Boerenblog

19 reacties

‘De leugen regeert’

Politici zijn speelbal geworden van financieel gewin, roverij en ijdelheid.

Bovenaan mijn verlanglijstje stond een bezoek aan Delft met zijn Nieuwe en Oude Kerk waar veel grootheden begraven liggen. Met mijn vrouw fietste ik daarvoor afgelopen zomer ruim 100 kilometer door de Randstad. Na de Krimpenerwaard volgde een tocht door een grote bende aan bebouwing en kleine stukjes verruigde en verrommelde natuur. De terugtocht door Delfland via Pernis terug naar de Alblasserwaard bood hetzelfde beeld. Nieuwe skylines en landbouwgrond die opgeslokt is en wordt door grote hallen, industrie en asfalt. Wie nog twijfelt wat het Haagse milieu heeft verpest, raad ik aan deze tocht ook eens te fietsen.

Lees verder onder de foto.

Columnist Jan Aantjes is niet mals over de huidige minister van Landbouw: "Het is zo teleurstellend dat juist onze minister van (of tegen?) Landbouw, Carola Schouten, meewerkt aan leugens en gewin." - Foto: Hans Banus
Columnist Jan Aantjes is niet mals over de huidige minister van Landbouw: "Het is zo teleurstellend dat juist onze minister van (of tegen?) Landbouw, Carola Schouten, meewerkt aan leugens en gewin." - Foto: Hans Banus

In de Nieuwe Kerk van Delft werd ik geconfronteerd met de tekst van Psalm 62. ‘Immers zijn de gemene lieden ijdelheid, de grote lieden zijn leugen; in de weegschaal gewogen zouden zij samen lichter zijn dan de ijdelheid. Vertrouwt niet op onderdrukking, noch op roverij, wordt niet ijdel als het vermogen overvloedig aanwast’.

Deze zinnen galmden de hele terugreis nog na in mijn hoofd. Tot de grote boerenactie van 1 oktober hielden ze me bezig. Leugens regeren, politici zijn speelbal geworden van groot financieel gewin, roverij en ijdelheid.

Lees verder onder de foto.

De leugen regeert en (ex)politici zijn al te vaak onoprecht, schrijft columnist Jan Aantjes.- Foto: Pro Church Media op Unsplash
De leugen regeert en (ex)politici zijn al te vaak onoprecht, schrijft columnist Jan Aantjes.- Foto: Pro Church Media op Unsplash

Het is zo teleurstellend dat juist onze minister van (of tegen?) landbouw, Carola Schouten, meewerkt aan leugens en gewin

Het is zo teleurstellend dat juist onze minister van (of tegen?) landbouw, Carola Schouten, meewerkt aan leugens en gewin. Pogingen waarheden boven tafel te krijgen worden genegeerd omdat het niet past. Landbouw moet niet wijken voor behoud van natuur of leefomgeving van burgers, maar voor meer financieel gewin van enkele bedrijven en personen. De politiek loopt aan de leiband van deze lieden.

Laten we heel, heel goed oppassen; uitgeregeerde politici worden ingezet om de leugens te blijven verkondigen

Laten we heel, heel goed oppassen. Uitgeregeerde politici worden ingezet om de leugens te blijven verkondigen. Ze werken dan voor veel geld mee aan roverij en onderdrukking op het platteland. Voorbeelden zijn er genoeg bij de banken en verwerkende industrieën. Zie bijvoorbeeld ook Hester Maij die onlangs binnenkwam bij FrieslandCampina. Zij komt daar haar politieke werk afmaken.

Ex-politici met een eigen adviesbureau zijn wolven in schaapskleren, gevaarlijk voor de leefbaarheid van platteland en boerenstand

Ik geef graag mensen het voordeel van de twijfel, maar helaas heb ik het al te vaak mis gehad. Met zogenaamde duurzaamheidsprogramma’s worden boeren ontmoedigd of aangemoedigd te stoppen of te vertrekken.

Ex-politici met een eigen adviesbureau zijn de wolven in schaapskleren, gevaarlijk voor de leefbaarheid van het platteland en de boerenstand. Geloof mij, deze wolven komen niet alleen voor ‘grootmoeders’ (verouderde bedrijven) maar ook voor ‘Roodkapjes’.

Geen vertrouwen meer in belangenbehartigers

Ik heb geen vertrouwen meer in de eigen belangenbehartigers en ZuivelNL en kan alleen nog hopen op het werk van Staf (Stichting Agri Facts), het Mesdagfonds of de FDF (Farmers Defence Force). Want al is de leugen nog zo snel, de waarheid (boer) achterhaalt haar wel.

We moeten dus niet stil blijven zitten, maar samen met de burgers de waarheid boven tafel krijgen.

Laatste reacties

 • Volkomen mee eens, alleen het aantal oud politici dat na hun tweede kamerlid maatschap nog jaren daarna de dienst uit maakt en voor elk onderzoekje wordt ingeschakeld.Een echt kartelbolwerk.

 • Kelholt

  Van nietsnut Martijn van Dam, de pedante Jozias van Aartsen en de elitaire Laurens Jan Brinkhorst wist je dat je ze tegen de landbouw waren. Maar het is Carola Schouten die de boeren de finale klap probeert toe te dienen. Carola die keer op keer, zelfs laatst op het Malieveld nog, kokketeert met haar boeren afkomst. Compleet ongeloofwaardig.
  Carola Schouten vind je je baantje na je mislukte ministerschap nou echt belangrijker dan de toekomst van duizenden boeren? Sla toch eens een keer met je vuist op tafel in plaats van je te verschuilen achter Brussel. Het kan toch niet anders of jij moet toch ook weten dat je fout zit of heb je net als je politieke vriendjes echt zo'n enorme Haagse plaat voor je kop? Je vader zou zich omdraaien in z'n graf als hij wist wat voor (wan)beleid jij voert Carola. Gelukkig is het nog net niet te laat Carola. Laat Rutte en je andere collega ministers stikken en gebruik je hart en je verstand. Voor veel boeren is het al te laat maar het kan nog goedkomen. Succes Carola, maak de juiste keuze.

 • farmerbn

  Kijk ook naar wat Ed Nijpels allemaal doet en straks Samson in Europa. Helemaal eens met Aantjes.

 • René de jong

  De waarheid kan wel eens sneller boven komen drijven door deze massale acties SAMEN zijn we vele malen sterken dan we zelf door hebben !!

  En indien de Tjeerdjes wat last van de oren hebben dan maar ietsje minder naar de schappen in de Randstad..
  #BOEREN !!
  vr gr René

 • melkveehouder .

  @jan Aantjes. Prima stuk!! Eindelijk alsmaar meer mensen die durven te schrijven hoe het zit en niet langer bang zijn heilige huisjes omver te schoppen.

 • Alco

  Er moet alleen aandacht komen voor onze eigen onschuld.
  De opname door onze voedermiddelen is vele malen groter dan de uitstoot omdat ook NOx opgenomen wordt.
  Daarnaast moet de hele natuur beweging tegen het licht gehouden worden.
  Miljarden wordt erin gepompt. Allemaal geld wat onthouden wordt bij Zorg, Onderwijs en Veiligheid.
  Veel Geitenwollensokken figuren lijden aan anonaturia en daarin gaan ze zover dat leugens verspreidt worden.

 • agratax(1)

  Stel de politiek krijgt zijn zin in dit dossier. Wat is dan het financieele gevolg? Zolang het volbouwen van Nederland en het laten verpauperen van zgn. Natuurgebieden voorrang krijgt in dit veel te volle land. Het kapitaal en de overheid hebben belang bij goedkope grond om hun doel, huizen, natuur, te realiseren. De huizen worden immers te duur en de natuur gebieden kosten al sloten vol geld. De belasting betaler wenst dit niet meer op te hoesten en dus moet de grond goedkoper. Dit is nl. de enige kostenpost die via politiek beinvloed kan worden. Speelt door de eeuwen heen niet een soort gelijke strijd tussen Steden (burgerij) en Platteland (boeren). Democratisch zullen de boeren altijd verliezen, ze zijn numeriek in de minderheid en daardoor beheerst de burgerij het politieke toneel. De VOC mentaliteit (handel en discriminatie) waart nog steeds door de gangen van het Binnenhof. De provincialen op het Binnenhof zijn zelfs kleiner in getal dan de Randstedelingen terwijl er echt meer mensen in de provincie wonen dan in de Randstad. Dit roept om de terugkeer van het Districtenstelsel in ons politiek bestel.

 • Sjefo

  Jan Aantjes je hebt het eerlijke verhaal en Alco misschien toch een parlementaire enquête of onderzoek, met vragen, wat is er terechtgekomen van die miljarden, hoe onderhoud het groene volkje deze honderdduizenden hectaren, en hebben deze boswachters echt het idee dat 0,1 mol depositie een realistisch getal is ,enz,

  Slecht en nog eens slecht onderhoud is een veel groter probleem dan stikstof , honderdduizenden hectare waar geen flikker aan gedaan word en ja natuurlijk dat verloederd en verpauperd ,ook in de natuur geld het recht van de sterkste .
  De natuur wordt misbruikt door zijn eigenaren !!

 • Verdiep je in de vrijmetselarij en ontdek dat verscheidene politici en oud politici in de top van de vrijmetselarij zitten, we leven in een nep democratie.

 • Buitenkamp

  Het piepkleine Nederland zit stampvol met huizen, industrie, auto's en vee. Dat geeft een hoop problemen, die niet gemakkelijk op te lossen zijn. Landbouw vooral de schuld geven is onzin, maar vanuit de landbouw vooral anderen de schuld geven en geloven in complotten, is ook onzin waar je niets mee opschiet en jezelf buiten de discussie plaatst. Je kunt kritiek hebben op de aanpak van Carola Schouten, maar haar van leugens beschuldigen gaat te ver. Zij heeft de problemen geërfd van vele voorgangers. Uit alles blijkt dat zij als boerendochter zeer begaan is met de landbouw en naarstig op zoek is naar oplossingen waar boeren, samenleving en natuur beter van worden, door haar 'kringlooplandbouw' genoemd. Haak dus aan bij die discussie, kom met concrete zaken en goede argumenten.
  Degenen die de problemen ontkennen, bewijzen de landbouw een slechte dienst. Zie het keiharde overheidsingrijpen bij fosfaat : vanuit de eigen sector werd het steeds weggewuifd: het einde van het melkquotum zou wel meevallen, de sector kon dat wel aan ... En nu zitten veel melkveehouders in een dramatische situatie.

 • peetersdejongh1

  pluim voor jouw verhaal Jan, helemaal mee eens, mensen met een verkeerde agenda (verborgen agenda) infiltreren in onze organisaties, levensgevaarlijk

 • veldzicht

  @Buitenkamp.Dat was ook weer zo,n geval het fosfaat ''probleem '' de boeren in de schoenen schuiven.In de agrarische gebieden,ook gebieden met veel intensieve veehouderij , was geen sprake van verhoogt fosfaat.Waar was wel het fosfaat te hoog?in verstedelijkte gebieden waar bij de riooloverstorten met een fikse regenbui het rioolwater in het oppervlakte water wordt geloosd en in natuurgebieden waar vele duizenden ganzen en andere watervogels in het water schijten.Maar tegen de tijd dat dat aan het ligt komt hebben de boeren allang de zwarte Piet toegewezen gekregen en is het volgende schandaal al aan de orde.De protest acties waren echt brood nodig en met goede advocaten en juristen moeten de boeren veel eerder hun gelijk halen,zo gaat het niet goed. .

 • jan slaat de spijker opzijn kop vergeet oud minister ben bot niet
  die voor de kalver industrie vaN VAN drie miljoenen in de wacht sleept

 • Gijs Gans

  Triest dat Jan zich laat lenen voor Zembla met waardeloos verhaal

 • Noordam2

  wat verwacht je voor beleid van een minister die van groen links is, de chr versie weliswaar maar dat maakt geen verschil. triest maar het past allemaal in het straatje van de hyphocriete Rutte

 • Jan-Zonderland

  Iets of iemand zal de dubbele agenda die achter dit regeringsbeleid steekt, bloot moeten leggen anders blijft het gewoon door gaan Want er moet gewoon iets achter zitten waarvan wij niets weten. Hoe is het anders te verklaren dat de politiek elk argument wat aangedragen wordt door het volk steeds zomaar naast zich neerlegt zonder er ook maar 1 moment zelfs maar naar te kijken ? dan kun je gewoon niet winnen. Heeft het iets te maken met de NWO (New World Order), Bilderberg, Soros ???????
  Zeg het maar. 1 ding is zeker, de bevolking wordt een rad voor ogen gedraaid en in geval van de landbouw is juffie Schouten de hoofd schuldige daaraan. Misschien kan ze niet anders op dit moment door druk van welke onzichtbare kracht dan ook, maar dan zou ze, als goed Christen de handdoek in de ring moeten gooien en zeggen: hier werk ik niet meer aan mee.

 • Jan-zonderland , ter info <>

 • koestal

  Rutte was op de klimaattop in Madrid het braafst en groenste jongetje van de klas !

 • koestal

  Carola Schouten ,minister tegen landbouw en voor natuur.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.