Boerenblog

5 reacties

‘Leuk om boer te zijn’

Best raar dat boeren het leuk vinden om boer te zijn.

Afgelopen zondag keek ik naar het programma Onze Boerderij van Yvon Jaspers. Hier ging ze bij enkele boeren langs om te kijken wat zich allemaal bij deze boeren afspeelt. Ik vind ik het mooi om te zien wat zich op andere boerenbedrijven allemaal afspeelt, maar het is triest om te zien dat velen van hen veel ellende meemaken.

Ondanks problemen blijven veel boeren boer

Boerin Agnes heeft maandelijks een verlies van € 8.000, mede veroorzaakt doordat ze haar stal niet geheel mag gebruiken in verband met de fosfaatproblematiek.

Bij boer Riks zijn de afgelopen twee winters veel melkkoeien doodgegaan. Wellicht heeft het iets met het voer te maken in de winter. In Canada wordt GMO-mais geteeld en deze wordt met Roundup bespoten. Misschien heeft het iets met de gezondheid van de veestapel te maken? Boer Riks weet het niet precies, maar er heerst een heel taboe over. Wellicht heeft Monsanto eieren voor zijn geld gekozen en mag Bayer nu de kastanjes uit het vuur halen.

Fruitteler Izaak moet bij nachtvorst tijdens de bloesemperiode zijn uiterste best doen om zijn oogst te beschermen. Het is gewoon beangstigend om zo afhankelijk van het weer te zijn en dat een nachtvorst je hele oogst om zeep kan helpen.

Politici discrimineren bewust boeren vol passie

En toch vinden ze het allemaal leuk om boer te zijn. Eigenlijk best raar. Veel boeren maken veel ellende mee op hun bedrijf en toch vertellen ze vol passie over hun bedrijf en zijn ze er trots op om boer te zijn. Burgers zien ook dat deze ondernemers uit de grond van hun hart spreken. De sympathie voor boeren van vele burgers is dan ook oprecht.

Tjeerd de Groot van D66 probeert de landbouw de Zwarte Piet toe te spelen, wetende dat dit een makkelijke prooi is

Jammer dat veel politici deze oprechtheid niet hebben. Het doet me dan ook pijn dat er zoveel onbenullen rondlopen en iets roepen waar ze de ballen verstand van hebben. Bijna overal krijgt de landbouw de schuld van. Er zijn veel politici die bewust boeren discrimineren. Ze maken onrechtmatig onderscheid tussen diverse sectoren en pakken de boerensector extra hard aan, terwijl andere sectoren bewust door hun buiten schot gelaten worden. Ik snap dan ook niet dat de regering hier niet harder stelling tegen neemt. Ook wij boeren zijn een groep burgers van de samenleving!

Halvering veehouderij een hypocriet verhaal

Uit onderzoek is gebleken dat de kiezers van de partij D66 bij de grootste vervuilers horen. Ze maken de meeste vliegtuigvluchten en heel veel autokilometers. Tjeerd de Groot van D66 probeert de landbouw de Zwarte Piet toe te spelen, wetende dat dit een makkelijke prooi is. Hij wil de veestapel halveren om de bouw van woningen en de aanleg van wegen te kunnen laten doorgaan. Ook vliegvelden Lelystad en Schiphol moeten flink kunnen groeien ten kosten van de landbouw. Een mooie hypocriet is hij, die zijn eigen belang en dat van zijn volgers (sponsors en kiezers) voorop stelt en die landbouw discrimineert.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Helemaal mee eens.

  • Als je het hebt over halvering van buitenlanders word je opgepakt.

  • Wordt vast verwijderd

  • Gijs Gans

    In de telegraaf zetten.

  • Laat Tjeerd de Groot zijn loon dan ook maar halveren.Eens kijken wat hij dan zegt

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.