Commentaar

11 reactieslaatste update:3 dec 2015

PvdA zet opnieuw op verbod kiloknaller in

'Nieuwe ronde, nieuwe kansen', dat moet de PvdA-fractie in de Tweede Kamer hebben gedacht bij het pleidooi voor een verbod op verkoop van vlees onder de kostprijs.

De partij probeerde het eerder al, ook bij staatssecretaris Sharon Dijksma, en kreeg nul op het rekest. Nu leidt PvdA'er Martijn van Dam de post landbouw op het ministerie van Economische Zaken. Hij verdedigt donderdag de landbouwbegroting in de Kamer. De kans is bijzonder groot dat zijn antwoord niet veel anders zal zijn.

Acties horen er soms bij

De markt bepaalt de prijs. Zo simpel is het. Supermarkten moeten hun eigen prijs kunnen vaststellen. En ja, daar horen acties soms bij. Het is precies de reactie van brancheorganisatie CBL. Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil prijsafspraken niet tolereren. Het is aan de boeren om meerwaarde te creëren of in de keten een marge af te dwingen.

Nationale regels zorgen voor ongelijk speelveld

De kansloze PvdA-missie ten spijt is de roep om een eerlijke prijs gerechtvaardigd. Nederlandse boeren concurreren op de wereldmarkt. Driekwart van het vlees vindt afzet over de grens. Nationale regels zorgen voor een ongelijk speelveld. Van Dam zou daar naar kunnen kijken.

De vraag is overigens of het politica Sjoera Dikkers om de eerlijke prijs, of om de megastallen gaat. In haar pleidooi voert zij aan dat het vlees uit de bio-industrie antibiotica bevat. De schade van dergelijke onjuiste uitlatingen kan wel eens groter zijn dan het pleidooi dat zij doet.

Laatste reacties

 • alco1

  Hebben ze nog steeds niet door dat deze kippen alleen maar nog meer verwent worden, waardoor ze nog harder groeien.
  Het ook gewoon niet zo kan zijn dat ze niet meer op hun poten kunnen staan. De pluimveehouder kan het risico niet lopen dat ze niet bij hun vreten komen.
  Zo mocht ik een keer zgn. plofkippen selecteren met kippen die voor hetzelfde gewicht twee weken langer hadden gedaan. Ik zag het verschil niet!
  Kun je de betweters niet aan zo'n proef onderwerpen?

 • alco1

  Trouwens. Heeft er nog meer iemand last van dat de computer steeds op ERROR 500 springt?

 • kleine boer

  ja hele site v boerderij is hopeloos op dit moment ergens klopt er iets niet

 • bankivahoen

  Inderdaad de hele site ligt al een maand op z'n gat, bel je de redactie krijg je te horen dat de fout waarschijnlijk bij mijzelf zit .
  Error 500 zie ik ook steeds .

 • DJ-D

  Lijkt me toch echt een keer noodzaak om het fabeltje over antibiotica eens te ontmaskeren. Belangenbehartigers doe uw werk! Tijd voor een antwoord

 • veldzicht

  Het enigste wat belangrijk is bij de PvdA,W.D en PvdD is
  dat de mensen geen/weinig vlees meer eten daarom moet dat vlees duurder worden ,dat inkomen van de boeren zal ze een rotzorg zijn ook al beweren die gluipers dat dat een reden is..

 • alco1

  HALLO REDACTIE. IK HEB HET OOK AL VERSCHILLENDE MALEN AANGEGEVEN BIJ DE !!!!!!!!!
  MAAR KRIJG OOK STEEDS EEN VRIENDELIJKE DAME DIE HET AFSCHUIFT OP EEN PROBLEEM MET ONZE PC.

 • agro1

  trouwens, nieuwe lay-out, wat een zzooooiittjjee !!!! geen overzicht van reacties meer. censor overwerkt????

 • Wim Toornstra

  Ben het met je eens Agro. Abonnement is flink aan de prijs maar de side is er niet beter op geworden!!!!

 • DJ-D

  Klopt Agro werkt niet fijn meer zo. Ook veel problemen met error 500. Verbeterpuntjes

 • zakmes1

  Tot nu toe nog geen problemen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.