Redactieblog

EU: meer doelen met één maatregel aanpakken

Brussel – De EU moet proberen vaker doelen die ver uiteen lijken te liggen, met één maatregel aan te pakken. Dat zei vice-voorzitter Kristalina Georgieva van de Europese Commissie tijdens een debat over het EU-budget.

Georgieva noemt het steunen van de zuivelsector en tegelijk beschikbaar stellen van voedsel voor vluchtelingen als belangrijk voorbeeld.

Sneller en flexibeler

Georgieva zei tijdens de conferentie dat hervormingen binnen het begrotingsbeleid maken dat sneller en meer flexibeler geld kan worden uitgegeven. Van deze snelheid en flexibiliteit is het opkopen van voedsel voor vluchtelingen volgens haar ook een voorbeeld.

Meer transparantie

Om het draagvlak voor de EU te vergroten, moet het effect van uitgaven volgens de Bulgaarse transparant en snel beschikbaar komen voor het publiek. De Europese Commissie heeft daarom een website in het leven geroepen waarop projecten die met Europees geld zijn betaald op te zoeken zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.