Commentaar

1 reactie

Terechte zorg over groen onderwijs

Het groene onderwijs is bezorgd over zijn toekomst. De Tweede Kamer wil dat het van het ministerie van EZ (Economische Zaken) wordt overgeheveld naar het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Op zich een logische gedachte, de minister van onderwijs hoort te gaan over het onderwijs. Maar de voordelen zijn kleiner dan de nadelen. Organisaties in de sector, waaronder Wageningen UR en nu ook de Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, slaan alarm.

Terechte zorgen

Hun zorgen zijn terecht. Een 'systeemwijziging', ofwel overheveling van het ene naar het andere ministerie, geeft sowieso een hoop rompslomp en kosten. Nooit goed voor de praktijk. En in die praktijk ligt de kracht van het groene onderwijs. Er is als in geen andere sector een goede band met het bedrijfsleven. Dat is nou juist wat BV Nederland graag wil.

Concrete verbeteringen

Er is de afgelopen jaren al genoeg afgebroken in de agrarische wereld. Denk aan het ministerie en de productschappen. De kater hiervan wordt nog steeds sterk gevoeld. Er is geen reden om nu ook het agrarisch onderwijs aan eenzelfde behandeling te onderwerpen. Is het niet goed genoeg, zijn er verbeteringen nodig, zoals inderdaad uit onderzoek is gebleken? Zoek dan liever pragmatisch naar haalbare en concrete verbeteringen dan het hele systeem overhoop te halen, met als grote risico dat met het badwater ook het kind wegspoelt.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Gaat gewoon gebeuren. Politici willen nu eenmaal zaken veranderen ongeacht de noodzaak. Zie de NS, miljarden verkloot en de verantwoordelijken hebben de eigen zakken gevuld. Moraal en integriteit zijn verdwenen sinds de komst van de MANAGERS.

Of registreer je om te kunnen reageren.