Boerenblog

2168 x bekeken 1 reactie

De zin van onzin

Wat is de zin van onzin? Het kon de openingszin zijn van een beroemd filosoof. Hier kan ik mee in de prijzen vallen. Lang leve de onzin!

Het kon de openingszin zijn van een beroemd filosoof: wat is de zin van onzin? Maar denkt u ook eens na over deze filosofische zin. Ik ben er zeker van dat u dan ook enkele zaken kunt benoemen.

Voorbeeld 1
De zin van onzin, voorbeeld 1. Elke keer als ik weer in de kersenvelden ben, moet ik lachen. Dan zie ik om de zoveel meter een vogelhuisje aan een omheiningspaal hangen. Honderden van die dingen zijn er opgehangen. Dat is een voorwaarde voor extra EU-hectare toeslag op fruitland. Degene die dat bedacht heeft, moet een tijdje worden opgesloten. Gelukkig hebben we weinig last van vogels.
De gemiddelde kersenteler doet juist alle moeite om deze dieren weg te jagen en hier moeten we vogelhuisjes ophangen! De huisjes zijn voor 95 procent vogelvrij. De overige 5 procent wordt bevolkt door wespen. Daar kom je dan achter als je eens uit nieuwsgierigheid in zo'n vogelhuisje kijkt. Om toch nog enig nut van de huisjes te hebben, zijn ze per rij kersenbomen opgehangen en voorzien van een nummer. Mocht de 'Sufkoppige EU-pimpelmees' zich melden, dan weet die in welk huisnummer hij of zij woont.

Voorbeeld 2
De zin van onzin, voorbeeld 2. Alvorens de Nederlander denkt dat we hier in Hongarije de slogan 'de zin van onzin' hebben uitgevonden, vind ik dat een Nederlands voorbeeld geen kwaad kan. De vierdagenregeling voor het opsluiten van zeugen na inseminatie is een toppertje! Wie heeft het ooit kunnen bedenken? En ook: wie heeft er ooit zo zitten slapen dat deze regel is ingevoerd, dat het passend is om een pas geïnsemineerde zeug na vier dagen in de groep te doen?

Ik daag u uit om enkele leuke 'zin-van-onzin'-zaken op te schrijven. Dat moet niet moeilijk zijn, lijkt me.

Eén reactie

  • bertes

    toch is het simpel. we hebben Sterksel varkensproefbedrijf. maar die draait alleen; wie betaald; bepaald. dus een luchtwasser testen ze. omdat het bedrijf die ze maakt, positieve uitkomsten wil. en een vierdaagse eis. wie betaalt die. en 24 uur water verstrekken enz.

Of registreer je om te kunnen reageren.