AlgemeenOpinie

Boer zoekt boerin

Nee, ik kijk niet meer naar boer zoekt vrouw. Tot ergernis van Hanna. Die zit iedere zondagavond aan de buis gekluisterd. “Je weet niet wat je mist”, zegt ze. “Allemaal zo gewoon en natuurlijk. Het is uit het leven gegrepen.”

Ik vind het een aanfluiting. Het is pure vermaaktelevisie. Stuntelige en gemaakt uitbundige boeren moeten heel het volk vermaken. Toegegeven, dat lukt. Waar je ook komt, ze hebben het erover. Maar het is genieten van andermans eenzaamheid.

“Je hebt wel gelijk”, zegt Hans. “Ik kijk wel, maar vind het soms tenenkrommend. Ook omdat het niet allemaal frisse jonge boeren zijn. Daardoor komen er ook geen knappe jonge vrouwen op af, maar oma’s, die een extra kleurtje in hun haar hebben gedaan. Twee zijn er wel jong en die begrijp ik niet. Met een beetje sexappeal in hun lijf moeten die toch zelf een vrouw kunnen vinden? Ze maken van zichzelf nu zielige figuren.”

“Je begrijpt er geen bal van”, reageert Hanna boos. “Op de boerderij ben je zo gebonden, dat je de tijd niet hebt om voortdurend op zoek te gaan naar een vrouw. Vooral als je een beetje ouder wordt, ken je iedereen in je omgeving. Dan is er geen markt meer voor je.”

“Er is wel een markt, maar ze zijn te lui om te zoeken”, zegt Hans. “Ze zijn gewend dat alles op een presenteerblaadje wordt aangeboden. Welnu, een vrouw krijg je niet aangeboden, die moet je zoeken. En dat doen deze boeren niet.”

Hans zegt ware woorden. Het alleen zijn is helemaal geen specifiek probleem van boeren. Uit statistieken blijkt dat er buiten het boerenbedrijf veel meer alleenstaanden zijn dan in de landbouw. Daar noem je ze niet eenzaam, maar single. Velen zijn het bewust. Wordt een vrijgezelle boer zielig gevonden, een single voelt zich vrij en kan doen en laten wat hij of zij wil. Daarom zoekt de boer geen vrouw, maar een boerin.

“Die vindt hij bij Boer zoekt vrouw. En ze zijn heus niet altijd aan het werk. Kijk maar eens naar de 44 baby’s die zijn geboren”, zegt Hanna triomfantelijk.

Die kans lijkt mij de meeste deelnemers van dit jaar overigens niet zo groot.

Beheer
WP Admin