Redactieblog

15 reacties

Boer zoekt boerin

Nee, ik kijk niet meer naar boer zoekt vrouw. Tot ergernis van Hanna. Die zit iedere zondagavond aan de buis gekluisterd. "Je weet niet wat je mist", zegt ze. "Allemaal zo gewoon en natuurlijk. Het is uit het leven gegrepen."

Ik vind het een aanfluiting. Het is pure vermaaktelevisie. Stuntelige en gemaakt uitbundige boeren moeten heel het volk vermaken. Toegegeven, dat lukt. Waar je ook komt, ze hebben het erover. Maar het is genieten van andermans eenzaamheid.

"Je hebt wel gelijk", zegt Hans. "Ik kijk wel, maar vind het soms tenenkrommend. Ook omdat het niet allemaal frisse jonge boeren zijn. Daardoor komen er ook geen knappe jonge vrouwen op af, maar oma's, die een extra kleurtje in hun haar hebben gedaan. Twee zijn er wel jong en die begrijp ik niet. Met een beetje sexappeal in hun lijf moeten die toch zelf een vrouw kunnen vinden? Ze maken van zichzelf nu zielige figuren."

"Je begrijpt er geen bal van", reageert Hanna boos. "Op de boerderij ben je zo gebonden, dat je de tijd niet hebt om voortdurend op zoek te gaan naar een vrouw. Vooral als je een beetje ouder wordt, ken je iedereen in je omgeving. Dan is er geen markt meer voor je."

"Er is wel een markt, maar ze zijn te lui om te zoeken", zegt Hans. "Ze zijn gewend dat alles op een presenteerblaadje wordt aangeboden. Welnu, een vrouw krijg je niet aangeboden, die moet je zoeken. En dat doen deze boeren niet."

Hans zegt ware woorden. Het alleen zijn is helemaal geen specifiek probleem van boeren. Uit statistieken blijkt dat er buiten het boerenbedrijf veel meer alleenstaanden zijn dan in de landbouw. Daar noem je ze niet eenzaam, maar single. Velen zijn het bewust. Wordt een vrijgezelle boer zielig gevonden, een single voelt zich vrij en kan doen en laten wat hij of zij wil. Daarom zoekt de boer geen vrouw, maar een boerin.

"Die vindt hij bij Boer zoekt vrouw. En ze zijn heus niet altijd aan het werk. Kijk maar eens naar de 44 baby's die zijn geboren", zegt Hanna triomfantelijk.

Die kans lijkt mij de meeste deelnemers van dit jaar overigens niet zo groot.

Laatste reacties

 • joopi

  Dus je kijkt er niet naar, maar weet wel wie er in mee doen, en wil je zelf wel profileren over de rug van de genen die meedoen.

  Zo zo, staat je goed hoor deze blog

 • alco1

  Een TV programma noemt men succesvol als er veel kijkers zijn. Punt
  Als zelfs 'vergaderboer er een column aan besteed is het toch wel behoorlijk spraakmakend.
  Trouwens! Hoe men er over spreekt, leert ook veel over hoe zij zelf in het leven staan.

 • Mozes

  Een vrouw zoeken doe je tegenwoordig via internet. Daar is geen televisieprogramma voor nodig.

  Boer zoekt vrouw kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Al jaren heb ik problemen met mijn linker voet waar ik zes weken geleden aan geopereerd ben. Boer zoekt vrouw is zo tenenkrommend dat de dokter mij verboden heeft er naar te kijken.

 • alco1

  Boer zoekt vrouw is echt niet opgezet met het hoofddoel boeren aan vrouwen te helpen.
  Het is het verhaal hebben om TV te maken heen.
  En hoe je het ook wend of keert. Het is succesvol.
  Dat daarbij het boerenbestaan helemaal niet verkeerd in beeld komt, kan als positief gezien worden.
  Zij doen meer voor het positieve beeld over boeren dan dat het LTO als belangen behartiger doet.
  Die durven nog niet naar Radar.
  Nogmaals regionaal wordt er door LTO ers enorm veel goeds gedaan.
  Maar landelijk is het een groot fiasco, een pluche.

 • Rip

  Ik vind helemaal niet dat er een positief beeld van boeren wordt geschetst in boer zoekt vrouw. Het tegengestelde is waar. Ouderwetse boeren in overjarige huiskamers en altijd in werkkleren. Geen vrouw, die zo'n boer zoekt. Als ik boer zoekt vrouw kijk, is het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Als ik om me heen kijk, zie ik gelukkig wel moderne frisse boeren en boerinnen, die van het leven genieten en met mes en vork eten. Samenvattend: boer zoekt vrouw is een belediging voor de boerenstand. En wie dit mooi vindt, moet thuis maar eens rondkijken er vergelijken met de wijzen waarop de moderne mens leeft. Niet zoals deze boeren.

 • alco1

  Rip. We zien een werkelijkheid en het is positief dat van sommige situaties geen misbruik gemaakt wordt.

 • Mozes

  @Rip, Boer zoekt vrouw brengt het boerenvak op een positieve manier in beeld. Boer Geert met zijn groente, boer Tom die gedrevenheid en enthousiasme toont in zijn vak en een boer die zelf kazen maakt wat ambachtelijkheid uitstraalt.

  Tegelijk is het voor de boer als persoon juist negatief. Stuntelig, ouderwets en soms zelfs onzelfstandig in de prive sfeer.

 • Mozes

  @alco, niet alleen LTO maar ook de NVV wilde niet verschijnen bij Radar. De makers van dat programma staan principieel vijandig tegenover de boer. Je hebt absoluut geen controle over hoe de beelden geknipt en geplakt worden.

  Het is bekent dat ook bij Boer zoekt vrouw enorm geknipt en geplakt wordt. Als ze van een deelnemer een bepaalt beeld willen creëren dat laten ze alleen die beelden zien wat daar bij past.

  Ook bij Boerderij wordt geknipt en geplakt. Ik heb eens een brief voor plaatsing in de Boerderij aangeboden. Van de aangeboden tekst vond ik ongeveer de helft terug in de Boerderij. Ik schrok hoe vrijwel alle zinnen geknipt en geplakt waren. Alleen mijn naam eronder was nog hetzelfde.

 • alco1

  Is #3 en #7 van dezelfde persoon?
  Trouwens. Bij de stuntelige, ouderwetse past vaak ook nog wel een dekseltje.
  Zie Johen uit Denemarken vorig jaar.
  En gelukkig dat ie is met zijn Ingrid.

 • Mozes

  @alco #9, ik heb het advies van de dokter in deze niet opgevolgd, verveling van de hele dag met het been omhoog op de bank liggen en nieuwschierigheid waren uiteindelijk toch te sterk.

 • veldzicht

  Ik vind het een leuk programma en niet slecht voor het imago van de boerenstand,als die boeren de vrouwen tenmintste niet altijd van die stomme werkjes laten doen,mijn vrouw had al lang gezegd je hebt 2 gezonde handen doe het zelf maar.ze kunnen toch ook kalfjes voeren ,de voortuin opknappen of koffie naar het land brengen o.i.d.

 • koestal

  @4,in Radar worden boeren verkeerd en selectief neergezet,dus er niet aan meewerken !

 • Rip

  Het is discriminerend voor boer en vrouw. De boer komt over als altijd werkend en eenzijdig bezig met één ding, z'n boerderij. Net alsof de maatschappij niet bestaat. De vrouw wordt bijna vernedert doordat kennelijk verwacht wordt dat ze meewerkt op de boerderij. Dat staat ver van de ontwikkelingen in de praktijk, waar met name jonge boerinnen gewoon een eigen baan en eigen inkomen hebben. Daarom is Boer zoekt vrouw hopeloos verouderd en geeft een totaal verkeerd beeld van de huidige boerenstand

 • Mozes

  Ondanks dat het afgeraden is toch weer gekeken.
  Het is mij inmiddels wel duidelijk geworden wat de ideale uitkomst is. Bij Bertie zou het te verkiezen zijn dat de beide kandidates wat met elkaar kregen en er samen tussenuit gaan.
  Bij boer Geert zou de ideale uitkomst zijn dat de beide kandidates tot het inzicht komen dat Geert voldoende energie heeft voor twee en besluiten om Geert met elkaar te delen.

 • Broer

  Het boerenbedrijf of tuinderij biedt een aantrekkelijk decor voor een dergelijk programma. Niets op tegen. En volgens mij ook de logische reden dat het om boeren gaat. Puur praktisch. Bij de opnamen is de baas er altijd bij.
  De formule (dating) staat verder garant voor succes.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.