Redactieblog

1927 x bekeken 2 reacties

Nieuwe Vion directeur kan alleen maar meevallen

Mijn broek zakte af, toen ik het las. Stortelder wordt varkenstopman bij Vion Food. Hoe hebben ze het bedacht, die Raad van Commissarissen.

Stortelder heeft een bizarre reputatie in de varkenssector. Hij leidde Dumeco, die opging in Vion. De resultaten van Dumeco waren onder zijn leiding ver beneden de maat. Hij was dus niet gewenst bij Vion en vertrok naar Denemarken. Daar kocht hij een slachterij, die in 2013 failliet ging.

Hij werd daarna adviseur van directeur Herkemij van Vion. Deze is inmiddels ook weer vertrokken. En niet omdat we onder de indruk waren van zijn prestaties.

En nu haalt de Raad van Commissarissen in haar oneindige wijsheid Stortelder weer binnen om de varkenstak van Vion te runnen. Begrijpt u het? Ik niet. Ze streven kennelijk naar een consistent beleid van de verkeerde mensen te benoemen om later weer afscheid van te nemen. Het wordt zo een drukke baan, commissaris van Vion. Benoemen en ontslaan, ze krijgen er wel ervaring mee. De complete directie is in één jaar gewisseld. Een zeldzaamheid in de ondernemingswereld.

Eén ding staat vast. De nieuwe Viondirecteur kan alleen maar meevallen. Niemand verwacht er iets van en dan heb je een gemakkelijke start.

Benieuwd wie straks de eerste man van Vion wordt. Het lijstje met kneusjes raakt één keer uitgeput.

Of ligt het aan de kwaliteit van de commissarissen zelf? De belangrijkste taak van de commissarissen is goede mensen te benoemen. Daar heeft deze en de vorige Raad van Commissarissen volledig in gefaald. Toch lijkt men op de oude voet door te gaan. Met Hans Huijbers als continue ellendebegeleider. Een echte pluchebekleder.

Hoe kan men nu vertrouwen van de varkenshouders verwachten?

Laatste reacties

  • agratax2

    Ik vraag me af of de RvC wel een oplossing ziet voor VION anders dan het >einde<. Wie benoemt nu een man die jaren eerder is afgeserveerd op zijn negatieve resultaten en dan ook in het buitenland, de zaak laat mislopen? Dit doe je alleen maar als je het bedrijf over het randje van de ravijn wilt laten vallen.

  • Ad7

    Iedereen weet hoe de RvC het niet moet doen (kwestie van de beste stuurlui...), maar er is óók niemand die een naam noemt van iemand die het wel zou kunnen fiksen, om dan nog maar te zwijgen over de vraag of dat diegene dat dan ook nog wil, want het afbreukrisico van wie hier aan begint is wel erg hoog......!!

    Of niet soms?

    Ik denk dat Stortelder in ieder geval heeft geleerd hoe het niet moet, en dat geeft dan weer hoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.