Commentaar

6 reacties

Dierenterrorisme

Nieuw-Zeeland is in rep en roer. Zuivelverwerker Fonterra en de boerenorganisatie Federated Farmers hebben dreigbrieven gekregen met gifpoeder.

Als het land voor het eind van deze maand niet stopt met het gebruik van verdelgingsmiddel 1080 tegen ratten en buidelratten, dan wordt babymelk vergiftigd met dit middel. Tenminste, dat is het dreigement.

De brieven zijn al in november verstuurd, en sindsdien is niets meer vernomen van de afzender. Pas deze week kwam het nieuws naar buiten en meteen was het land te klein. Alarm tot in de hoogste kringen. De zuivel is verreweg het belangrijkste exportproduct van het land. Het is meteen de achilleshiel.

Het is niet eens verwonderlijk dat de autoriteiten het nieuws drie maanden voor zich gehouden hebben - reden voor forse kritiek op politie en overheid in Nieuw-Zeeland zelf. Elke twijfel over voedselveiligheid heeft meteen grote gevolgen voor de economie van het hele land. Dat deskundigen betwijfelen of het technisch gezien wel mogelijk is om een voedselketen te vergiftigen doet er niet eens toe.

De herkomst van de brieven is ondanks drie maanden intensief onderzoek nog niet achterhaald. Het kunnen ook buitenlandse dierenactivisten zijn. Dit is zeker: als dierenactivisten overgaan tot zulke verwerpelijke en schadelijke acties, zijn ze de grens van het terrorisme overgegaan. Uiteindelijk werkt dat in hun eigen nadeel, want met terroristen wil niemand praten.

Laatste reacties

 • somporn

  Die extremen horen niet in een samenleving,misschien kunnen ze ook een eigen staat krijgen in een zandbak en kunnen ze daar gezellig leven met al hun (on)gedierte.
  Als ze hun (gedram) zin niet krijgen dan moeten er maar baby`s gedood worden en onschuldige ouders maar in diepe ellende achter laten.
  Wat een wereld,dat er voor deze gekken plaats is op deze ``mooie`` wereld!!!!

 • Mozes

  In Nederland zijn ze jaren geleden de grens van het terrorisme al overgegaan. Hoeveel branden zijn er al gesticht bij slagerijen en hoeveel boerderijen zijn er in de loop van de jaren overvallen?

 • alco1

  Met hard werken wordt de wereld gevoed.
  Een niksnut kan het verwoesten.

 • veldzicht

  Mozes #2 ,dat er hier dierrerroristen zijn is 1,erger is dat zoveel mensen symphatiseren met die lui.

 • somporn

  Waar willen ze dan van eten als ze altijd tegen de boeren zijn.
  Zonder boer geen bord op tafel en van de lucht wordt je ook niet zat.
  Tofu komt ook van ver dus hoe ecologisch / milieu bewust is dat tov
  een boterham met kaas en roomboter??

 • dutch kiwi

  daar is altijd nog die hamburger geteeld op een plastic schaaltje,voor het kleine bedrag van 100000 euro,ja daar zal de buik wel vlug vol van zijn,?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.