Commentaar

‘Lichtreclame boeren in hel van het Noorden’

Vele schaatsers hebben ervaren dat een tocht van 200 kilometer een zware opgave is. Eén zwemmer weet dat nu ook.

Maarten van der Weijden strandde in zijn monstertocht langs elf Friese steden op 163 van de 200 kilometer.

Dagenlang wist Van der Weijden de camera’s op zich gericht. De massale media-aandacht zorgde bovendien voor enorme publieke belangstelling voor de prestatie van de zwemreus. Daarmee kwam de fondswerving voor kankeronderzoek volop in de schijnwerpers.

Boeren zetten zichzelf in de spotlights

Ook de Friese boeren wisten zich tijdens zijn zwemtocht door Friesland te profileren in de spotlights van de landelijke en regionale media. Heel Nederland weet nu dat zelfs in de hel van het Noorden ’s nachts het licht nog brandt en dat dat niet alleen behouden is voor het Brabant van Guus Meeuwis.

Boeren en brandweerlieden trokken naar de oevers van de elfstedenroute om de zwemmer met grote lichtbundels te escorteren. Sommige trekkers reden zelfs een stukje mee langs de route om zo de weg te wijzen richting Dokkum.

Niet alleen met trekker de weg op voor protest

Toen het weer licht werd mochten boeren en boerinnen voor de microfoon uitleggen dat zij blij zijn met de positieve media-aandacht.

Dit bewijst maar eens dat trekkers niet alleen de weg op hoeven om aandacht te vragen door middel van een protest in Den Haag. Met trekkers kun je ook als bijprogramma in een hoofdact een positieve bijdrage leveren aan de promotie van de land- en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.