ANP-55527712_web

Boerenprotest

Lees in dit dossier al het nieuws, achtergronden en interviews rondom het boerenprotest.

Terug naar dossier
Commentaar

3 reacties

‘Krachtige boodschap in boerenprotest’

De boodschap is wel overgekomen. Boeren zijn het zat. Rapport op rapport, advies op advies.

De landbouw krijgt zo’n beetje overal de schuld van, althans zo voelt het. Het beleid is eenzijdig, warrig en onwerkbaar. Met meer dan 10.000 boeren op het Malieveld in Den Haag geeft de sector een duidelijk signaal af.

Actievoerende boeren krijgen pluim voor hun discipline

Het brede draagvlak, de actiebereidheid en opkomst zijn ongekend. Het is duidelijk dat de boosheid en frustratie diep zitten. De organisatie verdient hier een pluim voor de strakke regie; de actievoerende boeren voor hun discipline. Natuurlijk leveren trekkers op de autoweg verkeerschaos op. Zelfs de langste file in de ochtendspits ooit. En ja, er staan niet 75 trekkers, maar naar schatting 1.000 op het Malieveld. Het verbaast niemand.

Begrip voor opgekropte woede

De Nederlandse bevolking begrijpt de opgekropte woede, zo blijkt, en neemt het fileleed voor lief. Op de stelling ‘De boeren verdienen alle steun voor hun protest’ van Stand.nl reageert met 30.000 een recordaantal mensen. 93% is voor. Het gaat om het verhaal.

Woord is nu aan beleidsmakers

De boeren krijgen in de media uitgebreid aandacht. Het woord nu is aan de beleidsmakers. Landbouwminister Carola Schouten houdt haar bekende pleidooi, maar belooft in ieder geval: “Zolang ik minister ben, komt er geen halvering van de veestapel.” Het eisenpakket is groter dan dit. En bij woorden horen daden. De boeren zullen daar de politici op aanspreken.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Tinus1

  Prachtig! Deze positiveit vasthouden. Je zag de schrik in de ogen van mijnheer Klaver, doordat hele landbouw, alle sector en daar tezamen stonden en dat de (nederlandse) burgerbevolking er ook nog mee eens was ook! Daar gaan zijn sprookjes.

 • Dilia3101

  groen links en D66 zijn failliet.
  Op zo'n manier proberen stemmen halen is heel dom.

 • boersteunende burger

  Ik ben geen Boer maar sta vierkant achter de Boeren!
  Ik hoop dat de Boeren europees breed de krachten kunnen bundelen.
  wat de EU en politiek tracht te doen is "verdeel en heers".
  wat ik de boeren wil zeggen "eenheid maakt macht, bundel jullie organisaties dat maakt jullie sterk".

Of registreer je om te kunnen reageren.