Redactieblog

12 reacties

‘Amsterdam kwetst boeren met ban op vlees’

Amsterdam telt 272 slagers, zo meldt Amsterdam Onderneemt. Kennelijk telt dat niet, want het college van B en W van Amsterdam stelt de gemeenteraad voor al hun evenementen in het vervolg vegetarisch te laten zijn.

Geen vlees en vis dus bij de lunch in de kantine of bij werkvergaderingen. En ook geen hapjes op een receptie.

“Dat valt nog mee”, smaalt Hanna. “De Partij voor de Dieren stelde voor het veganistisch te doen. Dus ook geen stukje kaas. Dat kwam er niet door. De linkse coalitie onder leiding van burgemeester Femke Halsema vond het zo eerst genoeg.”

Minder dan 5% is vegetariër

Te gek voor woorden. Enkele honderden winkels waar vlees en vis grif wordt verkocht aan het overgrote deel van de Amsterdammers. In Nederland is minder dan 5% vegetariër, zegt de Vegetariërs Bond. Meer dan 95% van de 900.000 Amsterdammers koopt en eet vlees. Wie zei ook weer dat de democratisch gekozen bestuurders van een gemeente een afspiegeling van de bevolking moet zijn?

Als je denkt het beter te weten dan 95 procent van de bevolking, heb je het te hoog in je bol

“Ze kwetsen op 2 manieren”, zegt Hanna.”Alle Amsterdammers die vlees gebruiken voelen zich in de kou gezet door het gemeentebestuur. Dat heeft kennelijk niks beters te doen. Maar dat niet alleen; de leiding van de grootste stad van ons land minacht het platteland. Want daar wonen de boeren die zorgen dat er vlees op het bord van de consument komt. En daar zit zo’n wereldvreemd gemeentebestuur dat vlees in de ban te doen. Een regelrechte veroordeling van de grootste activiteit op het platteland. Precies in de week dat activisten een varkenshouderij in Boxtel bezetten. Het lijkt een Amsterdamse ondersteuning van die actie.”

Kloof tussen stad en platteland

Zo is het. De kloof tussen stad en platteland is al groot. Met dit soort maatregelen zorgt het gemeentebestuur van Amsterdam er voor dat die kloof groeit. Ze bewijzen bovendien dat GroenLinks en aanverwante partijen geen gevoel hebben voor de werkelijkheid.

Ze vinden zelf dat ze een voorbeeldfunctie vervullen door te breken met vlees. Als je denkt het beter te weten dan 95 procent van de bevolking, heb je het te hoog in je bol.

Laatste reacties

 • wilcovanlaar1

  Gelukkig, Partij voor de dieren. En tegen de boeren, naar 0 zetels in Europa !!

 • deB.


  En om Amsterdam, een groot hek zetten...geen vlees en aanverwanten meer de stad in!! Ze weten niet waar ze het over hebben in de steden!!

 • farmerbn

  Ik denk dat het niet zo ver komt. Het is ook een voorstel hè. Amsterdammers zijn mondig genoeg en het kan best zijn dat ze niet naar het stadsbestuur luisteren en juist wat extra vlees consumeren.

 • Tinus1

  Dit is regelrecht dictatuur: 5% legt zijn wil op bij 95%......waar is de tijd gebleven dat men schrik had van de bolsjewieken!

 • Zuperboer

  t Is net als met dat veelbesproken SP-promootje, soms spat het in je eigen gezicht uit elkaar. Door bij voortduring je als een 'keizer zonder kleren' te gedragen kon GL er wel eens voor zorgen dat de toch niet onmondige gewone Amsterdammer zich de komende jaren meer en meer van de blasé zal gaan afkeren. De wal keert het schip. Fem by the way is slechts Burgemeester en dientengevolge niet verantwoordelijk voor het beleid. Wel voor het klimaat dat daar ruimte voor schept overigens.

 • ENDE902

  de leiding van de grootste stad van ons land minacht het platteland.
  Ach, dat is toch wederzijds.

 • Mbmb

  Als ze jouw product afwijzen, dan ook geen cent van de veehouder naar de gemeente, simpel toch.

 • Amsterdam rijdt in 20 30 volledig elektrisch.
  Amsterdam wordt vegetarisch.
  volgende stap: Schiphol sluiten??

 • veldzicht

  Hoorde vanmorgen nog over de radio ,in België peuter van de dood gered en met spoed naar het zieken huis,reden was de ouders moesten zo nodig het kind een veganistisch dieet geven.de mensen worden steeds gekker lijkt het.

 • el

  Ooit aten ze tulpenbollen,er is niet zoveel veranderd!

 • Dre van Helmond

  Veel behoefte aan vegetarische gerechten
  Was laatste week in het restaurant van het Rijksmuseum.
  Staat maar een vegetarisch gerecht op het menu
  Valt wel mee dus

 • agratax.1

  Stel na de overheids feestjes moeten ook Amsterdamse terrassen vlees vrij worden, zijn er veel problemen in de stad opgelost. De vleeawaarderende Chinees komt niet meer, de Steack etende Amerikaan gaat eldes zijn vakantie vieren, dan komen alle Air B&B ;s vrij voor bewoning door Amsterdammers zonder vlees. Eindelijk is het gelukt "rust voor de grachtengordel bewoners".

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.