Redactieblog

1728 x bekeken

De Tour

Over krap twee weken komen ze hier langs geraasd, de snelle mannen op hun fietsen. De Tourkoorts is overal in de omgeving al toegeslagen.

Gedeeltes van de provinciale weg zijn opnieuw geasfalteerd, de kantjes netjes gemaaid en hier en daar staat een verdwaalde gele fiets in een vijver of gracht. Om van de nood maar een deugd te maken, gaan we een klein feestje bouwen hier voor het huis. Met een tapje en een barbecue en een tent met een groot beeldscherm. Want na die ene minuut dat je ze voorbij ziet flitsen, wil je natuurlijk nog wel iets meekrijgen.

Het lijkt me leuk om ook iets te laten zien van wat we hier in het Groene Hart veel doen; kaasmaken. De plannen voor een fiets met kaaswielen en een grote koe er bovenop bestaan al een tijdje, maar tot de uitvoer is het nog niet gekomen. Daar kan ik de brand wel de schuld van geven, maar dat is eigenlijk niet zo. Meestal werkt het pas goed met dit soort dingen als er een beetje druk achter staat. En omdat Wijnand nooit heel enthousiast wordt van mijn wilde plannen, probeer ik hem er maar niet teveel bij te betrekken. Natuurlijk is hij straks de Sjaak en moet er op het laatste moment nog van alles vervoerd worden met een aanhanger en een trekker maar tegen die tijd lukt dat wel, is de ervaring.

Ondertussen hebben we al wat vriendjes gemobiliseerd die ook enthousiast worden. Op de dag zelf hoop ik dat die fietsende kaaskoe in beeld zal komen. En alle vrienden en bekenden die zin hebben, zijn welkom om het feestje mee te vieren. Maar dan moet je wel vroeg uit de veren, want de weg wordt al vroeg in de ochtend vanaf de afrit van de snelweg afgesloten. Dan is er geen doorkomen meer aan, tot ver in de middag. Verplicht bier drinken dan maar. Eerst nog een keer het land maaien met een geleende machine, dan ziet het er mooi uit op 5 juli. En we hopen toch wel op mooi weer. Het wordt ons iedere keer beloofd, maar van zomer is nog geen sprake geweest. Onze stagiair beweert dat het eind deze week goed wordt en blijft. Maar we moeten het nog zien. Een Tour in de stromende regen zou wel heel ongezellig zijn, fietsende koe of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.