Redactieblog

3324 x bekeken 24 reacties

'Politici zijn labbekakken'

Het stond met vette letters in de krant: 'Politici mijden saté op het Binnenhof'. Op de jaarlijkse barbecue, gesponsord door de vleesindustrie.

Vroeger een feestelijke afsluiting van het Parlementaire jaar, nu een wedstrijdje wegduiken voor de fotograaf. Want de parlementariërs willen niet gezien worden met een sateetje op hun bord. Stel dat een fotograaf een plaatje schiet en dit plaatst in een krant. Dat kan dus niet meer.

Diederik Samson, de partijgenoot van Staatssecretaris Dijksma, kwam er rond voor uit. "Gewoon geen vlees op je bord. Alleen een glas wijn drinken", luidde zijn advies. En die partij levert de staatssecretaris voor landbouw...

Thuis aan de barbecue

Wat een huichelachtige politici. Onder druk van de Partij voor de Dieren wil men niet meer met vlees gezien worden op de barbecue. Verontrustend. Dat een klein partijtje zoveel macht heeft dat grote partijen zich er ook naar gedragen. Treurig.

Wedden dat het overgrote deel van de parlementariërs afgelopen weekend heerlijk thuis aan de barbecue zat? Met alle soorten vlees op het bord en heerlijk kippenpootjes afkluivend. Thuis, maar niet voor de buitenwereld.

Geen volksvertegenwoordigers

De politici bewijzen hiermee dat ze geen vertegenwoordigers van het volk zijn. Dat gaat massaal aan het vlees op de barbecue. Politici keuren het publiekelijk af door het op het Binnenhof niet te durven eten. Schijtlijsters. Of labbekakken, om dat woord, dat werkgeversvoorzitter De Boer in ander verband bezigde, maar eens te gebruiken.

En een belediging voor de boer. Die zorgt er gelukkig nog steeds voor dat de barbecue vol ligt met vlees, onder de beste omstandigheden ter wereld geproduceerd.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Mooi geschreven!!

 • geraldvernooy

  giga goed verhaal 

 • Ad7

  ingezonden brief van maken voor de landelijke dagbladen

 • priems

  Politiek is hypokriet. Maar bepalen wel de regels dat is onze doodsteek.

 • cornelis 22

  Niet meer een gesponsorde barbecue geven voor die gasten. Volgend jaar ergens midden in een achterstandswijk gaan staan veel betere PR ook.

 • veldzicht

  Het moet toch een keer mogelijk zijn om onze beroeps leugenaar thieme
  door de 'landbouw ' of door een politieke partij publiekelijk eens goed in de zeik wordt gezet
  zo dat ze voorlopig d,r mond niet meer open durft te doen.

 • pinkeltje


  Politiek, het woord zegt het al. Probleem is in de politiek dat wat wanneer je gewoon de waarheid zegt je helaas niet veel stemmen krijgt. Want de waarheid willen we niet graag horen. Maar wanneer het zover is gekomen dat je niet gezien wilt worden met een stuk vlees op je bord dan weten we wel hoe laat het is. Dan hoef je als landbouw ook die hoek ook niet veel goeds te verwachten.

   

  Ik wil ze trouwens ook niet meer zijn met een auto, een vliegtuig, een luxe hotelkamer en nog heel veel meer dat ik zelf ook niet of maar nauwelijks kan betalen. Wanneer ze gezien worden als ze vreemd gaan is dan blijkbaar weer niet zo'n punt. Daar zou ik nou weer niet mee gezien willen worden. Maar daar hoef ik verder dan ook helemaal niks voor te doen.

 • alco1

  Ik vind dat er geen inhoud zit in dit item van 'vergaderboer'.
  Populistisch is het wel. 
  Het zijn eerlijk gezegd wel de manieren van Thieme en consorten om bij het publiek te scoren.
  Politiek is ziek.
  Zo ook het referendem in Griekenland. Als er democratisch gestemd wordt is besturen onmogelijk.

 • Zuperboer

  #veldzicht: Thieme is geen politicus maar een profeet in opdracht van de sekte der 7e dag adventisten. Zij voert geen dialoog maar werkt via een nauwgezet en geregisseerd plan haar werk uit. (Je kunt/mag parallellen trekken naar de werkwijze van Wilders).

 • Mozes

  @cornelis 22 #5, volledig eens met jou idee om volgend jaar een barbecue in een achterstandwijk te geven om daarmee de hypocrisie van de politiek aan de kaak te stellen. De parlementariërs moeten wel uitgenodigd worden om er bij aanwezig te zijn. Het zou een giga-mediastunt worden. 

 • KGB


  POWER TO VERGADERBAUER!!!!

 • agratax2

  Zou deze actie van onze regenten duidelijk maken -hoe ver zij verwijderd zijn van hun achterban-? Zijn de gevestigde patijen bang voor de PvdD en GL die inzetten op peulvruchten en bladgroente? Zijn zij bang, dat de ze door de regenten achterban als -conservatief- worden weg gezet als ze een kippepootje kluiven? Ben je tegenwoordig alleen Progressief als je leeft van rauwe groenten en Vegaburgers met ontwikkelingssubsidie van het ministerie. Laten we wel zijn als dit soort acties de wereld moeten redden, ziet het er niet best uit voor Moeder Aarde.

 • hornblower

  Samson, dat spul heb ik al es gerookt, de pvda , ach wat steldt dat nu nog voor? Thee drinken onder het genot van een samsonnetje. En over die barbecue, zolang het maar  ( af) trekbaar blijft he?

 • Ishtar

  van Baalen van de VVD zag ik wel bij een filmje van Geen Stijl zich volledig volproppen met vlees op die BBQ.
  Van Toorenburg CDA ook.
  Vergaderboer zit ietsjes in de slachtofferrol.
  Zoiets als een waterbedrijf zegt tegen vakantie ganger, zet de kraan open als je op vakantie gaat, zodat wij meer
  kunnen verdienen.
  BBQ is een sociaal iets, maar vreemd is het wel, dat men het dan leuk vind op zich vol te proppen met goedkoop vlees.
  Wat ook nog stijf staat van de MRSA en ESBL......
  Maw volledig overbodig een BBQ voor het parlement als er vlees op ligt....
  Als je vlees eet, en je denkt dat je het nodig hebt, dan eet je zorgzaam en goed vlees, zeg maar 2 dagen in de week.
  De rest van de week is het gewoon onnodig, om je vol te proppen met onnodige produkten van dieren die er speciaal zijn voor gefokt.
  BBQ is dus zoiets als plezierjacht, dokken voor een vakantie in het buitenland, waar je voor je plezier dieren gaat doodschieten.

 • veldzicht

  ishtar,als je niks zinnigs te vertellen hebt hou dan je mond dicht.

 • Jaap39

  Ishrat #14 komt logischerwijs onderhand wat mineraaltjes tekort waardoor er ongelofelijke wartaal op zijn toetsenbord wordt gemaakt. 

 • somporn

  De leugen regeert in Den Haag,het pluche zit bijzonder aangenaam en levenslang is je kostje gekocht.
  het gaat er niet om wat je kunt,maar om wie je kent.
  Hoe schijnheiliger en achterbakser je bent en je bent bereidt je eigen moeder en/of je ziel aan de duivel kunt verkopen des te beter het men heeft.
  De grootste stropers worden jachtopziener,ook in Den Haag.

 • gjh

  ishtar heb je een zonnesteek of heb je een moeilijke jeugd gehad. Wat kan jij dom kletsen , als je niets weet zeg dan niets dan kom je ook niet dom over.

 • @meelmuisje

  Opeens zó'n trek in Asado...  Argentijnen zouden zich krom lachen
  'extrañas chicos, el holandesa!! (como en Asterix y Obelix) jajajajaja'

  Het is mooi barbequeweer, dusss....??? :-D

 • Elevage

  de zomervakantie kan best in geluid worden met een glaasje zelf betaald water.
  De gesponsorde BBQ mag naar een wijk/stad die het nodig heeft om een positief en mét elkaar in het zonnetje gezet te worden. Voorbeelden genoeg, en daar hoeft de politiek echt niet bij te komen kijken voor de leuke plaatjes!

 • wienbemelmans

  wat een stelletje onnozelaars daar in den Haag ze laten zich door die doos van Thieme de wet voorschrijven wat zal ze genoten hebben,maar zo zie je dat ze in den Haag de boeren naar de kloten helpen en ze ook noch gratis vlees leveren verschrikkelijk wat een tuig

 • J@gertje

  @Ishtar, zou je mij eens uit kunnen leggen wat ik mij bij goed en vooral 'zorgzaam vlees' voor moet stellen.
  Of bedoel je stiekem duurzaam vlees?
  In dat geval eet ik minimaal 2 dagen in de week het meest duurzaamste vlees wat er bestaat, afkomstig uit de door jouw zo verafschuwde 'plezierjacht'.
  De rest van de week eet ik vlees van de slager.
  Niet omdat ik het nodig heb maar omdat ik het lekker vindt.

 • koestal

  De BBQ pakketten zijn niet aan te slepen in de supermarkten,het is direct weg !

 • J@gertje

  @Ishtar, je bent toch niet stiekem in slaap gesukkeld?

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.