Redactieblog

2862 x bekeken 16 reacties

En nu de daden, Annie

"Fijn", dacht ik, toen ik Annie Schreijer-Pierik bij Knevel en van den Brink zag pleiten voor steun aan de boeren, die getroffen worden door exportsancties van Rusland. "Jammer", dacht ik, toen ik haar blog las op de site van Boerderij.

Dat was gewoon een reclameverhaaltje over haar CDA. "Kijk eens, hoe goed wij het doen", leek ze te willen zeggen. Ze bereikte bij ons het tegengestelde resultaat. Het goede gevoel, dat we hadden na haar optreden bij Knevel was in één keer weer weg.

Is er geen boer Schreijer die haar dat duidelijk kan maken? Want ze kan echt voor ons van grote waarde zijn in Brussel. Ze zorgde er nu al voor dat honderdduizenden kijkers zich bewust waren dat met de sancties de boeren met een enorm probleem zijn opgescheept. Er komen onverkochte voorraden,  die boven de markt zweven. De prijzen zullen dalen. Dat merkt de boer straks direct.

Dan is het een goed gevoel dat je weet dat er in Brussel iemand zit, die daar op wijst. Die er mede voor zorgt dat er compensatie komt. Annie Schreijer kan dat doen. Vasthoudend als een teckel zal ze er ook in Brussel vol voor gaan.

Als ze maar maat weet te houden. Een overdosis is nooit goed. Vooral niet als die ook nog bestaat uit schouderklopjes voor de eigen partij.

Nee Annie, je kunt het. Laat daden spreken en woorden zwijgen. Dan zijn we blij dat je in Brussel zit. Niet als een spraakwaterval, maar als een tijger, die zijn prooi besluipt en verovert. Een beetje als de door jou zo gewaardeerde Angela Merkel, die weinig zegt. Maar als stille kracht macht heeft en veel bereikt.

Laatste reacties

 • slutter

  Zo........,Annie en nou er tegen an

 • alco1

  In het item 'noodfonds' stond slechts één keer 'Namens het CDA'.
  Als vergaderboer dat al een reclameverhaaltje vindt zegt denk ik veel over hem zelf.

 • Bart Jan

  ''Ze bereikte bij ons het tegengestelde resultaat'' De VVD'ers bedoel je Oplaat?

 • Zents beheer

  Vergaderboer vergeet als koeieboer dat 'boer Schreijer' varkensboer is die niet gewend is direct de hand op te houden.

 • CLM Culemborg

  Ik mis de relativerende, nuancerende of juist prikkelende opmerking van Hanna in de column van vergaderboer van deze week….. De column is nu een pleidooi voor ongelimiteerde steun voor Nederlandse boeren en tuinders. Maar hoe sympathiek dat ook is, een groot deel van de huidige problemen (lage prijzen) komt niet door de Russische boycot. Dat ziet Hanna ook wel.

 • info48

  Info83, wat Hanna deze week wel of niet ziet is mij niet duidelijk, maar als je wilt relativeren zijn dit de feiten: Europese politici besluiten Rusland te 'straffen' wetende dat hier een reactie op komt. dan moet er verantwoordelijkheid worden genomen en niet een heel kleine groep in Europa op laten draaien voor de schade.
  Of de prijzen nu hoog of laag waren voor de boycot doet hier niets aan af.
  De stoere bink uit hangen en de gevolgen afwentelen op een kleine groep mensen is a-sociaal.

 • ...............

  @6 Dat heet toch politiek...

 • cornelis 22

  Vergaderboer heeft het ook altijd over draagvlak in de samenleving. Tegen allerlei onzinnige en overbodige regels aantrappen en die ridiculiseren O.K. daar kun je misschien nog wat draagvlak voor krijgen . Altijd als eerste beginnen te roepen om geld daar is geen enkel draagvlak voor. Ik redeneer zo er is tegenwoordig voor bijna alles een wereldmarkt productie kan niet per direct opgeschroefd worden dus uiteindelijk komt het weer goed.

 • veldzicht

  Een enguete in mijn krant,81% is tegen steun voor boeren en tuinders
  misschien wat te vroeg om daar nu al om te vragen?neemt niet weg dat je zo,n boycot niet op een kleine groep af mag wentelen terwijl de meerderheid er door lagere prijzen beter van wordt.en transportbedrijven moeten die ook worden gecompenseerd?

 • pinkeltje

  Als je begint met compenseren dan is het einde zoek. Dat wordt een kettingreactie. Maar anderzijds, er is wel een aantal individuele bedrijven die voor de dappere houding van onze regering op moeten draaien waardoor er wel wat voor te zeggen is dat er enige tegemoetkoming tegenover wordt gesteld. Maar om dat dan weer eerlijk te gaan verdelen dat valt niet mee. Boycots hebben nog nooit veel positieve effecten gehad maar treffen doorgaans wel diverse individuen die aan het conflict part nog deel hebben. Het is een puinhoop en het blijft een puinhoop. De mensheid heeft de afgelopen 2000 jaar in veel opzichten nog maar weinig geleerd, dat lijkt me inmiddels wel duidelijk.

 • LUCTOR

  Het zou veel beter zijn om de energie en de financiele middelen in produktie beperking te steken we zijn te afhankelijk geworden van export.
  Het is toch te gek om afhankelijk te zijn van een heerser als mister Poetin.
  Mijn over grootvader deed ook al handel met de russen hij ruilde boter en kaas etc tegen werkpaarden het was gelijk oversteken toen waren ze al niet betrouwbaar.En wat gebeurt er als China de grens dicht gooit.

 • g.g

  Annie, ik hou je tassie wel even vast........

 • Sjaak

  Denk niet dat er veel mensen zijn die hun teckel 'Annie' noemen.......dan bekt 'Merkel' toch een stuk beter weg.
  Overigens zie ik Annie wel liever in een tijgerpakje dan Angela, maar dat terzijde....

  De realiteit is; 'Ciolos verwacht snelle marktverandering'

  Hiermee is de trend gezet; 'zoek het maar uit' veerkrachtige landbouw....

 • Insider?

  Vergaderboer ziet het scherp: Iets meer van.....
  Annie Schreeuwerd-Hierbenik

 • PetervanKempen

  Insider, Vergaderboer, Wat flauw zeg! Is er eindelijk een Politica die voor Boerenbelangen opkomt wordt die meteen onder het maiveld geschoffeld omdat ze aangeeft CDA te zijn.
  Dan meteen die Huitema van de VVD ook maar neersabelen dan?
  Blijft over die andere grote politieke Partij , die is pas echt voor de agrariche stand, maar niet heus!
  Als agrariers nu nog niet weten van welke politieke partij ze het moeten hebben dan is het uitsterven van deze bedrijfstak in ons roodlandje niet alleen meer de schuld van de LTO die van jullie bij haar herziening en stellingname tegen het ganzen beleid van de rode fracties weinig steun krijgt . Ik zat erbij en ik keek ernaar: Natuurclubs en vogelbescherming dicteren op grond van een verdwaalde achterban in de steden het plattelandbeleid en creeren de extra kosten voor de agrarische bedrijfstak met een pennestreek. Nee , dames en heren agrariers, zo kibbelend en elkaar afbrekend gaan jullie de toekomst niet winnen. Gedoe onderling als teeltplan nijd en de varkenscyclus, jullie gunnen elkaar het licht in de ogen niet, dat moet eerst anders. Ga nu eens ondanks alle verschillen van aanpak en marktvisie samen optrekken in plaats van je totaal te versnipperen in tig belangen clubjes. Zo weten de groen rode wolven buiten de CDA en VVD, jullie hobby schaapjes en zwakke plekken in je hekje romheen wel te vinden.

 • veldzicht

  Peter je hebt helemaal gelijk,niets aan toe te voegen.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.