Redactieblog

9 reacties

‘Mensen met of zonder meningen bepalen onze koers’

“Wij zijn toch wel erg afhankelijk van de mensen die aan de touwtjes trekken”, sombert Hanna. “Kijk maar naar zo’n Martijn van Dam.”

Die kregen we als staatssecretaris op ons dak en toen bleek hoe lek ons dak was. Ik kan me weinig dingen herinneren die hij goed heeft gedaan. Een zwakke leider, die geen duidelijke koers uitzette. Met als gevolg dat de landbouw in al zijn verdeeldheid op kon treden. Voor elk belang ontstond een actiegroep en zo kreeg dan de een gelijk en dan de andere. Een grote grabbelton, met Van Dam, die de lootjes trok”.

‘Onder de zwakke leider Van Dam ontstond er voor elk belang een actiegroep en zo kreeg dan de een gelijk en dan de andere. Een grote grabbelton, met Van Dam, die de lootjes trok.’

‘Van Dam past voortreffelijk bij de ambtelijke en chaotische omroep’

“Je moet hem zo snel mogelijk vergeten”, val ik haar in de rede. “Hij gaat nu naar de Publieke Omroep, net zo ambtelijk en chaotisch als de man zelf. Hij past daar voortreffelijk. Geen wonder dat hij al voor september vertrekt. Dat past bij zijn stijl. Hij bekommert zich niet om de boeren, die hij toch wat verweesd achterlaat. Er is straks niemand meer die onze belangen in Brussel kan verdedigen.”

‘We gaan deze PvdA‘er niet missen’

“Dat deed hij toch al niet”, oordeelt Hans. “We gaan deze PvdA‘er niet missen. Waar ik meer zorgen over heb, is de opvolger van Kees Romijn, de voorzitter van LTO Melkveehouderij. Dat is ene Meulenbroeks, van wie ik nog nooit gehoord heb. Marc Calon is lovend over hem en dat geeft te denken.”

Waar ik meer zorgen over heb, is de opvolger van Kees Romijn, de voorzitter van LTO Melkveehouderij. Dat is ene Meulenbroeks, van wie ik nog nooit gehoord heb. Marc Calon is lovend over hem en dat geeft te denken.”

‘Het PvdA-straatje’ van Marc Calon

Ik kijk Hans vragend aan.

“Hij past precies in het PvdA-straatje van Calon”, vervolgt die. “Bij zijn introductie noemt Meulenbroeks agrarisch natuurbeheer en duurzaamheiddoelen de belangrijkste pijlers onder zijn bedrijf. Het is logisch dat dit ook de peilers worden onder zijn beleid.”

“Je moet niet oordelen voordat hij gezegd heeft wat hij gaat doen”, wijst Hanna hem terecht.

Daar is Hans het niet mee eens: “Ik voorspel je dat het komt zoals ik zeg. Hij draagt straks zijn eigen bedrijfsfilosofie uit. Een dominee gaat immers ook niet uit de Koran preken.”

“Ik voorspel je dat het komt zoals ik zeg: de opvolger van Romijn draagt straks zijn eigen bedrijfsfilosofie uit. Een dominee gaat immers ook niet uit de Koran preken.”

‘Mensen met meningen bepalen hoe wij straks moeten werken’

Ik ben het eens met Hans. Mensen met meningen bepalen de kaders waarbinnen wij moeten werken. Met komst van Calon is het duidelijk welke kant het op gaat.

“En over een verdienmodel hoor je ze niet”, sluit Hanna zuur af.

Laatste reacties

 • farmer135

  met rfc gaat het precies dezelfde kant op met de biodiversiteitsmonitor.

 • alco1

  Natuurlijk ben je afhankelijk van degene die aan de touwtjes trekken, net zoals de werknemers het moeten doen met hun directeur.
  Alleen moet je de vraag stellen: Beschouwd de verantwoordelijke het bedrijf wel als z'n eigen en hoe is die persoon op die plaats terecht gekomen?
  Bij velen zie ik een stroop smerend spoor.

 • farmerbn

  Ik hoop dat Meulenbroeks wat agressiever handelt dan hij van nature is. Als iemend op zijn tenen gaat staat dan moet hij niet slap gaan onderhandelen maar zorgen dat diegene rap ervanaf gaat, anders krijgt die een pak slaag. Hij moet sterke en slimme adviseurs nemen die de confrontatie niet uit de weg gaan. Tot hier en niet verder.Niet alleen geven maar ook nemen.

 • Peerke1

  Als we met burgers door het platteland fietsen ben je als burger hip als je zegt het stinkt en de provincie heeft gelijk en deze burgers nemen de onwaarheden over fijnstof en gezondheidsproblemen klakkeloos zonder bewijs over. Hier klopt echt iets helemaal niet. Gewoon een hetze tegen de boeren.

 • mr X

  'Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht'

 • eg wel

  Het Libelle gehalte is weer hoog in Boerderij.

 • hylkema.l

  In nieuwe Oogst lees ik een interview met Meulenbroeks. Hij zegt zelf dat hij een vrij intensief bedrijf heeft. Maar met bijna 6 gve per ha, is het naar onze begrippen super intensief. Op zo'n bedrijf is er natuurlijk geen ruimte voor al die duurzaamheids doeleinden die we willen nastreven.

 • Marco22

  Geeft wel aan dat geen andere kandidaat voorhanden was die de rotzooi bij de LTO melkveehouderij op wou pakken.

 • koestal

  Was Marcel van Dam ook al niet bij de omroep {VARA].nog bekend van de Exota affaire. Hij liet zo limonadeflessen tijdens de uitzending ontploffen,zodat niemand meer Exota kocht,dat heeft de VARA later nog een paar milioen gekost!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.