Redactieblog

11 reacties

‘De liefde maakt veel kapot’

Kamerlid Grashoff van GroenLinks moest aftreden vanwege een liefdesaffaire met de voorzitter van zijn partij. Dat is jammer, want het was een goede landbouwwoordvoerder, zegt Willem Bruil.

Met zijn standpunten hoefde je het niet altijd eens te zijn, maar hij gaf er wel blijk van te weten waar hij het over had. Bij de meeste van die groene rakkers heb ik dat gevoel helemaal niet. Jammer, dus.

Intussen schijnt het veel voor te komen: affaires op het werk. Verliefdheid schijnt mensen te overkomen, zo stelde ook Grashoff. Ik begrijp dat niet zo goed. Je kunt je toch wel een beetje beheersen? Bovendien: als het goed is, heb je het behoorlijk druk als je werkt, dus is er helemaal geen tijd voor gerommel. Misschien had Grashoff niet genoeg te doen? Dan moet Klaver ook aftreden, want die is daarvoor verantwoordelijk.

Ik heb mij afgevraagd of zoiets nou ook op een agrarisch bedrijf zou kunnen voorkomen. Ik denk het niet. In de akkerbouw heeft men het niet druk, maar boeren zitten altijd op het erf en hun vrouw ook, dus op wie zou je dan verliefd moeten worden? Op een veehouder wordt ook niemand verkikkerd want die stinkt altijd een beetje. Veel boeren kunnen niet eens aan een vrouw komen (zie het desbetreffende programma), laat staan ook nog een vriendin erbij.

‘Ik heb mij afgevraagd of zoiets nou ook op een agrarisch bedrijf zou kunnen voorkomen. Ik denk het niet.’

In de tuinbouw zijn de verleidingen misschien wat groter. Daar lopen immers al die Poolse mannen en vrouwen rond, waar je zomaar verliefd op zou kunnen worden. Maar ja, dan zijn de risico’s ook weer groter. Het komt altijd uit.

‘Zo maakt de liefde veel kapot.’

Dit voorjaar ging ik naar mijn vertrouwde aspergeboer net over de grens. Een prachtig bedrijf met een uitspanning erbij. Maar de zaak was dicht. Een week later ging ik weer kijken, hing er een briefje op de deur: “Das Geschäft bleibt geschlossen. Danke fur die vieljährige Kundschaft.” Wat nu, dacht ik. Wat is hier aan de hand? Na enig rondvragen bleek dat de boer was vreemdgegaan met een medewerkster (of zoals een van de respondenten zei: “Er hat seinen Spargel nicht in die Hose halten können”) en dat zijn vrouw was vertrokken. Het bedrijf zal wel moeten worden verkocht. Zo maakt de liefde veel kapot.

Laatste reacties

 • RIEN65

  "Op een veehouder wordt ook niemand verkikkerd want die stinkt altijd een beetje"
  Waar slaat deze opmerking nou weer op?

 • alphons1

  een goei kamerlid. waar slaat dat weer op. hij is zelf naar brussel gegaan om te pleiten dat we geen derogatie krijgen. dus minder drijfmest meer kunstmest. en 3 maanden later als het over de insecten gaat dan zegt ie er moet minder kunstmest gebruikt worden. hij praat alleen maar wat hem mooi uitkomt

 • Klaasvaak

  Klaver en opstappen.... Op die gedachte kan ik wel verliefd worden...😉

 • Firma Vellenga

  Rien 65, het is wel de waarheid.... Bij elk programma van boer zoekt vrouw denk ik bij mezelf, ze vertellen er niet bij dat een boer stinkt.. Het zit de boer gewoon in de huid. Vrouwen kunnen hier echt op af knappen....

 • Vhouder

  als grashoff een goeie was dan weet ik het ook niet meer blij dat ie weg is

 • RIEN65

  Firma Vellenga,

  Ik weet niet war voor zelfbeeld heeft. Om nu nu te stellen dat je een boer kunt ruiken en dat ze dit niet er bij vertellen is niet echt 2018. Er zijn veel beroepen waar een geurtje aanhangt maar in deze tijd kun je dat gewoon wegwassen hoor.

 • farmerbn

  Die Grashoff is niet afgetreden door een liefdesaffaire maar omdat hij heeft gelogen. Dat is niet hetzelfde. Die man op een voetstuk plaatsen en in een slachtofferrol zetten is niet juist. Het is een liègent politicus en daar moet je afscheid van nemen.

 • vanvelthoven7

  kijk eens op de facebook pagina koeien ,hoeveel mooie meiden /jonge vrouwen dat er met plezier staat te melken .die zijn niet vies van een beetje stront en trouwens paard ruikt ook

 • hansvanbergen

  Vrouw Meijer was verantwoordelijk voor de kieslijst en Grashoff heeft zich er letterlijk ingelikt. Een leugenaar pur sang dus. En een oplichter. En een charlatan. Onderdeel van de linkse leugenmachine

 • hansvanbergen

  Willem lachtte vorige week nog in zijn vuistje maar met zon grote baard wekt ie nou ook nie de indruk een player te zijn en doet ie misschien nog wel meer in zijn vuistje :)

 • .....

  Het functioneren van Grashoff in het bed van de partijvoorzitter was duidelijk goed genoeg
  Oh en ik denk niet dat er iemand nog opgewonden raakt van die muffe Bruil

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.