Boerenblog

2 reacties

‘Laat je van je beste kant zien!’

Samen staan we sterker als veehouders, telers en tuinders van Nederland.

Geïnspireerd door een bericht van Boerenbond België plaatste ik afgelopen donderdag een Facebook-bericht over de restproducten die landbouwhuisdieren opeten. Bij het schrijven van deze column is dit bericht al meer dan 55.000 keer bekeken en honderden keren gedeeld. Een aantal organisaties haakte aan op het onderwerp en binnen een paar dagen ontstond een ketting aan voornamelijk positieve reacties.

Veel negativiteit rond landbouw, zoals bij Jinek

Er is veel negativiteit rond de agrarische sector, dat maak ik zelf ook dagelijks mee. Ook wij vragen ons regelmatig af voor wie we het eigenlijk allemaal doen. Bijvoorbeeld afgelopen week, toen bij Jinek werd gesuggereerd dat ‘wij’ verantwoordelijk zijn voor de verschrikkelijke branden in Brazilië.

Hou vast aan meerwaarde van Nederlands voedsel

Toch houd ik me vast aan de overtuiging die ik al meer dan 25 jaar heb: de meerwaarde van Nederlands voedsel. Laten we met z’n allen benadrukken wat deze meerwaarde is, zonder daarbij iets of iemand anders af te kraken. Deze boodschap is simpel, duidelijk en begrijpelijk voor iedereen.

Dutch Food Week

Van 5 t/m 16 oktober vindt de Dutch Food Week plaats, hét nationale podium voor Nederlands voedsel. Boeren en tuinders, toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers kunnen heel Nederland laten kennismaken met onze mooie food-sector.

Iedereen in de agrarische sector kan op de manier die het beste bij hem of haar past, gebruik maken van dit mooie podium, vanuit de gemeenschappelijke boodschap en zonder anderen af te kraken.

Ik kijk ernaar uit om de mooie verhalen, foto’s, animaties en verbindingen op de sociale media voorbij te zien komen en ga ze liken, delen en retweeten zoveel ik kan.

Dus, veehouders, telers en tuinders van Nederland: doe je best!

Laatste reacties

  • kanaal

    eerst maar even jinek volledig negeren heeft ze minder lol.

  • EL

    Jineck uitleggen hoe en wat, zodat ze weet hoe het werkt!

Of registreer je om te kunnen reageren.