Redactieblog

16 reacties

’Rob van Lint dapper of GroenLinkser?’

“Een dappere inspecteur-generaal”, oordeelt Hanna over Rob van Lint van de NVWA.

De man die een veroordelend rapport over de pluimveehouderij publiceerde. Daar was de hele sector erg boos over. Ze brachten het rapport vooral in verband met zijn prominent lidmaatschap van GroenLinks. Hij is zelfs formateur van het college in Leiden.

“Het is stoer van hem om zich publiekelijk te distantiëren van landbouwbestuurders en Tweede Kamerleden, die de combinatie van actief GroenLinks-partijlid en hoge baas bij de NVWA veroordelen. Van Lint pikt dat niet en noemt dat een aantasting van zijn integriteit. Niet onlogisch”, zegt Hanna.
Artikel gaat verder onder de foto

Rob van Lint, inspecteur-generaal van NVWA. - Foto: Roel Dijkstra
Rob van Lint, inspecteur-generaal van NVWA. - Foto: Roel Dijkstra

Stevige vent

Tja, een probleem. Die Van Lint lijkt me een stevige vent, die niet over zich heen laat lopen. Hij verdedigde met verve het rapport van de NVWA, waarin staat dat 20% van de pluimveehouders er een potje van maakt. Ook suggereert hij dat er fraude wordt gepleegd met het gebruik van antibiotica. Er is een daling, maar Van Lint denkt dat er een verschuiving is van legaal naar illegaal.

Dat is nogal wat. Vooral uit de mond van de NVWA, die eerder suggereerde dat er grote fraude was bij het administreren van kalveren. Er zouden duizenden gevallen zijn. De laatste berichten wijzen uit dat er minder dan 200 twijfelgevallen overblijven. Om dan nu weer over fraude te spreken is niet handig.

‘Wees blij dat de NVWA scherp is’

“Het is hun taak”, is Hanna van mening. ”Wees blij dat ze scherp zijn. Voedselveiligheid en dierenwelzijn staan hoog op de verlanglijst van de consument. Daar moet het NVWA garanties voor afgeven.”

Ik heb mijn twijfels. Van Lint blaast hoog van de toren. Zo onberispelijk is de NVWA niet. Onverstandig is het dat hij erg actief is als lid van GroenLinks. Tweede Kamerleden van die partij reageerden geheel in lijn met het rapport: de veestapel met 30% tot 40% inkrimpen. Het leek op een een-tweetje tussen Van Lint en GroenLinks.

De hoge ambtenaar Rob van Lint zou dat niet moeten willen. Wat hij nu zegt krijgt de lading van GroenLinks. Dat ontkracht zijn argumenten. Slecht voor de NVWA.

Laatste reacties

 • .....

  Die man hoort niet op die positie, zijn partij GroenLinks ziet het liefst de hele vee sector uit Nederland verdwijnen

 • kuiken007

  het lukt die van lint aardig om een gedeelte van de veehouderij te martelen tot ze opgeven!!!

 • John*

  hoe heet dat verhaal met die schapen, herder en de wolf? na een paar miskleunen begint van Lint aardig zijn geloofwaardigheid te verliezen.

 • wilcovanlaar1

  Wel een mooie baan voor Elbert Dijkgraaf, zullen veel mensen blij van worden !

 • Bennie Stevelink

  Een goed bestuurder is niet alleen integer maar vermijdt ook de schijn niet integer te zijn. Hij zal het vertrouwen van het publiek niet op de proef stellen.
  Daar gaat Van Lint in de fout: door harde beschuldigingen jegens de veehouderij, die in het straatje passen van GroenLinks en de PvdD, en die hij vervolgens niet hard kan maken, stelt hij het vertrouwen in zijn onafhankelijkheid en integriteit op de proef.

 • zon

  Erg dapper van van Lint om een rapport te openbaren dat geen recht doet aan de werkelijkheid.
  Ook erg dapper om vorig jaar een fors deel van de pluimveehouders er in te LUIZEN door een goedje 9 maanden lang stiekem te gedogen al wetende dat het niet mag en de gevolgen voor de nietswetende pluimveehouders bij hem ook al bekend waren.
  Ik noem dat niet dapper maar misdadig.

 • farmerbn

  Hij moet weg.

 • R. B.

  Als dit nog niet genoeg redenen zijn om iemand op te laten stappen.......
  Als deze persoon nog langer aanblijft maakt hij nog meer kapot dan ons lief is.
  Dit gaat de geschiedenis in als de man die landbouw kapot wou maken.
  De Linkse infiltrant

 • Attie

  Hij moet echt weg!

 • wacht maar af het komt wel goed van lint heeft zijn langste tijd gehad .

 • gjh

  hij is niet dapper ik denk dat het juiste woord ERG DOM is. Zeg maar ik kan niets en ik doe niets.

 • farmerbn

  Dom geworden door arrogantie.

 • Attie

  En wat doen we met Hanna...?
  Nou vooruit, die mag blijven!

 • 200113528

  EEn inmsppecteur op dit niveau mag nooit een politieke achtergrond hebben. Het kan toch niet zo zijn . De vvd -er mocht geen bedrijf hebben ivm politiek. Deze NVWA ook niet als hij politiek actief is.1 conclusie oprotten

 • Rustig afwachten, de man graaft zn eigen graf! Dat is gelukkig een goede eigenschap van linkse sukkels

 • jan4072

  Het maakt voor mij niet uit of v/d Lint z'n graf graaft of al gegraven heeft. Hij heeft de schade aangericht dus zijn werk is min of meer toch al af. De LTO houdt van Lobbyen. Dat is goed maar ook daar zijn ze toch niet erg op hun plaats. Als ze goed gelobbyed hadden dan was er een totaal ander persoon op deze positie terecht gekomen.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.