Boerenblog

1 reactielaatste update:21 mei 2019

‘Toch nog een poedelpuppy’

Onverwacht hebben we toch nog een pup. Maar een poedel op een boerderij? Dat moeten we wel vaak uitleggen.

Ping! Een Facebook-berichtje komt binnen. Het is de dinsdagavond na de publicatie van mijn vorige column over ‘de pup die niet doorging’. FJ en ik hadden onszelf inmiddels gericht op de kittens die geboren zijn bij ons onder de kast. Zo ontzettend schattig. Maar het Facebook-bericht was van een fokster van poedels die nog twee zwarte teefjes had. Stiekem maakte mijn hart een sprongetje. Zou het er dan toch van kunnen komen?

Dottige puppies

Na een belletje en wat app-contact rijden we naar een plaatsje in Gelderland. Op een voormalige boerderij rennen de pups ons al tegemoet. Alles is professioneel ingericht, dat zien we gelijk. Een zee aan dottige zwarte zachte puppies begroet ons enthousiast. FJ en ik zijn direct verkocht. Charlotte en Henk staan beetje op afstand en denken er het hunne van.

Met een uitgebreid puppypakket, inclusief deken met nestgeur, vertrekken we

Na koffie, gebak, een supervriendelijk onthaal en natuurlijk ook een goed gesprek kiezen we een hondje, of zij kiest ons, dat is altijd een beetje wederzijds denk ik. We noemen haar Floor. Met een uitgebreid puppypakket, inclusief deken met nestgeur, vertrekken we.

De terugreis loopt redelijk voorspoedig op wat spugen na. Floor is net zo rustig en vriendelijk als we haar hebben leren kennen. Ze ligt op schoot en valt ook nog in slaap.

Opvoeden

Eenmaal thuis begint het opvoeden. Gelukkig gaat het helemaal goed. Samen gaan FJ en ik op puppycursus en we laten haar met veel plezier uit. De buurkinderen komen allemaal knuffelen, net als al mijn stoere buurvrouwen. Puppies doen wat met mensen. Floor is al ruim 12 weken, zindelijk is ze al voor het meest belangrijke deel.

In 2 weken tijd hebben we een kat, een hond en 6 kittens in huis

De kat die haar kittens nog bij ons in huis heeft, wijst haar een paar keer vakkundig terecht als ze te dichtbij komt. Henk zucht, in 2 weken tijd hebben we een kat, een hond en 6 kittens in huis en als het aan mij ligt, nemen we het verstoten lammetje van een buurtboer ook nog in huis. Maar ja, ik ben 4 dagen per week op kantoor en Henk is alle dagen bij huis dus ik snap dat er ook grenzen zijn.

Gniffelen

Tot nu toe zijn we vooral aan het uitleggen aan mensen waarom we een poedel hebben. Een poedel op een boerderij, dat hebben de meesten nog nooit gehoord. Of ze moeten gewoon gniffelen om dit feit, zelfs de meest nuchtere mensen vinden er wat van. Het maakt ons niets uit, we zijn er heel blij mee. We hebben een heel vriendelijk, slim en fijn gezinshondje dat niet verhaart. Toch moet ik zelf soms ook wel lachen om onze keuze voor een poedel, bijvoorbeeld als ik naar FJ kijk die Floor gaat uitlaten. Hij loopt in vieze speeljas, op afgeragde laarzen en met stoere tred, naast hem huppelt een heel sierlijk hondje. Ze lijkt eerder een showhondje dat door de plassen, de modder en het gras dartelt. Gelukkig kun je dit ras heel vaak wassen….

Eén reactie

  • PieterXT

    Wat een leuke naam ;)
    Groetjes, Floor alias Florina!

Of registreer je om te kunnen reageren.