Commentaar

7 reacties

‘Steun voor boeren op alle fronten’

Campagneleider Erwin Vermeulen van Animal Rights wringt zich in Standpunt.nl op Radio 1 in allerlei bochten. Nee, hij gaat de actie van Meat the Victims in Boxtel niet afkeuren.

Een actie is niks meer of minder dan een marketingcampagne, legt hij uit. Middelen, aandacht en effect worden afgewogen. Zijn club maakte de keuze voor een bezetting niet. De aandacht gaat dan te veel uit naar het middel, en niet het doel. Het blijkt: de sympathie ligt in Boxtel bij de varkenshouder. Er is kritiek op het optreden van de politie. De discussie gaat over de lastige economische positie van boeren. Van de bijna 4.000 stemmen op de stelling op Radio 1 dat de bezetting te ver gaat, is 78% het eens.

Afstand nemen

Ja, zelfs Partij voor de Dieren, Wakker Dier en Varkens in Nood nemen afstand. Deze laatste proberen een dag later, als de rook wat is opgetrokken, weer de focus op de varkenshouderij te krijgen. Maar ondertussen zitten boeren ook niet stil. Terecht brengen zij de dreiging van dierziekten onder de aandacht. Het bedrijf in Boxtel gaat drie weken op slot. En welke gevolgen heeft de stress van de bezetting op de dieren? Dat zijn de echte vragen.

Een petitie voor betere bescherming van boeren is in één dag al meer dan 25.000 keer ondertekend. De opgerichte Facebookgroep Farmers Defence Force krijgt in diezelfde tijd 750 leden. Sinds gisteren is er ook een app-groep actief.

Welke gevolgen heeft de stress van de bezetting op de dieren?

Het is goed om bij elkaar bescherming te zoeken en tegelijkertijd ook te realiseren dat sympathie een broos goed is. De afweging van doel en middelen geldt ook voor tegenactie!

Laatste reacties

 • Firma Vellenga

  Persoonlijk vind ik de focus nu ook te veel op dierenziektes liggen. Dat is al weer een stap verder. Ze hebben gewoon van je erf en werk af te blijven. Daar moet de focus eerst op

 • Gerrit234

  Toch komen nu ook de verhalen naar buiten van alle misstanden sinds de jaren 90 bij deze varkenshouder. bron: <>

 • Jan-Zonderland

  Het gaat om het basisprincipe: is het acceptabel dat iemand om wat voor reden dan ook, zich zonder toestemming van wie dan ook, zich toegang verschaft tot iemand anders zijn gebouw ?
  Het antwoord daarop is NEE ! Vermeende misstanden of niet, dat doet er niet toe.
  Dat recht is enkel voorbehouden aan betreffende autoriteiten indien daar noodzaak toe is. Als dergelijke acties goedgekeurd gaan worden dan is letterlijk het hek van de dam.

 • Tinus1

  @gerrit234, dat is groot gedeelte tijdlijn van de vader van de getroffe boer. Daarbij klopt hij niet en onbreekt er veel. Maar dat de tijdlijn zwaar gekleurd is is wel duidelijk. Dat ze in MPA affaire vrijgesproken zijn wordt niet vermeld o.a.

 • Erwin Vermeulen zou raar stuiteren als zijn woning van alle kanten wordt bestormd, open gebroken en iedereen gaat op zijn elfendertigst een broodje worst / kaas/ ham / lever eten in een wit pak in keuken / kamer/ slaapkamer/balkon/tuin . Heel gewoon dat eten van een broodje, maar een vloek voor Erwin Vermeulen. Not-done om dat op iemand anders zn prive-plek te doen. Maken we tegenwoordig ons zorgen om de privacy op internet. RAAR dat de privacy van de boer en zijn gezin niet gerespecteerd is, niet door Nederlanders ZELFS niet door touristen/buitenlanders/mensen van de andere kant van de wereld.

 • husky

  Er zijn wel vaker zeer grote varkenshouders negatief in het nieuws geweest, terwijl er ook andere zeer grote waar je nooit iets van hoort, dat geeft soms wel te denken op welke manier ze hun geld willen verdienen, maar men hoort gewoon van het erf af te blijven als je er niks te zoeken hebt.

 • boerbenning

  Vreemd ik dacht altijd dat je niet zonder te vragen ergens naar binnen mocht.
  Tevens heb ik geleerd van andermans dingen en zaken af te blijven.
  Staan deze regels niet meer in het handboek van opvoeding?
  Wij lopen toch ook niet gewoon een huis binnen en kijken in de koelkast wat er in staat of nemen de hond de kat de vogel of schildpad van deze mensen mee?
  Het eind is dan toch wel erg zoek. Zeker geen opvoeding gehad laat staan voeding.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.