Commentaar

1408 x bekeken 8 reacties

Bank moet beter communiceren

De banken hebben een groot imagoprobleem. Affaires volgen elkaar op, evenals publicaties die hen in een kwaad daglicht stellen.

Enorme loonsverhogingen voor de top, zoals onlangs bij ABN Amro, roepen zelfs bij de VVD afkeer op. Een boek over de perverse cultuur bij Londense zakenbanken beheerst de opiniepagina's.

Het rapport van de AFM over de gang van zaken op afdelingen Bijzonder Beheer bij banken is een waarschuwing voor banken dat ze een probleem hebben met de klanten in het mkb. Gelukkig blijkt níet dat er structurele misstanden zijn. De verhalen die rondzongen over moedwillig uitkleden van bedrijven en aansturen op onnodige faillissementen zijn niet bevestigd. Wel blijkt iets anders: het verwachtingsmanagement deugt niet. Bedrijven in deze situatie verwachten extra steun, een speciale behandeling, puur gericht op herstel. Dat bedenken ze niet zelf, het is de echo van het verhaal dat de bank zelf uitdraagt. Als ware de afdeling Bijzonder Beheer een een bedrijvendokter, met maar één doel: de patiënt gezond maken.

Dat is soms ook zo, maar tot op zekere hoogte. Uiteindelijk gaat het er ook om het uitstaande krediet veilig te stellen. De AFM stipt nog iets aan. Het is voor klanten van banken vaak onduidelijk op grond van welke overweging ze naar de bedrijvendokter gestuurd zijn. Dit roept een gevoel van willekeur op, en wantrouwen. Daar is niemand bij gebaat, uiteindelijk. Kortom, helderheid en openheid gewenst.

Laatste reacties

 • stored


  Klanten van de bank stellen zo zoetjes aan het verwachtingspatroon zelf wel bij.
  Men weet nu onderhand wel wat er in het hoofd van een bankier omgaat.....eurotekens.....niets anders. En de klant? Dat is de melkkoe. Hou die een bak geld voor met toetjes als speciale swaps en libors en je kunt jarenlang melken. De cooperatieve bank wordt wel weer uitgevonden, de geschiedenis herhaald zich. Europa duwt de banken 1100 miljard toe, dit gaat eerst naar de banken om zich een riante positie te verschaffen en het resterende naar de meest gezonde bedrijven en de rest kan met extra hoge rentes dan misschien nog een beetje krijgen als de heren van de bank in het weekend thuis geen ruzie hebben gehad.

 • Tearpoal

  Iedere bankmedewerker zit er zo in dat waar eze even niet veel vertrouwen hebben over de terug betalingscapaciteit van de lening, en er nog voldoende vermogen nog in het bedrijf zit, per direct in het bijzonderbeheer komen. Met als enig doel, het bedrijf liqidieren. Het enigste wat we kunnen doen als burger van Nederland is de bankmedewerker geen enkele leuke verjaardag meer gunnen. het zijn stuk voor stuk galballen.

 • koestal

  Ze zijn in Den Haag te laf om de bezoldiging van bankdirecteuren aan banden te leggen,dat hoeft niet zo moeilijk te zijn,maar de wil ontbreekt,boeren weten ze het leven op alle manieren  zuur te maken,de mentaliteit is in Den Haag geen knip voor de neus waard !waarom nog stemmen? ,je wordt toch weer belazerd,het is ons kent ons !

 • varitron270


  wie kent GERRIT ZALM niet was ooit een zuinige minister daarna is hij een grote dief geworden

 • schoenmakers1

  volgens mij ken jij hem niet goed varitron270, die grote dief is het altijd al geweest, alleen voor de gewone burger was het een zuinige minister

 • pinkeltje


  Leg eens uit wat Gerrit Zalm gestolen heeft?

 • alco1

  Hogere lonen moet je beoordelen of ze het ook verdienen.
  Als ze het elkaar toeschuiven moeten ze aan de schandpaal.

 • koestal

  Wiite boorden criminelen  met een lachend gezicht,pakken wat je pakken kunt

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.