Commentaar

3 reacties

‘Krachteloos gebaar van LTO’

LTO Nederland brengt zichzelf in een lastig parket met ferme uitspraken over het royeren van leden die zich niet aan de wet houden.

Alleen al het grote aantal schampere reacties op een bericht hierover op de site van Boerderij toont dat dit gevoelig ligt.

De bedoeling is op zich duidelijk en verdient toejuiching. De grootste boerenorganisatie wil duidelijk maken dat de landbouw een eerlijke en schone sector is. Dat boeren en hun organisaties zich houden aan de regels. En dat illegale praktijken zoals frauderen met mest daar niet bij horen.

Grote vraag is: welke gevallen worden straks wel geroyeerd en welke niet? Iedereen die een boete krijgt eruit? Dat zou natuurlijk te gek zijn. De ANWB stuurt ook geen leden weg die te hard hebben gereden. Bovendien leiden sommige overtredingen nu al tot dubbele bestraffingen, zoals kortingen op Europese subsidies. Alleen de grote strafrechtelijke boetes dan maar, zeg: boven de ton? Of alleen mensen die achter de tralies moeten? Het is niet alleen praktisch ondoenlijk om dit duidelijk af te bakenen, er is ook een principieel bezwaar. Voor het uitdelen van straf hebben we justitie. Zo werkt de rechtsstaat.

Notoire criminelen wil je uiteraard niet bij je club hebben. Maar dat hoef je niet van de daken te roepen. Kortom, dit is een krachteloos gebaar.

Laatste reacties

  • Marco22

    Wat mis je dan als je geen lid bent van lto? Proets...

  • Bennie Stevelink

    LTO wil zich publiekelijk distantiëren van fraude terwijl ZLTO zich sterk heeft gemaakt voor het toestaan van mestscheiding die voor legale mestafvoer geen enkel doel dient.

  • farmerbn

    Ja, beetje dom van Calon. Je geeft tegenstanders een mooi wapen om steeds aan te vallen. Sta je weer steeds te verdedigen. Foutje bedankt.

Of registreer je om te kunnen reageren.