Redactieblog

32 reacties

Tros Radar aanpakken

"Radar is een onbetrouwbaar televisieprogramma dat talloze mensen en ondernemingen schade heeft berokkend", zegt advocaat Ferdy Roet van de Stichting Loterijverlies.

Hij weigert nog langer in een uitzending van Radar op te treden vanwege het feit dat presentator Antoinette Hertsenberg de gasten geen eerlijke kans geeft om hun verhaal te doen.

Daar kunnen wij als boeren over meepraten. Eenzijdig en vals wordt onze bedrijfstak afgeschilderd. Elke nuance ontbreekt. Van tevoren is het Radar-standpunt bekend en de uitgenodigde vertegenwoordiger van de sector wordt voor de televisie even haarfijn gefileerd.

Want dat kan ze, Antoinette Hertsenberg. Ze wordt daardoor erg gewaardeerd. Anderhalf miljoen kijkers en vaak nog meer. Ze wordt ook goed betaald. Ze behoort tot de toppers van de Tros met een inkomen van zo'n 380.000 euro.

Ja, daar wil je wel wat voor doen. Zelfs van je principes vallen. Dat doet ze als gelovige van de Zevendedagadventisten. Eén van tien geboden, waar ze volgens eigen zeggen naar leeft, luidt: 'Gij zult geen valse getuigenis spreken tegenover uw naaste'.

Welnu, dat doet ze wel. Advocaat Roet heeft negentien uitspraken gevonden waarbij Radar klop kreeg van de rechter of de Raad voor de journalistiek. In één geval ging het om een forse schadevergoeding van ruim een half miljoen euro voor een hondenkennel, die na de uitzending failliet ging.

Maar daar praat Antoinette niet over. Ze ziet wel de splinter in het oog van een ander, maar niet de balk in het oog van zichzelf. Er zou eens een programma gemaakt moeten worden over de wandaden van Radar. Maar dat durft niemand in het omroepwereldje aan.

Dus moeten we het zelf doen, Radar aanpakken. Zodra ze boeren weer oneerlijk en kwaadaardig behandelt en dus in een verkeerd daglicht plaatst, moeten we naar de rechter stappen. Laat LTO en de vakbonden hierbij de handen in één slaan. Ze heeft al negentien zaken verloren. Daar kunnen best nog een paar bij.

Laatste reacties

 • alco1

  Ik heb het LTO al zo vaak geprikkeld.
  Maar steeds met het antwoord dat ze het onderwerp niet 'te groot' wilden maken, want het kon ook altijd omslaan in negativiteit voor de landbouw.
  Met als gevolg dat ze nu opereren met de gedachte dat ze alles kunnen maken

 • .....

  LTO is veel te liev en te slap om dat goed op te pakken

 • agro1

  een slag winnen is nog wel te doen, maar een oorlog winnen is iets geheel anders. de media maken altijd het grootste podium voor zichzelf. onbegrensd in omvang en nog veeeel voornamer, in TIJD. de valsigheid kent geen grenzen, daar waar de gekleurde waarheid regeert. (vrij naar iemand, die daar veelvuldig mee te maken had). het is gewoon hun bron van bestaan.

 • Mozes

  Onlangs hebben LTO en de NVV besloten om demonstratief niet bij Radar aanwezig te zijn. Het heeft effect gehad want het schijnt dat de leiding van de Tros actie heeft ondernomen in de richting van Radar. Hier op het forum was echter kritiek omdat men vond dat LTO of NVV wél aanwezig hadden moeten zijn.
  Maar iedereen weet toch dat wanneer LTO of de NVV wel aanwezig waren geweest hun woorden geknipt en geplakt waren zodat het weer zo negatief mogelijk voor de sector zou zijn.

 • Mozes

  Daar kan ik nog aan toevoegen dat wij met de boeren in Dalfsen geen Tros-Radar nodig hebben om negatief in het nieuws te komen.

 • schoenmakers1

  daar kan ik nog aan toe voegen dat de boeren in Dalfsen meer ruggengraat hebben als veel belangenbehartigers

 • alco1

  Mozes. Wil jij beweren dat Radar op de vingers is getikt omdat LTO en NVV absent waren.
  Echt niet.
  Er is door veel leden van de TROS geklaagd en gedreigd hun lidmaatschap op te zeggen, na eerdere uitzendingen.
  Waarom is varkenshouder van Putten dan niet negatief neergezet?

 • Zuperboer

  Zij is geen gelovige maar een volgeling.............. van een SEKTE

 • cornelis 22

  Vergeet ook niet dat ze getrouwd is met de fractieleider van de partij voor de dieren in de eerste kamer. Allemaal gekleurde journalistiek, Vergaderboer ik vind dit je beste column ooit.

 • geen boer

  voor de zoveelste keer hier: Dit soort pressiegroepen zijn uit op een einde van dierlijke productie. Punt. Discussie heeft derhalve per definitie geen zin. Wie denkt dat zo'n sektarisch gekleurd programma de reguliere landbouw in een goed daglicht door de montage laat komen is naïef op z'n best.
  Prima beslissing dus om niet aan zulke programma's mee te werken. Waar is de TROS van Wim Bosboom gebleven trouwens?

 • alco1

  @Geen boer. Juist door in het verleden de discussie niet aan te gaan is de anti-boer campagne zo succesvol.

 • PdHM

  powned

 • Professor P

  Wie de media in haar macht heeft, heeft het volk in de macht. De waarheid doet er daarna niet meer toe. Het zure is dat u allen verplicht moet meebetalen aan haar riante salaris. Misschien kan de landbouwsector beter een eigen omroep beginnen. Dit drukt ook het inkomen en u hoeft minder belasting te betalen, zodat er minder bij dit soort tantes terecht kan komen.

 • deboed.advies@hotmail.com

  dat zou een goed idee zijn een omroep van de agrarische sector
  waarin je in leuke programma's zoals bv boer zoekt vrouw enz
  de waarheid zou kunnen vertellen en de leugens ontmaskeren over de agrarische sector, zonder boeren zou er geen leven zijn
  je kan ze dan ook bewijzen dat biologisch niet gezonder is! alleen duurder is, dat eieren van kippen die buiten lopen meer dioxine
  bevatten dan eieren van kippen die binnen scharrelen.

 • red

  Zelfs bij boer zoekt vrouw wordt veel geknipt en geplakt in de montage. En wat radar betreft die krijgen de koude douche.
  Media heeft meer macht dan de politiek. In Rusland bepaald Poetin wat in het nieuws mag dus blijft populair.

 • Jan Veltkamp

  @red, en laat nu net in Rusland de landbouw zeer positief in het nieuws staan. Vooral het platteland staat als blok achter Putin dus zo verwonderlijk is dat ook weer niet.

 • alco1

  Ik heb geen goed woord over voor Poetin.
  Maar wat gebeurd er als hij van het toneel gedrukt wordt.
  Democratie. Ik ben bang dat Rusland dan vervallen zal in een anarchie, wat nog veel gevaarlijker kan zijn.
  Voorbeelden ten over in het Midden Oosten.

 • Fermer

  @alco, noem mij een land wat wel goed bestuurd wordt?

 • eeneigenmeningmag

  Eens met @alco1 #7

  LTO en vooral NVV lopen graag met de eer te pronken en links of rechtsom, 'dankzij' hen is het positief verlopen ?? Kom op zeg, wie heeft er hier nog de capaciteit om eens door dat roze wolkje heen te prikken ?? Lokaal zullen er best goede bestuurders zitten die (bijna) voor noppes de klusjes klaren maar de (over)gewaardeerde kopstukken strijken met de resultaten. Ipv eerlijk te benoemen dat het mauw gaat in de sector, gaan we er gewoon nog een gezellig feestje tegenaan gooien met z'n allen ? Het wordt tijd dat we met z'n allen eens uit de kast komen, ophouden met romantiek en zeggen wat er werkelijk speelt. Ik denk dat vd Putten het prima heeft verwoord en niet dankzij het niet meedoen van onze 'vertegenwoordigers' !!

 • PetervanKempen

  #19 helemaal mee eens. De bijkomende kans voor deze eerlijke boer was nog dat radar verder niets had van die kant. Van deze kans heeft deze man perfect gebruikt gemaakt en een schoolvoorbeeld van positieve voorlichting gegeven.

 • John*

  moeten eigenlijk met reclames om vlees te kopen voor en na radar op tv brengen 1,5 miljoen kritische kijkers die we kunnen overtuigen..

 • Jaap39

  #13 ook dit programma is geproduceerd door de publieke omroep. Met andere woorden onze overheid sponsort ook de kolder van het programma Radar.
  Het activisme wordt indirect dus aangemoedigd door onze eigen overheid.

 • Kelholt

  plus noch een salaris van een kleine 400000 euro voor Antoinette

 • henk11

  Antoinette werkt vaak niet met kennis van zaken maar met misbruik nan emoties bij mensen die niet over voldoende kennis van zaken beschikken
  Je moet dit maar kunnen en willen doen, maar ja 380.000€ is wel voor het hele jaar, Hiet alleen op de zevende dag .
  Geld verzoent de arbeid ???

 • postmajob

  De zoveelste keer dit onderwerp.Ik heb tijden geleden ook al gereageerd. Wanneer word hier nu eindelijk eens door diverse organisaties en politieke partijen actie ondernomen tegen
  Mevrouw HETZE berg getrouwd met dhr Koffeman 1e kamer lid voor de partij van de dieren en partijgenoot van M. Thieme ook lid van de zevende dag advent kerk ( geen geloof maar sekte) getrouwd met de vegetarische slager die zijn producten verkoopt bij diverse bekende supermarkten.Iedere negatieve reclame van vlees ( producten) is goed voor de bankrekening van Thieme c.s
  Mevrouwe HETZE berg maakt deel uit van de vegetarische maffia die met haar anti vlees programma's de beurs van Thieme c.s spekt. Het blijft dus niet alleen bij dat monster salaris van de TROS. een omroep trouwens die ik al jaren geleden ben beginnen te wantrouwen naar aanleiding van dubieuze programma's in dezelfde sfeer.

 • Demeter Griend

  Wel mooi dat ze naar de kerk gaat, dat schept toch een band met de kerkgaande collega s.

 • Willempietje

  prima stukje. dat de tros er boos over is zegt meer over de tros dan over het stuk. mocht er gedoe over komen doe ik graag mee met crowdfunding om je te steunen!

 • Wander de Bruin

  Wat een flauwelkul zeg. Een parallel trekken met een organisatie die zich met een dubieuse procedure bezighoudt en dan nog even op de man c.q. vrouw spelen en de beloning van een presentratrice erbij halen. En alles vanuit een slachterofferrol, een zogenaamde hetze tegen de boeren. Nou, zo kom je er niet. Wel met een fatsoenlijke en open visie naar Tros Radar. Ga de discussie maar aan, maar kom niet met dit soort onzin redeneringen aan.

 • bankivahoen


  De discussie WORDT hier volop aangegaan Wander de Bruin@, maar als meningen niet in jou straatje passen vindt jij het onzin?? Rare vorm van democratie !

 • Wander de Bruin

  Hallo <em>bankivahoen</em>, als u goed leest ziet u dat ik helemaal geen mening heb over het boerenbedrijf. Wel over de kolderieke 'argumentie' van Vergaderboer. Ieders mening hoort bij een democratie natuurlijk. U slaat de plank dus mis door mij in een ondemocratische hoek te plaatsen. Mijn reactie is een reactie in een discussie, zo gaat dat nu eenmaal in een democratie. Ik ben bij uitstek iemand die kritisch naar zijn omgeving kijkt. Maar ook gerust de hand in eigen boezem steekt. En dat zie ik hierboven niet. Veel reacties vanuit de verdediging, zonder kritiek, veel negativiteit. Daarbij bereik je niet veel, alleen je eigen parochie zoals te lezen valt. Steek positieve energie in het bereiken van consumenten en grootwinkelbedrijven en probeer ze te winnen voor het boerenbedrijf en de boodschap dat eerlijke producten best wat mogen en moeten kosten.

 • joannes

  @Wander de Bruin, je praat dezelfde taal als al die Burgers die niet bedreigd worden in hun bestaan! En met de boodschap Democratie hun houding verdedigen om vooral overal kritiek op te hebben en hun eigen vinden en voelen op te dringen als de religie van de laatste mode. Het bevredigt je nieuwsgierigheid naar alternatieven, onbedreigd in een wereld van overvloed! Hoe democratisch is het, je absoluut geen zorgen te maken voor de keerzijde van die medaille, de destructie, niet alleen werk en inkomen, maar in het geval van agrarische ondernemingen, ook jaren familie bezit en traditie. En dat alles om met zo´n huichelachtig programma nieuwsgierige kijkers te lokken voor advertenties, vaak gerelateerd aan het programma, met op zijn hoogst halve waarheden, waar meester verkopers een meer dan dik belegde boterham mee verdienen. En dat naast een pottekijkers programma waarmee dezelfde groep tekijk wordt gezet, of positief gezien geromantiseerd wordt, in Boer zoekt Vrouw. Integriteit zoals ik het begrijp, is in dat Medialand waar onder Democratische vlag alles moet kunnen een wel heel bijzonder begrip. Manipuleren en Destructie vinden die zogenaamde journalisten alleen bij het Nieuws wat ze zelf vinden. Een Spiegel zou ze veel moeite besparen en misschien wat zelfkritischer rapporteren, maar ja wie maakt een karakter Selfie op de TV. 

 • Wander de Bruin

  Hallo <em>joannes</em>, ik heb m'n best gedaan maar ik begrijp er helemaal niks van.
  Maar het is wel kenmerkend voor de afweer die iedereen hier heeft.  Beter had ik het zelf niet kunnen illustreren.

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.