ANP-55527712_web

Boerenprotest

Lees in dit dossier al het nieuws, achtergronden en interviews rondom het boerenprotest.

Terug naar dossier
Boerenblog

4 reacties

‘Powervrouwen’

Afgelopen weken verlieten vele boerinnen huis en haard om de ernst van de bedreigende Nederlandse regelgeving via diverse media over te brengen.

Zou Carola zich schamen? Te midden van al die krachtige vrouwen uit de agrarische sector? Vrouwen die uit de anonimiteit komen om in het openbaar te spreken over hun zorgen over het bestaansrecht van hun bedrijven en het welzijn van hun man en kinderen. Zou ze stiekem wensen dat ze deze puinhoop met dezelfde kracht en passie zou kunnen oplossen als die vrouwen? Ik weet bijna zeker van wel.

Afgelopen weken verlieten vele boerinnen huis en haard om de ernst van de bedreigende Nederlandse regelgeving via diverse media over te brengen. Agnes Lensing en Paulien Hogenkamp kregen hiertoe ruim de gelegenheid bij Jacobine Geel en deden dit met verve.

Grumpy old man Harry Mens

Nynke Koopmans en Caroline van de Plas vertelden bij EenVandaag over de oprichting van de BoerBurgerBeweging en waarom het hard nodig is dat deze politieke partij er komt. In het BoerBurgerBoek dat op wereldvoedseldag uitkwam, staan de verhalen van tien sterke boerinnen en het zal mij niets verbazen als de BoerBurgerBeweging het vrouwenquotum binnen de politiek flink gaat opkrikken.

En dan was daar Anja Henken bij het programma Business Class. Persoonlijk ken ik Anja al langer en dat zij een stoere, krachtige, jonge meid is, dat wist ik al. Dat ze voor al die camera’s en tegenover grumpy old man Harry Mens onverstoorbaar en zonder aarzeling super duidelijk maakte waar haar zorgen liggen, daarvoor neem ik echt mijn petje af! Niks geen mediatraining, gewoon BAM recht uit het hart: wat een Powervrouw!

Ik geloof in de kracht van deze communicatie. Ook om de steun van burgers te behouden

Wat me opvalt, is dat al deze vrouwen helder verwoorden hoe dit beleid dagelijks in onze levens ingrijpt. Niet door het benoemen van algemeenheden, technische details of emotionele verwijten, maar met voorbeelden die iedereen aanspreken. Ik geloof in de kracht van deze communicatie. Ook om de steun van burgers te behouden.

Als ik de vrouwelijke minister van en voor Landbouw was, zou ik stikjaloers zijn op de kracht van de Nederlandse Boerin.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  JUa de vrouwen doen het goed, wat een power stralen ze ook uit

 • agratax(1)

  Waarom zitten niet meer Vrouw Vrouwen in de leiding van dit land en onze bedrijven? Moet ik concluderen dat de meeste vrouwen op "mannen" posities zich als mannen gedragen m.a.w. niet durven zeggen wat ze denken en voelen, maar volgens de mediatraining aangeven wollige taal tot ons komen en dezelfde angst hebben als mannen "af te gaan als ze menselijke trekjes vertonen". ik zou willen dat mannen en manwijven wat meer Vrouwelijke trekken vertoonden en eens openlijk durfden uitkomen voor gevoelens en praten over Wat ging er mis. Nee ze maken geen fouten en zijn perfect geschapen voor hun baan.
  Dan deze boervrouwen zij zeggen wat ze denken en voelen over de "dodelijke" maatregelen die ze voor de kiezen krijgen. Maatregelen om biodiversiteit te sparen en voedselzekerheid te grabbel te gooien.

 • WGeverink

  Mischien is het omdat vrouwen wat terughoudender zijn en soms niet vertellen wat de gemiddelde luisteraar wil horen. Kijk naar Sieta van Keimpema. Ze was tegen het afschaffen van het melk Quotum terwijl de lto en fc juist vanuit Nederland de hele wereld van zuivel wilden voorzien. Wat zou de Nederlandse melkveehouder een allemachtige hoop ellende bespaard zijn gebleven als er ook maar een klein beetje naar haar was geluisterd. Haar inzet mocht echter niet baten. Dat wil trouwens niet zeggen dat ze met pensioen is gegaan<>

 • Vrouwenpower!!!! zegt zoonlief

Of registreer je om te kunnen reageren.