Commentaar

4 reacties

'Even doorbijten met Gecombineerde Opgave'

Geen uitstel, dus. Voor wie hoopte dat hij of zij de Gecombineerde Opgave later mocht invullen dan de deadline van 15 mei, was de boodschap zuur: staatssecretaris Martijn van Dam wil geen uitstel geven. De mogelijkheid die eurocommissaris Phil Hogan de lidstaten daarvoor heeft gegeven, wil Nederland niet benutten. Terecht.

Goede argumenten om dat uitstel te geven, ontbreken. Ja, een deadline is altijd vervelend en ja, het past nu niet, want het is goed weer om het land op te gaan en dan staat je hoofd er niet naar om de puzzel op de website van RVO.nl in te vullen. Al helemaal niet omdat er altijd wel iets over moet, of iets niet klopt.

Maar dat hoort erbij. Vorig jaar was er wél een goede reden voor uitstel. Toen waren de nieuwe digitale systemen nog niet op orde. Nu wel. Voor de kleine categorie waar het nog hapert, is een aparte oplossing geregeld.

Uitstel invullen leidt tot uitstel uitbetalen

Er is nog een belangrijke reden om niet langer te wachten: van uitstel van invuldeadline komt uitstel van betaling. En dat is iets wat niemand wil. De Europese toeslagen zijn voor het grootste deel van de bedrijven nog altijd een belangrijke en welkome aanvulling op het inkomen.

Voor de 28.000 bedrijven die de gegevens nog niet hebben ingevuld, zit er maar één ding op: snel doen! Het is vervelend werk, maar er staat iets tegenover.

Meer weten over het invullen van de Gecombineerde Opgave? Lees meer en bekijk het webinar terug

Laatste reacties

 • mali

  Waarom in de drukste periode net dit werk. begonnen in de jaren 80 met 1 a4, nu willen ze alles op de M2 en M3 en NH3 etc weten. 1 Maand later kan ook wel met de geweldige rekencapaciteit die de overheid tegenwoordig heeft...

  Oppewal verkoopt een lulverhaal waarschijnlijk betaald door.....

 • zeeland321

  de helft van de gehele gecombineerde opgave slaat werkelijk nergens op

 • fietskip

  niet meer invullen dan.
  als je digitaal inlevert teken je gelijk een juridisch document waar je nooit meer tegen kunt procederen. Je hebt immers zelf getekent.

 • info196

  Zeg Johan, schrijf niet weer van die flutverhalen, maar verdiep je es wat beter in de materie!
  ik heb pas vorige week de betaling over 2015 gehad (géén voorschot gehad), maar nog steeds geen beslisbrief gehad. Ik weet dus niet of en wat er aan mijn opgave 2015 mankeerde. Je zult wel begrijpen dat ik nu nog geen nieuwe opgave doe, om te voorkomen dat ik mogelijk voor een tweede keer een fout maak die direct door rvo financieel bestraft wordt.
  Verder zou RVO er goed aan doen om in 2016 es voorrang te geven aan de boeren die ze in 2015 zo asociaal laat hebben betaald. Ze moesten zich doodschamen

Of registreer je om te kunnen reageren.