AlgemeenOpinie

Topsporters fitter met vlees

Lieke Wevers is een topper in onze turnploeg, die zich in Schotland rechtstreeks plaatste voor de Olympische Spelen. Ze wordt fit van het eten van vlees. Jarenlang sukkelde ze met vele blessures en voelde ze zich niet fit. Totdat ze vlees begon te eten.

Dat deed ze op advies van Ton Leenders, de man die sinds 1998 meer dan 100 profschaatsers heeft begeleid. Hij stelde een dieet voor haar samen met vlees, iets wat ze voorheen niet at. Het resultaat werd na enige tijd duidelijk. Een fitte Lieke heeft alle grote toernooien kunnen turnen en haar prestaties waren beter dan ooit. “Dat komt door het eten van vlees”, zegt ze.

Vegetarische voeding antitopsport

Leenders is duidelijk over de hedendaagse voeding: “Alle nieuwe ontwikkelingen in voeding zijn tegenwoordig plantaardig. Dat is de mode. Maar vegetarische voeding is antitopsport. De algemene uitspraken over voeding die iedereen wil horen, zijn niet hanteerbaar.”

Heldere boodschap van een sportadviseur, die de trend van heden met lightproducten van tafel veegt. Met bewezen succes.

We laten vlees verketteren

Een opsteker voor onze vleessector. Ook een opdracht. We moeten de waarde van vlees voor de voeding meer en beter uitdragen. We verliezen het nu van de mode om vlees en vet te verketteren en plantaardig voedsel de hemel in te prijzen. Dat laten we gewoon gebeuren.

Wie neemt de handschoen op? Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouderij zou het kunnen doen. Geholpen door Hennie de Haan van de kippensector.

Gemis van krachtige vleesindustrie

We voelen hier ook weer het gemis van een krachtige vleesindustrie. Vion verkeert constant in moeilijkheden en dan blijven dit soort zaken liggen. Fout. Wat dierenbeschermingsorganisaties doen ten nadele van de sector, zou Vion moeten bestrijden en ombuigen. Dan doen ze echt wat voor de vleessector. En er liggen kansen, zo laat Lieke zien.

Beheer
WP Admin