten ons als agrarische sector en als burgers van Nederland al jarenlang leiden door een ondergrondse politieke koers die ons langzaam maar zeker naar de afgrond leidt én we geven geen weerwoord. Los van de vraag wat ik van de uitspraak van Wilders vind, zie ik een overeenkomst in de manier waarop hij op oneerlijke wijze naar het schavot wordt geleid.

Ik zie maar een oplossing om het tij rigoureus te keren en dat is actie!

Actie!

De vraag is, hoe lang laten we dit nog doorgaan? Ik zie maar een oplossing om het tij rigoureus te keren en dat is actie! Een duidelijk statement: tot hier en niet verder! Wie zwijgt, stemt toe.

Laatste reacties

 • .....

  Minder minder boeren

 • agratax(1)

  "Nederland braafste jongetje van de klas". Hier zou een kanttekening bij willen zetten "Nederland heeft bewust op iedere straathoek een Natura 2000 veldje aangewezen om zo de landbouw het land uit te pesten. Dit pesten is niet gelukt maar met "stikstof wet" is de kans vele malen groter, want geen Nederlander wil Nederland economisch en sociaal op slot zetten ten gunste van de boeren. Landbouw in Nederland is niet nodig om voldoende voedsel in de schappen te hebben zolang er een Vrije Wereld Markt is waar de prijzen toch al aan de lage kant zijn.

 • nvanrooij1

  In Noord Holland voegen ze nog 3000 ha natuur toe. Kringlooplandbouw en grondgebondenheid worden steeds lastiger. Met de mond belijden en de tegenovergestelde praktijk toepassen. Hoe hypocriet kun je zijn als overheid.

 • 306lsa

  Agratrax(1)
  Geen NL wil op slot zitten ten gunste van iemand die pest.
  D’66 wil iedereen wel recht in de ogen kijken of zo ook al zeggen ze 50 % saneren zonder een woord van we kopen dan wel varkens rechten of zo ? Dat maakt mensen ongerust of kwaad ?heel logies als je bijv. Zou zeggen 50% pensioen in plaats van 100% en dan o ik wil wel mensen recht in de ogen kijken
  Maar ga maar na zo wil ook niemand behandeld worden zeker niet door pest gedrag

 • HAns Ligger

  Och, boeren wordt al jaren de hand boven het hoofd gehouden. Als men moet krimpen, vraagt men een uitkering van de staat. Als oude stallen wegmoeten, krijgen ze een riante vergoeding. Als een koe wegmoet, 1200 euro schadeloosstelling. De landbouwsector krijgt het meeste subsidie van Europa. Zo kun je nog wel even doorgaan

 • HAns Ligger

  Plus: agrarische sector is maar 1,5 % van de economie.

 • johan.vandegraaf

  Hee HAns Ligger jij vreet erg goedkoop in NL ik zou mijn grootte muil maar is ff dichthouden,gaat nogal eens zo hoe minder men doet(werk)hoe meer commentaar !!

 • kleine boer

  Hans ligger zelf geen kinderbijslag geen huursubsidie enz enz dat snap ik maar er zijn er veel die dat wel krijgen zijn dat ook mensen die niet deugen?

 • bankivahoen

  Je mag zelf gaan boeren Ligger,wij doen het niet meer voor je. De indoctrinatie heeft je lelijk te pakken zo te lezen. Arm schaap!

 • Mbmb

  Hans Ligger is een domme roeptoeter zonder achtergrond. Zeker aanhanger van D66 of GL. Er is helemaal geen uitkering van de staat voor zelfstandigen domoor, en evenmin wanneer er koeien weggaan, zie de fosfaatkorting over boerenrug. Hans ik pak nu 50% van jouw inkomen, huis, jouw toekomst en je ziet maar hoe je het red. Daarmee je vriend Jesse Klaver geciteerd, gisteren in de kamer.

 • Gat

  Hans ligger zijn genoeg boeren zonder opvolger. Ga in maatschap en ga boeren. Dan kun je schatrijk worden zoals jezelf zegt.

 • veldzicht

  Zo zie je maar,iedereen roept maar wat over de boeren zonder dat ze ook maar het flauwste benul hebben waar ze het over hebben.Allemaal geïndoctrineerd door natuur en milieu-maffia en de linkse pers die niets liever doen die lui te citeren zonder dat ze ook maar de de minste moeite doen om na te gaan doen hoe het nu echt zit en of ze geen lulkoek lopen te verkopen...

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.