Commentaar

3 reacties

'Ongelukkige signalen uit Univés testlab'

Stilstand is achteruitgang. Een cliché, maar meer dan waar. Vraag het V&D, Scheer&Foppen of Miss Etam. De winkelketens sneuvelden omdat zij de slag online misten. Elk bedrijf moet zich oriënteren op de toekomst, moet nieuwe producten ontwikkelen.

Het is wel verstandig om dichtbij het merk én het klantenbestand te blijven. Univé Verzekeringen maakt de fout dat niet te doen. De verzekeraar polst het product Grondsparen/Grondkopen. Volgens dit uitgelekte concept kan een klant certificaten voor ‘uitgeputte’ grond kopen. Coöperatie Grondkopen ‘herstelt’ deze via biologische landbouw. Na zes jaar is de ‘dode’ grond weer ‘vruchtbaar en waardevol’. De waarde is met gemiddeld 2% per jaar gestegen.

Belediging voor reguliere landbouw

Nog los van de vraag of dit product haalbaar is, de toonzetting van het concept voelt als een belediging aan het adres van de reguliere landbouw. En juist daar zit een groot klantenbestand! Want hoezo uitgeput, onvruchtbaar of dood? Boeren halen doorgaans prima opbrengsten. En kiest Univé nu voor biologisch? Nee toch!

Geen bedrijf wil in deze positie gedrukt te worden. Ook Univé niet. Het proefballonnetje had binnenskamers moeten blijven, of ten minste anders ingestoken. Nu rest slechts excuses. Excuses aan de hardwerkende, verantwoordelijk werkende klant en doelgroep.

Innovatie gaat niet over geplaveide paden. Een misser mag, damage-controll moet!

Laatste reacties

  • Jan Vullings

    Univé is gestopt met het onderzoek. Excuses aan agrarische sector. <>

  • BW

    Walgelijk. Een hoop onzin de wereld in helpen uit eigen winstbelang. En dan roepen, daar plukt u de vruchten van? Ik kan niet begrijpen dat zoiets mag.

  • farmerbn

    Er komen steeds meer mensen aan de top van bedrijven maar ook instellingen als ministerie van landbouw, die een hekel hebben aan gangbare boeren. Die hekel wordt gevoed door ngo's en media. Soms denk ik dat het ook bij Boerderij gebeurd. Vaak zijn die mensen slecht op de hoogte en praten ze anderen na. Veel kun je er niet aan doen omdat de meeste tegenstanders niet te overtuigen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.