Redactieblog

2361 x bekeken

'Ochtenden vol dauw'

Het is echt wel even turen. Zie ik daar helemaal achter in het weiland toch nog een groepje koeien? Het is ’s ochtends een stuk langer donker en dat heeft een paar nadelen. Maar voor mij betekent het ook extra genieten voordat het zonlicht zich heel voorzichtig laat zien.

De dauw ligt over het land en hier en daar ontwaar ik het silhouet van een koe. Het is echt heerlijk om op dit soort momenten in de wei te lopen. Hoe goed deze beelden het ook doen op foto’s, de geur van het vochtige gras en de rust die er heerst zijn absoluut niet vast te leggen. Ik snuif het daarom ook letterlijk op.

Groepje ooievaars

Een eindje verderop staat een groepje ooievaars te foerageren in het gras. Zeer binnenkort zullen zij de trek naar het Zuiden weer maken. Nu mag ik nog even genieten van de statige vogels.

'De koeien reageren maar lauw op mijn oproep om richting de stal te gaan'.

Het zijn voor mij de mooiste ochtenden van het jaar. De koeien reageren maar lauw op mijn oproep om richting de stal te gaan. Bijna een-voor-een moet ik ze overeind jagen. Ik begrijp heel goed dat ze net zo lekker liggen, maar Wijnand gaat vast beginnen met melken en het is wel de bedoeling dat ze allemaal binnen zijn, als de eerste dames weer uit de carrousel komen.

Feest in Amsterdam

Het contrast met gisterenavond is vrij groot. Een superfeest van lieve vrienden in Amsterdam, met een geweldige band en een bijzonder fijne sfeer. Ik heb de blaren op mijn voeten gedanst en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Opstaan viel dan ook niet helemaal mee. Maar als ik eenmaal in het weiland loop, geeft dat niet meer. Mijn hoofd wordt vanzelf fris en ik krijg er een heel fijne energie van.

'Mooie momenten zijn belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest'.

Koeien binnen, boxen gestrooid

Als even later alle koeien binnen zijn en de boxen opgestrooid, kijk ik weer naar buiten. Het magische moment is voorbij. De zon piept over de horizon. Ik hoor zelfs wat auto’s rijden op de vroege zondagochtend. En dan gaat de dag gewoon beginnen, zoals alle dagen. Het ritme heeft me weer te pakken en het werk moet gedaan. Maar die mooie momenten neem ik altijd met me mee. Ze zijn belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Dat is zo mooi aan boer zijn. Dat moet je blijven koesteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.