Redactieblog

19 reacties

‘Calon draagt te weinig uit’

Marc Calon zegt dagelijks duizenden euro’s te verdienen voor boeren en tuinders. Hanna vraagt zich af of dat waar is.

“LTO-voorzitter Marc Calon verdient dagelijks duizenden euro’s voor elke boer en tuinder”, zegt Hanna vol ongeloof. “Tenminste, dat zegt hij zelf. Maar als het voor de helft waar is, is het nog een prestatie.”

Hij doet voorkomen alsof hij de landbouwparagraaf in het regeerakkoord heeft geschreven

Hans is minder complimenteus. Hij heeft het interview met Calon in Boerderij ook gelezen: “Een gladde jongen, die zich thuis voelt in allerlei netwerken van belangrijke lieden. En dan later de successen voor zichzelf opeist. Net alsof er ook niet veel mislukt. Hij doet voorkomen alsof hij de landbouwparagraaf in het regeerakkoord heeft geschreven. Minstens 90% van de wensen van de LTO staan er in, zo klopt hij zichzelf op de borst. ‘Eigen roem stinkt’, dat heb ik er aan overgehouden.”

Walst over kritiek heen

Daar neig ik ook naar. Hij presenteert successen en walst over de kritiek heen. Zo betreurt hij zijn eigen scherpe veroordeling van frauderende boeren voor de televisie over de I&R-kwestie niet. Hij baseerde zich immers op de informatie van LNV.

Die opmerking tekent de man. Hij verkeert in kringen van LNV en politiek. Jaco Geurts van het CDA noemt hij vaderlijk ‘een jongen, die veel bereikt voor de boeren’. Hij heeft chemie met minister Schouten en onderschrijft haar beleid.

Geld bij niet-leden

Kortom, Calon knokt op alle fronten in Den Haag over pensioenen, arbeidsvoorwaarden, financiering en belastingzaken zoals de Landbouwvrijstelling. Daar is per jaar een half miljard mee gemoeid.

“Van al die miljarden die Calon blijkbaar voor de boer verdient, komt ook een fiks deel terecht bij boeren die niet lid zijn van de LTO”, zegt Hanna. “Die rijden zonder een kaartje mee op de succesvolle trein van Marc Calon. Want wij, de leden, betalen die trein.”

Te mooi om waar te zijn

Ik zie aan haar gezicht dat ze de draak steekt met de opgeblazen prestaties van Marc. Het is zo veel en zo mooi, dat het niet waar kan zijn. Hij zegt dan ook zelf dat ze hun prestaties te weinig uitdragen.

Ga de boer op en laat je zien en horen. In Den Haag kennen ze je nu wel

Welnu, Marc, begin er mee. Boeren willen een boegbeeld zien, die hen meeneemt in de successen van hun LTO. Ga de boer op en laat je zien en horen. In Den Haag kennen ze je nu wel.

Laatste reacties

 • gjh

  Calon draagt niets uit je ziet hem niet je hoort hem niet Alleen het geld van zijn leden in zijn zak steken LTO krijgt met de dag minder waarde. HOPELOOS deze leider.

 • boerderij12

  calon is een zakkenvuller

 • Alco

  Alles wat binnenskamers mislukt met zijn groene linkse vriendjes, noemt hij in het interview zijn succes voor de boer.
  Een goed verstaander begrijpt wat ik hiermee bedoel:
  "Een wolf in schaapskleren".

 • Vhouder

  waarschijnlijk draagt ie thuis financieel veel bij

 • de-boer-

  als je iemand een beetje wil leren kennen zoals een lto voorman kun je dit natuurlijk op heel veel dingen doen .maar een van deze dingen is op welke politieke partij stemt hij bijv.................. dan kun je het partij programma lezen en daardoor weet je waar deze persoon achter staat (welke denk wijze) en zo daarop ook een soort van zijn ware aard leren kennen? tenminste dat denk ik

 • Telegraaf van deze morgen maar eens lezen wat hij weer zegt.

 • Maas1

  Callonnetje jij draagt naar jou zeggen bij aan de financiële positie van de boer,ja dat weet ik en we zullen het weten ook.Door jou gezwalk moet ik de komende tijd weer €120.000 af tikken voor iets waar ik niets mee te maken heb,maar je hebt het natuurlijk zo ingevuld ook al mogen de varkensrechten niet overgeheveld worden naar de rundvee sector Je hebt allang zijdelings ingebroken op een andere manier .Duurzaamheid schrijf het maar op de muur kijk er naar kijk lang genoeg dan vervaagd het vanzelf!

 • cornelis 22

  de agenda van Calon is waarschijnlijk die van de PVDA, u weet wel van die Lodewijk Ascher die tegenwoordig vega is en het liefst de hele veestapel opruimt
  wandelend paard van Troje deze Calon.

 • farmerbn

  Maar hoe is die man op die plaats terecht gekomen? Dat zijn de mensen die het fout hebben gedaan. Dat Calon graag op die stoel is gaan zitten kun je hem niet verwijten maar wie heeft dat toegestaan? Wie weet dat?

 • Alco

  Vriendjes politiek?

 • koestal

  Calon ik heb nog niks van die duizenden Euro,s gezien ,of heb je die zelf in de zak gestoken ?

 • mariapeel

  Sorry calon als je een echte boeren voorman was had je met de droogte er moeten zijn voor ons . België Duitsland overal is t een ramp !! . Dat we de mais straks moeten oogsten voor 1 -10 had calon als akkerbouwer nooit mogen accepteren hoe dom ben je dan . Fosfaatrechten veel fouten ! Ik hoor hem nooit is net of hij langs Schouten slaapt en de ambtenaren aait . In Frankrijk gebeurt dit niet want dan hadden de boeren hem wel .......

 • Attie

  Maar vast een opvolger zoeken, wie zou het kunnen?

 • de-boer-

  wat ik ook heeeeeeeeeel raar vindt is dat hij zelf zegt ik (ben super goed) verdien duizenden euro s voor de boer en tuinder
  stel je bent goed waarom moet je dit dan zelf zeggen ?

 • kleine boer

  Hij moet het wel van zich zelf zeggen er is verder niemand die het zegt...

 • wilcovanlaar1

  Oeps, de reacties zijn niet mis. Zullen we Elbert Dijkgraaf maar vragen !

 • Attie

  Oei Wilco, je zou zo weer lid worden!

 • farmerbn

  Met Dijkgraaf krijg je inderdaad meer leden.

 • melkveehouder .

  Dijkgraaf wist waarover hij sprak en zou een perfecte voorzitter zijn. Calon zwamt en verloochent zijn eigen achterban.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.