Redactieblog

39 reacties

‘Marianne voert verder actie op onze kosten’

Boeren hebben te weinig tijd om ziek te zijn, want er moet brood op de plank komen.

Marianne Thieme was ziek. Dat is erg voor haar. Ze was daardoor 4 maanden uit de roulatie. Het moet dus wel ernstig zijn geweest, anders stop je niet zo lang met je werk als Kamerlid. Wat het is, mogen we niet weten, want dat is ‘privé tussen haar en haar arts’ zo zei ze.

Maar ze is weer terug. Even fris en fruitig als ze vertrok. Dat was toen op de derde dinsdag in september. Stralend poseerde ze in een witte baljurk met allemaal namen van nepvleesproducten op haar rok. Marianne kwam vorige week even stralend terug. Nu bij ‘Jinek’ in het programma, gekleed in een fraaie groene robe, die haar volgens Hanna uitstekend stond.

Lees verder onder de tweet.

Kritische vragen

Zeker is dat ze er weer strijdlustig uitzag. Ze zat aan tafel om haar nieuwe film ‘Powerplant’ te promoten. Dat deed ze met verve. In een spraakwaterval veegde ze de vloer aan met boeren, de producten die we voortbrengen en de veranderde wensen van de consumenten, die aanstaande zijn. Eva Jinek probeerde nog een paar kritische vragen te stellen, maar dat lukte haar niet. Marianne denderde door in haar eigen jargon en was niet te stoppen. Ook niet na een paar andere kritische vragen door andere tafelgenoten gesteld. Ze antwoordde met haar eigen riedeltje en tenslotte maakte Jinek er maar een eind aan.

Vergoeding Tweede Kamer

Marianne had duidelijk gewonnen.

Gezegd moet worden dat ze opmerkelijk fris was voor iemand, die net 4 maanden ziek is geweest. Ze heeft kennelijk veel tijd genomen om volledig te herstellen. Dan kon ook mooi, zonder dat het haar geld kost. Want laat nu de termijn van volledige doorbetaling van haar Tweede Kamervergoeding net 4 maanden zijn. Opmerkelijk dat haar ziekte precies die tijd duurde.

Film en presentatie boek

Nog opmerkelijker is dat net na deze 4 maanden haar nieuwe film ‘Powerplant’ wordt gepresenteerd. En volgende maand komt haar nieuwe boek uit, waarmee Thieme helemaal uitgerust de boer opgaat. Nee, herstel, niet de boer, maar de burger, om de boer te vernietigen.

Een pijnlijk verschil met de boer en de boerin, wanneer die getroffen worden door een ernstige ziekte. Die gaan vaak te lang door en beginnen te vlug. Te weinig tijd om ziek te zijn, want er moet brood op de plank komen.

Op kosten van de Staat actie voeren

Inkomen Kamerleden

Daar zit Marianne niet mee. Ze zei bij Jinek duidelijk dat de PvdD een getuigenispartij is. Die streeft niet naar directe macht. Hun leven speelt zich voor een groot deel buiten de Tweede Kamer af. Die zorgt vooral voor het riante inkomen van de Kamerleden, die daardoor op kosten van de Staat actie kunnen voeren.

Een unieke situatie in Nederland. Actievoeren tegen boeren op kosten van ons allemaal. Ze zeggen 1 doel voor ogen te hebben: ‘Alle veeboeren de wereld uit. Alle consumenten veganist.’

Tesla met chauffeur

Marianne doet dat op een uiterst chique manier. In de film cruist ze in een dure Tesla rond om haar boodschap te verspreiden. Op de première kwam ze in die auto met chauffeur en in flamboyante avondkleding. De televisie zond het uit.

Daar zit je dan als boer in je kloffie op de bank naar te kijken, met Hanna in haar werkspijkerbroek naast me. Gevoelens van bewondering en walging strijden om voorrang.

Laatste reacties

 • bartje14

  Dit is nu de reden waarom ik me kapot erger aan het betalen van belasting; het wordt me veel te vaak uitgeven aan de volstrekt verkeerde dingen. Deze staat voor mij wel op de eerste plaats ..........

 • veldzicht

  Onbegrijpelijk dat dat mens er altijd maar mee weg komt,de landbouwwoordvoerders in de 2e kamer kunnen op zijn minst wel een aantal kritische vragen stellen.

 • Vhouder

  ik ben geen dokter maar volgens mij is ze nog steeds ziek in haar hoofd

 • vrootnhoop

  Laat haar beginnen met distels te vreten en dan houd ze haar snavel wel een keer dicht .

 • Als je 4 maanden uit de running bent moet je ondertussen half dood zijn! En waarom zou je niet zeggen wat je markeerde? Of werd het wat te heet onder de voeten, ik ben denk ik ondertussen niet meer de enige die haar graag met alle plezier een keer door het wortel veld wil trekken! Populistisch clubje, laat ze zich hard maken voor waterstof dan doet ze wat voor het milieu en de boeren met rust laten.

 • deB.


  Het is allemaal te toevallig! En dat bestaat dus niet. 4 mnd betaald ziekteverlof, en met 4 maanden weer gezond, ja dag hoor.

 • massy

  En nog een riant salaris van Unilever natuurlijk.

 • Maas1

  Begrijp dus dat de partij van Thieme wereldwijd dergelijke invloedssferen wil opbouwen met haar partij,ze reist daarvoor er lustig op los!
  Als dan wordt gesteld alle veeboeren de wereld uit dan betekent dat het niet alleen bij Nederland zal blijven.
  Dan moeten wij ons als (vee) boeren ook maar geen verenigen,voor het behoud van voedsel voor de samenleving.
  Of zoals Yvon Jaspers opperde agrarische zendtijd,want ja wij hebben wel het mooiste beroep van de wereld.Wij doen meer dan enkel voedsel produceren!
  Als er geen voedsel is...kun je raden wat de gevolgen zijn!

 • tja, ik vraag me wel eens af is het niet een complotje dwz een giga reclame voor de vegaslager , het bespelen van het publiek en de politiek en de mediagekte of ben ik te wantrouwend ?

  Berend

 • truusjetrap

  Nee Berend, je bent niet wantrouwend. Ze is een grote gladjanus die op kosten van de staat haar gedachtengoed verkondigd en de agrarische sector de nek wil omdraaien. Een wolf ( oei) in schaapskleren.

 • agratax.1

  Ik weet dat het voor boeren moeilijk is deze dame te bestrijden. Ik denk wel eens het zou perfect zijn als onze boeren een poos geen producten meer afleveren alleen nog aan vrienden en bekenden. Dus geen bevoorrading van de winkels, restaurants en vooral geen export en import meer van voeding en voedingsmiddelen. Den Haag moet eerst vernemen wat GEEN Landbouw betekent voor de economie en de burgers voordat ze met deze Geloofsuitingen voor goed korte metten maken. . De PvdD heeft van haar geloofsvorm een politieke beweging gemaakt, net zo gevaarlijk voor de maatschappij als alle andere extremistische stromingen, die we vrij banen geven onder het motto Vrijheid van Meningsuiting. Deze mensen inclusief mevr. Thieme realiseren zich niet dat hun vrijheid eindigt waar de vrijheid van het andere individu begint. vrijheid heeft zijn beperkingen ook in een Democratie.

 • cor vroege

  Ja!! Als er geen controle is op ziekte verzuim dan krijg je zulk soort situaties daar wordt gretig gebruik van gemaakt,we hebben zelf die regels toegelaten voor de volksverteger woorderger,bij een normaal bedrijf is er een bedrijfarts,wat hier gebeurt is natuurlijk oplichting omdat ze niet meld wat ze mankeert,en wij maar door betalen,nou maakt dat niets uit in de tweede kamer of ze nou werken of niet werken ze krijgen toch door betaald..precies het zelfde gebeurt in Euro parlement ,daar komen ze nieteens opdagen.

 • alphons1

  ze wil dat we over gaan op plantaardig en geen dieren meer. alleen geen dieren is geen mest. geen mest is geen voeding voor plantaardig. hoe wil ze dat gaan doen dan

 • G. Peltjes

  Op prikkebord heeft bio boer een filmpje geplaatst onder item co 2. Zeer interessant. Is ook op YouTube te vinden: https//www. ted.com/talks Allan Savory.

 • Alco

  Eén ding is zeker. Het filmpje is gemaakt in haar ziekteverzuimtijd.
  Bij een baas als ondernemer, zou je er niet mee weg komen.

 • frl

  De vrije dagen van het kerstreces heeft ze nog tegoed, want als je ziek bent tijdens de vakantie hou je die vrije dagen tegoed.

 • pinkeltje

  She's on a mission from God...

 • glaasje

  Ik snap niet dat ze hier in de tweede kamer mee akkoord gaan. Deze film is de afgelopen vier maand in elkaar gedraaid. ONVOORSTELBAAR dat ze hier mee weg komt. Hier moeten echt kamer vragen over gesteld worden.

 • Ik ken niet de achtergrond van haar ziekte en ik denk de schrijver van dit redactioneel ook niet.
  Je kunt het oneens zijn over de inhoud van beleid maar dat betekent niet dat je je moet verlagen tot een persoonlijke aanval onder de gordel met allerlei verdachtmakingen die je niet kunt staven.
  Ik vind hele slechte PR voor de boeren.

 • Tuig

  14.57, ze zou ook kunnen vertellen wat er mis was met haar. Voorkomt veel verdachtmakingen om met jou woorden te spreken. Zelf nemen ze het ook niet zo nauw met de waarheid over de landbouw en veeteelt. Kun je dit terug verwachten.

 • brutus71

  Thieme Kerosinie kent de regels precies, ze wist precies wat de uiterste datum was dat ze terug moest zijn.
  Als je echt ziek bent weet je niet precies wanneer ze weer fit bent.
  Om verdacht makingen uit de wereld te helpen had ze best iets kunnen zeggen, heef Dijkgraaf ook gedaan.
  Daarom kun je er van uit gaan dat ze allerlei andere dingen gedaan heeft in deze periode, zoals de film maken en dat boek schrijven

 • chris30

  het lijkt erop dat we eens met heel Europa geen voedsel meer moeten bevoorraden, laat de winkels maar eens maand leeg draaien. eens kijken hoezeer we met zijn allen weer gewaardeerd worden.

 • Maas1

  @chris 30 lege winkels is denk ik iets wat je niet moet willen,en met die gele hesjes daar hebben we toch ook niets mee,die zijn ook alleen maar uit op vernielingen en geweld. Mensen zoals Thieme zul je altijd wel in bepaalde mate houden.Probeer er dan je voordeel maar mee te doen i.p.v in het defensief te duiken. Maar aan de andere kant is haar podium ook weer makelijk geeft gelijk inzicht in wie ze zijn.
  Laat je hoofd niet op hol brengen,ook niet door de schrijf wijze van vergaderboer.

 • el

  Slimme tante!!

 • muisje65

  dit verhaal is toch niet te geloven

 • deB.


  Wij krijgen meer controle op weidegang, dan dit mens..

 • A. Pekkeriet
  chris30. Als we als Nederlandse boeren met elkaar afspreken om 3 tot 5 dagen geen melk, vlees en dergelijke af te leveren komen ze op de knieën bij ons. Kijk maar naar de MKZ periode de afspraak was toen 72 uur stand still maar de melk is binnen 72 uur gehaald want de voorraad in de winkels raakte op.

 • Alco

  Dit krijg je niet georganiseerd.
  En pas op. We hebben niets te vertellen. Voor jou zoveel anderen. Let wel internationaal.

 • DJ-D

  <>

  Al veel reclamespotjes te zien

 • farmerbn

  Wij boeren moeten gewoon stellen dat ze vier maanden ziek is geweest omdat ze vegan is. Zie je wel dat vegan zijn slecht is? Thieme is vier maanden ziek (en ze durft het niet te zeggen) omdat ze voedingsstoffen tekort heeft.

 • wienbemelmans

  Hopelijk wordt ze weer snel ziek,want ze gunt ons ook niks. maar ze vergeet dat de landbouw 90 miljard in de staats kas brengt, waar zij dan met handen en voeten uit graaid. het is gewoon een akelig mens bah.

 • koestal

  Ze moet eens echt gezond heten bv. boerenkool met worst.

 • Alco

  Bemelmans. Wel een beetje bij de feiten blijven.
  Het bedrag wat je noemt is aan de hoge kant en Thieme is ook niet tegen de hele landbouw. Alleen tegen de veehouderij.
  Maar waar we de hele vegetarische club van moeten doordringen is dat hun manier van eten niets aan het klimaat toevoegt.
  Uitstoot van de dieren is altijd in evenwicht met de opname door voeding.
  We moeten hen er zelfs van doordringen dat veganistisch zelfs anti duurzaam is.
  Als kleding en schoeisel niet van natuurlijke afkomst mag zijn moet er een vervuilende industrie voor opgezet worden.

 • koestal

  Tweede Kamerlid verdient zo,n 80.000 Euro per jaar

 • el

  Ze heeft maximaal gebruik gemaakt van de sociale voorzieningen tijdens haar ziekte!

 • veldzicht

  @alco.Thieme is WEL tegen de hele landbouw in Nederland.alleen een kleinschalig biologisch dynamisch akkerbouwbedrijfje is in haar ogen nog net toelaatbaar, voor de rest doet PvdD niks anders de gehele landbouw zoveel als mogelijk te dwarsbomen en het inkomen van die boer interesseert ze geen zak

 • ghsmale

  Alle veeboeren de wereld uit ?????????
  Wilders moet voor het gerecht komen met zulke uitspraken.
  Ze heeft niet veel geleerd, tijdens haar "studie' verlof.

 • Gradje 1966

  Gelukkig heeft ze zelf wel aan fokverbod gehouden dan komen er niet al te veel bij met zo n waangedachte Deze partij zijn gewoon dictators die hun gedachtegoed alleen maar goed is .Dat zijn allemaal gekken dat hebben we in het verleden wel gezien overal in de wereld lopen van die gekken rond en daar krijg je oorlog van

 • rverheij

  Volgens thieme moet de wereld meer plantaardig eten, ze mag bij ons in de wei , lekker groen gras vreten,

Laad alle reacties (35)

Of registreer je om te kunnen reageren.