Redactieblog

28 reacties

‘Etterbult Partij voor de Dieren barst open’

Ze zijn er nog in Nederland: dictators. Een van hen is Marianne Thieme, de leider van de van de Partij voor de Dieren.

Dat wisten we al, maar het werd nog eens bevestigd door het vertrekkende Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten. Ze stapt op omdat ze het oneens was met de koers van de partij. Die versmalde steeds meer. Dieren kwamen op een nog hoger voetstuk te staan. Met de noden van mensen, ook de onderdrukten in de maatschappij, mochten de Kamerleden zich niet bezighouden. Dat was het decreet van dictator Thieme.

Dierendingen boven mensendingen bij dierenpartij

Het kwam door een artikel in een dagblad, waarin werd gesteld dat PvdD zich steeds meer om mensen bekommerde. Dat werd geprezen als een pluspunt. Zo zag Thieme het niet. “We gaan steeds meer op andere partijen lijken”, betoogde ze in haar fractie. “Dat kan niet. We moeten weer meer actievoeren en terug naar de kern: dier, milieu en natuur. Mensendingen zijn voor mensenpartijen.” En dus mocht Van Kooten, die de mensendingen in haar portefeuille had, daar niet meer over praten in de Kamer. “Geen vragen stellen over futiele mensendingen.”

Het stoorde Van Kooten vooral dat haar door Thieme werd afgeraden aandacht te besteden aan minderheden als homo’s, biseksuelen en transgenders. Van Kooten legt verband tussen het geloof van Thieme – zevendedagsadventisten – en dit verbod. Dat geloof verbiedt deze minderheden en dat ‘kan zij dan niet scheiden van haar politiek’.

Protest tegen boer waarvan stal vermoedelijk in brand gestoken werd

Zo barst de etterbult van de Partij voor de Dieren open. Maar we zijn er nog niet. De Thieme-trein rijdt gewoon door. Zo ook bij de brand op een pluimveebedrijf in Kiel-Windeweer in Groningen. Een grote ellende voor de boer. Het grijpt je bij de ziel als je de kippen, die je goed verzorgt, ziet verbranden.

Hoe is het mogelijk dat de kiezers van deze partij zelf nog in de spiegel durven kijken

Wat doet de Partij voor de Dieren? Die organiseert meteen een demonstratie in Groningen tegen de Bio-industrie. Naar goed gebruik bij de partij, waar Kamerlid Ester Ouwehand ervaring mee heeft. Zij stelde in de Tweede Kamer meerdere keren vragen over eerdere stalbranden. Ook organiseerde ze demonstraties.

Nu demonstreerde de partij dus in Groningen. Verstand op nul en de blik oneindig op dierenleed. De ogen dicht voor mensenleed. Want in Kiel-Windeweer is dat zeker aan de orde. Er bestond een vermoeden van brandstichting en er was een man te zien op beveiligingscamera’s. Deze heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.

PvdD houdt alleen oog voor dieren, menselijke maat ontbreekt

Maar de Partij voor de Dieren demonstreert rustig door. Niet tegen de vermoedelijke dader van de brand, maar tegen de pluimveehouder, die zijn dieren uitstekend verzorgde. En die zijn droom nu uit elkaar ziet spatten.

Dat is dus het bewuste beleid van Thieme. Geen mensendingen, maar dierendingen. Kamerlid Van Kooten voelt zich daarbij niet thuis. Hoe is het mogelijk dat de kiezers van deze partij zelf nog in de spiegel durven kijken.

Marianne durft dat wel. Zij ziet immers nooit mensen, maar alleen maar dieren.

Laatste reacties

 • Vhouder

  heerlijk

 • ????

  Prima verhaal wat bewijst dat Thieme vervult is van kwade Geesten ipv uw naaste lief te hebben .

 • agratax.1

  @???? Thieme heeft haar naasten erg lief. Haar naasten zijn nl. DIEREN en om je liefde voor dieren te bewijzen, mogen er dieren in een stalbrand omkomen. Vreemde manier van je liefde tonen, maar kennelijk volgens haar Geloofsbeleving de beste manier. Of mag ik zeggen dat ze een Zelf ingenomen ego tripper is, die zelfs na 3 relaties nog niet weet hoe je relaties moet onderhouden ook als je partners eens niet jouw leefwijze voor 100 % volgen, maar een eigen mening hebben en die ook nog openlijk ventileren.

 • dirkpauwels

  in een dagblad plaatsen, de landbouw weet dit allang

 • agratax.1

  De wijze waarop mevr. Thieme haar partij of moet ik zeggen beweging leidt, doet denken aan dat van andere partij leiders, die ze te vuur en te zwaard bestrijdt en die de wereld ook trachten te verbeteren (naar hun hand zetten) per Twitter of met wapen gekletter.

 • Almagro

  Het komt door de Walt Disneysering van onze maatschappij in het algemeen maar sommige mensen in het bijzonder. Ik denk serieus dat er Thieme stemmers zijn die denken dat dieren denken als mensen en zelfs kunnen praten. Wanneer je enkel nog buiten je stad komt wanneer je onderweg bent naar je vakantie bestemming dan loop je dit risico. Films als de nieuwe Lion King zijn zo goed gemaakt dat er kinderen zijn die het verschil tussen fictie en werkelijkheid kwijt zijn.
  En Thieme met Koffeman zijn gewoon charlatans en dictators van een héél bedenkelijke sekte .

 • gjh

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • wmeulemanjr1

 • nvanrooij1

  De vuile was van deze partij heeft bij ons in het dagblad gestaan. Ook de strijd tussen Ouwehand en Thieme in 2010-2011 kwam aan de orde. Het blijkt een zeer rare partij te zijn met alleen een focus op de agrarische sector en de daarbij behorende dieren. Continu framend en alleen maar met dieren bezig waarbij de boeren altijd de schuld krijgen vanuit een zeer rare geloofsovertuiging. Ik denk dat de houdbaarheidsdatum van deze club langzaam ten einde loopt.

 • Bennie Stevelink

  Het viel mij tav de Oostvaardersplassen op dat er bij de PvdD sprake is van een morele spagaat. De PvdD is fel tegen het afschieten van dieren. Ook als daar een veel grotere en ellendiger dood mee voorkomen wordt. Een mens mag nooit, maar dan ook helemaal nooit over het leven van een dier beschikken.
  Wat dit betreft is hun standpunt over het leven van een dier extremer dan het standpunt van de SGP over het leven van een ongeboren kind. De SGP kent tav abortus nog wel enige nuance: wanneer het leven van de moeder in gevaar is vindt de SGP abortus wel aanvaardbaar omdat daarmee een grotere dood voorkomen wordt.

  Ondanks dat voor de PvdD het leven van een dier onschendbaar is, zien ze, net als alle linkse en liberale partijen, vrije abortus als een verworvenheid die boven iedere discussie verheven is. Ik neem geen standpunt in over abortus, dat moet iedereen voor zichzelf bepalen, maar ik constateer hier wel een bizarre morele spagaat. Het sluit aan bij de verhalen die naar buiten komen, waaruit blijkt dat het dier boven de mens wordt geplaatst. Het lijkt wel alsof de PvdD een occulte sekte is die de Geit van Mendes aanbidt.

 • Heeft al iemand een idee wat de beweegreden was van de (vermoedelijke, maar eigenlijk zeker) brandstichter van die kippenstal? Lijkt me sterk als er in het buurtcircuit niks meer bekend is over de man op de film.

 • Alco

  Het lont onder de PvdD is aangestoken.

 • Attie


  Kijk en dat heb ik nou weer, zo nieuwsgierig, wat zou Meuleman en gjh....??

 • farmerbn

  Heel vaak hier kijken wat er geschreven staat. De beheerder is niet altijd even snel dus kun je het bericht gelezen hebben voordat het verwijderd wordt.

 • Maas1

  <>

  We zullen zien....

 • glaasje

  Hopelijk doekt die partij zo snel mogelijk op.

 • jeroende

  opstappen kamerlid en protesteren tegen stalbranden hebben niets elkaar te maken. jammer dat een kamerlid die haar zin niet krijgt over het meedoen met een debat meteen opstapt en de vuile was gaat buitenhangen. niet heel chique. die van Kooten had helemaal geen politieke ervaring, een jaar statenlid en een jaar kamerlid. dan zou ze niet zo hoog van de toren moeten blazen en haar plek kennen. eerst maar eens iets presteren.

 • nvanrooij1

  Jeroende jij bent duidelijk aanhanger van de PvdD.
  Waarom protesteren tegen een stalbrand die hoogstwaarschijnlijk aangestoken is. Het leed voor die boer is al enorm, maar daar heeft de PvdD geen boodschap aan.
  Waarom zou dat kamerlid geen eigen mening mogen hebben . Zonder eigen mening krijg je geen debat met sterkere uitkomsten. Over presteren gesproken mevr. Thieme krijgt van onze belastingcenten een vorstelijk salaris en vertoont zich zelden in de kamer.
  De PvdD lijkt meer een sekte , daar heb je ook alleen maar te gehoorzamen aan de leider.

 • Almagro

  @Jeroende, hoor in een PvdD aanhanger nou verwijten maken over vuil spuiers en een ex aanhanger moet niet hoog van de toren blazen??
  Vuil spuien is zowat uitgevonden door door de PvdD! En als er te hoog van de toren wordt geblazen dan is dat door de sekte leider zelf, de geen tegenspraak duldende Thieme.

 • ptheunis501

  Allemaal lid van de zevendedagsadventissten. Mariane tiemen, antionette hertsenberg.
  Het is raar dat als je een partij opricht voor moslim gelovige en je geloof wil opleggen aan anders gelovigen het land op zijn kop staat, en als je niet oppast als teroristiche groep te boek komt te staan, maar als je een radicale Christelijke groepering bent die als idealen heeft om alles wat met vlees/vleesproductie te maken heeft uit te roeien, je geen stro brete in de weg wordt gelecht, en jij je als sectariche beweging niet vermoedende/ ongelovige mensen probeert te indoctrineren.

 • veldzicht

  Het is niet netjes van mij en zo ben ik niet door mijn ouders opgevoed maar leed vermaak heb ik in dit geval wel. Zo wel thieme als Ouwehand hebben nog nooit anders gedaan de landbouw en speciaal de veehouderij lopen schofferen en alles bij elkaar lopen liegen om de landbouw in een kwaad daglicht te zetten,maar nu krijgen ze een koekje van eigen deeg en hoop van harte dat het die partij zwaar zal beschadigen.

 • Alco

  Die @Jeroende zegt dat van Koten niet niet zo hoog van de toren moet blazen omdat ze maar weinig politieke ervaring heeft.
  EN dat zit dan al wel in de tweede kamer.

 • AWMaat

  Hoe is het mogelijk dat de veeboeren zelf nog in de spiegel durven kijken?
  Met de slacht van meer dan 600 miljoen dieren elk jaar. Het is toch een grote moordpartij.

 • kleine boer

  Awmaat je komt zeker nooit in de natuur ? En als je zelf een poes hebt die is zeker ook vegetarisch ?

 • Gat

  Achja awmaat hoeveel wild wordt er niet dagelijks dood gereden. En dat voor geen enkel nut!

 • Het is met de PVDD net als met FvD. Alles draait om de grote leider en die hebben dictatoriale nijgingen! Hier in Nederland hebben we dat gelukkig snel door maar in Turkije niet!
  Daar hebben ze Erdogan en zowel Thieme als Baudet lijken erop!
  Vlak ook Klaver en Marijnissen niet uit!
  Gelukkig kunnen de kiezers altijd terug naar de stabiele partijen zoals CDA, VVD, PvDA en SGP!
  De rest zal bij vlagen opstaan en ook weer neergaan!

 • ENDE902

  @AWMaat,
  Hoe is het mogelijk, dat u nog in de spiegel durft te kijken? Door de veeboeren neer te zetten als massamoordenaars. Terwijl het hier gaat om mensen die naar eer en geweten voedsel produceren voor de meerderheid van de mensen, die er dankbaar voor zijn dat het in de winkel te koop is.
  Misschien is het voor de spiegel ook wel beter, dat u er niet in kijkt, want deze gaat gelijk aan gruzelementen.

 • koestal

  anti boeren partij.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.