Redactieblog

Boerderij-kleurwedstrijd: wie heeft de traptrekker gewonnen?

Is de winnaar van de Boerderij-kleurwedstrijd inmiddels bekend? Jazeker, Alicia in Woudenberg (U.) heeft de traptrekker gewonnen!

Regelmatig krijgt de redactie nog vragen over de traptrekker. 'Is ie al weg? Is er al een winnaar?' Ja, die is er. Ze heet Alicia, is 8 jaar, woont in Woudenberg (U.) en ze heeft haar prijs, de traptrekker, inmiddels thuis ontvangen. Alicia won de eerste prijs in de kleurwedstrijd in het kerstnummer van Boerderij (nr. 13-14, 23 december 2014).
Ruim 1.000 kleurplaten werden ingestuurd, er was werkelijk veel energie in gestoken. Sommige kleurplaten waren versierd met hooi en maiskorrels, andere waren voorzien van een mooie kartonnen lijst of van kleurige slingers. Weer andere vielen op door het mooie kleurgebruik. Kunstwerken waren het, zonder overdrijven.
Opvallend was  dat er veel deelnemers waren van rond de 14 jaar. Je zou denken: wat moeten die nou met een traptrekker? Er was ook iemand van ruim in de 80. Zij kleurde voor haar kleinkinderen, dat verklaarde een hoop.
Maar goed, voor iedereen die het gemist had en die nog stille hoop koestert: de prijs is dus vergeven. De wedstrijd is echt afgesloten. En alle kleurplaten? Die bewaren we. Zulke mooie kunstwerken, daar zijn we zuinig op.

Of registreer je om te kunnen reageren.