Foto: Michel Zoeter AlgemeenOpinie

‘Condooms en kiloknallers voor beter klimaat’

‘De zonde heet nu CO2’. Dat schrijft blogger Bert Vogel, volgens wie het geloof in klimaatverandering is doorgeschoten. Zijn tip voor een beter klimaat: koop kiloknallervlees en gebruik voorbehoedsmiddelen.

De mens zoekt wat houvast in zijn bestaan en vooral voor na zijn leven. We kennen de rooms-katholieken met hun vagevuur, de gereformeerden met hun hel en nu hebben we de klimaatgelovigen met de opwarming der aarde. De zonde heet nu CO2.

In een lange stoet trokken de klimaatgelovigen van Urgenda, een sektarisch clubje van klimaatwaanzinnigen, naar Parijs, te voet en opwekkingsliederen zingend als op een bedevaart. Onderweg werden de stellingen op bordjes genageld, zoals Maarten Luther deed met zijn stellingen op de kapel van Wittenberg.

‘Klimaatbekeerling Wijffels financierde zelf de kolencentrales’

Als klimaatongelovige valt mij natuurlijk de toorn der professoren ten deel. 64 hoogleraren vinden namelijk dat alle kolencentrales dicht moeten om het klimaat te redden. Dat de meeste van die hooggeleerden net zoveel verstand van kolen en klimaat hebben als mijn hond van appelmoes, laat maar zijn. Ik zag ook Herman Wijffels onder de bekeerden. Natuurlijk, juist Wijffels, tot inkeer gekomen na een leven als klimaatzondaar, nu moeten wij  ook gaan geloven. Ik denk dat de Rabobank en ook Wijffels zelf wel actief aan de financiering van die kolencentrales heeft meegewerkt.

‘Sterilisatie is duurzaamste geschenk, niet elektrische auto’

We weten dat de mens de grootste vervuiler is. Het begint al bij zijn bevlekte ontvangenis en eindigt pas jaren na zijn dood. Elke mens is van nature een zondaar, CO2 zondaar wel te verstaan. Per Nederlander wordt per jaar zo’n 10.000 kilo CO2 ‘gezondigd’. Voor 7 miljard wereldbewoners is dat niet meer uit te rekenen. 12 miljard mensen aan het eind van deze eeuw … Goeie genade.

Voor al die mensen na ons moeten we het nu dus doen, duurzaam leven. Een drogredenering; we moeten nu duurzaam leven om de generaties na ons een goede aarde te gunnen, tegelijkertijd zijn al die mensen na ons het grootste probleem. De conclusie ligt wel erg voor de hand dat het duurzaamste geschenk dat je als mens de aarde kunt geven niet die elektrische auto is of die windmolen op Urk, maar sterilisatie.

Duurzame oplossing: rem op bevolkingsgroei en intensieve landbouw

De weg der waarheid is hobbelig en heeft vele afslagen. De enige juiste weg naar een duurzamer aarde voor ons nageslacht is een rem op de bevolkingsgroei in combinatie met een intensieve landbouw om zo min mogelijk beslag te leggen op dat beetje mooie natuur dat we nog hebben.

‘De enige juiste weg naar een duurzamer aarde voor ons nageslacht is een rem op de bevolkingsgroei in combinatie met een intensieve landbouw.’

Liever wat warmer dan een ijstijd

Warme perioden en ijstijden horen bij onze wereld. Als ik zou mogen kiezen, kies ik voor de warmte. Warmte en CO2  betekenen groen en planten en een uitbundige natuur. IJstijden staan voor levenloos, ijzige kou en ellende. Misschien dat de mens wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde, maar waarschijnlijk zijn toekomstige generaties ons er wel dankbaar voor. Krokodillen en palmbomen op de Noordpool, de natuur was nog nooit zo rijk als toen, miljoenen jaren geleden. Ons huidige bestaan hebben wij er aan te danken.

Koop kiloknallervlees, schrijft blogger Bert Vogel. Volgens hem is dat beter voor het klimaat. Foto: Bart Nijs

Koop kiloknallervlees, schrijft blogger Bert Vogel. Volgens hem is dat beter voor het klimaat. Foto: Bart Nijs

‘Koop geen bio en gebruik voorbehoedsmiddelen’

Ik zal het maar verklappen, ik geloof niet in klimaatverandering. Duizend professoren, wereldleiders en ook Herman Wijffels niet, kunnen mij overtuigen. Hun waarheid is zo goed als de mijne.

Mocht je ondanks mijn opbeurende woorden toch niet kunnen slapen ’s nachts en maalt het klimaat maar door je hoofd, weet dan dat het vlees uit de gangbare landbouw de kleinste CO2-footprint heeft; koop dus geen bio maar kiloknallers en nog beter: gebruik voorbehoedsmiddelen.

‘Ik zal het maar verklappen: ik geloof niet in klimaatverandering.’

Beheer
WP Admin