AlgemeenOpinie

En nu de daden, Annie

“Fijn”, dacht ik, toen ik Annie Schreijer-Pierik bij Knevel en van den Brink zag pleiten voor steun aan de boeren, die getroffen worden door exportsancties van Rusland. “Jammer”, dacht ik, toen ik haar blog las op de site van Boerderij.

Dat was gewoon een reclameverhaaltje over haar CDA. “Kijk eens, hoe goed wij het doen”, leek ze te willen zeggen. Ze bereikte bij ons het tegengestelde resultaat. Het goede gevoel, dat we hadden na haar optreden bij Knevel was in één keer weer weg.

Is er geen boer Schreijer die haar dat duidelijk kan maken? Want ze kan echt voor ons van grote waarde zijn in Brussel. Ze zorgde er nu al voor dat honderdduizenden kijkers zich bewust waren dat met de sancties de boeren met een enorm probleem zijn opgescheept. Er komen onverkochte voorraden,  die boven de markt zweven. De prijzen zullen dalen. Dat merkt de boer straks direct.

Dan is het een goed gevoel dat je weet dat er in Brussel iemand zit, die daar op wijst. Die er mede voor zorgt dat er compensatie komt. Annie Schreijer kan dat doen. Vasthoudend als een teckel zal ze er ook in Brussel vol voor gaan.

Als ze maar maat weet te houden. Een overdosis is nooit goed. Vooral niet als die ook nog bestaat uit schouderklopjes voor de eigen partij.

Nee Annie, je kunt het. Laat daden spreken en woorden zwijgen. Dan zijn we blij dat je in Brussel zit. Niet als een spraakwaterval, maar als een tijger, die zijn prooi besluipt en verovert. Een beetje als de door jou zo gewaardeerde Angela Merkel, die weinig zegt. Maar als stille kracht macht heeft en veel bereikt.

Beheer
WP Admin