Redactieblog

5 reacties

Topsporters fitter met vlees

Lieke Wevers is een topper in onze turnploeg, die zich in Schotland rechtstreeks plaatste voor de Olympische Spelen. Ze wordt fit van het eten van vlees. Jarenlang sukkelde ze met vele blessures en voelde ze zich niet fit. Totdat ze vlees begon te eten.

Dat deed ze op advies van Ton Leenders, de man die sinds 1998 meer dan 100 profschaatsers heeft begeleid. Hij stelde een dieet voor haar samen met vlees, iets wat ze voorheen niet at. Het resultaat werd na enige tijd duidelijk. Een fitte Lieke heeft alle grote toernooien kunnen turnen en haar prestaties waren beter dan ooit. "Dat komt door het eten van vlees", zegt ze.

Vegetarische voeding antitopsport

Leenders is duidelijk over de hedendaagse voeding: "Alle nieuwe ontwikkelingen in voeding zijn tegenwoordig plantaardig. Dat is de mode. Maar vegetarische voeding is antitopsport. De algemene uitspraken over voeding die iedereen wil horen, zijn niet hanteerbaar."

Heldere boodschap van een sportadviseur, die de trend van heden met lightproducten van tafel veegt. Met bewezen succes.

We laten vlees verketteren

Een opsteker voor onze vleessector. Ook een opdracht. We moeten de waarde van vlees voor de voeding meer en beter uitdragen. We verliezen het nu van de mode om vlees en vet te verketteren en plantaardig voedsel de hemel in te prijzen. Dat laten we gewoon gebeuren.

Wie neemt de handschoen op? Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouderij zou het kunnen doen. Geholpen door Hennie de Haan van de kippensector.

Gemis van krachtige vleesindustrie

We voelen hier ook weer het gemis van een krachtige vleesindustrie. Vion verkeert constant in moeilijkheden en dan blijven dit soort zaken liggen. Fout. Wat dierenbeschermingsorganisaties doen ten nadele van de sector, zou Vion moeten bestrijden en ombuigen. Dan doen ze echt wat voor de vleessector. En er liggen kansen, zo laat Lieke zien.

Laatste reacties

 • veldzicht

  Onbegrijpelijk dat die boeren zich alles maar aan laten leunen,,neem dat verhaal dat bewerkt en rood vlees kankerverwekkent zou zijn en op het zelfde lijstje staan als asbest en roken,wat er niet bij wordt gezegt is dat koffie, bittere chocola, wijn en een dagje naar het strand op de zelfde lijst staan.Het is nu eenmaal populair, vooral in linkse kringen, de landbouw af te zeiken en doet de waarheid er niet aan toe.

 • alco1

  Topsport vraagt veel energie, net zoals vroeger de mensen veel lichamelijk werk voor de kiezen kregen.
  Als tegenwoordig mensen veel calorieën eten worden ze dik, waardoor ze veel vatbaarder zijn voor allerlei kwalen.
  Het heeft dus niets te maken met het product, maar met de hoeveelheid en nog beter gezegd. Met de behoefte.

 • farmerbn

  Vion zou Lieke kunnen sponseren. Zeker omdat ze zelf beweert dat haar verbeterde prestaties komen van het eten van vlees.

 • kip

  Helemaal mee eens veldtocht !!!

 • koster

  Het zijn niet de calorieën die de mensen dik maken. Dit is ook zo'n dikke overheidsleugen.
  En te dik worden heeft ook te maken met je schildklier. En deze heeft flink te leiden met de schijf van 5 en het supermarktvoer. Dit vertaalt zich in geraamtes zoals Wendy van Dijk en mensen met een maatje meer.

  Wie veel vet eet en weinig koolhydraten zal niet snel dik worden. Wie veel koolhydraten en weinig vet eet, wordt wel makkelijk te zwaar. Als je van beide veel eet, dan gaat het het hardste. We eten steeds minder vet en worden steeds dikker, we eten steeds minder zout en krijgen vaker last van een hoge bloeddruk, we eten minder cholesterol, maar meer statines.
  Luisteren naar het ondervoedingscentrum gaat je dus echt niet gezonder maken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.