Redactieblog

16 reacties

De boer en zijn vakantie

Natuurlijk, als melkveehouder heb je iedere dag een uitzicht dat op vakantie meestal niet wordt geëvenaard. En je hebt meer ruimte in en rond je eigen huis dan op je vakantieoord.

Het zijn de dooddoeners waar ik niet gevoelig voor ben en onze cowboys evenmin. Wij hebben zin in een week op en in het water!

Als thuis de melker ingemolken is en de bijzonderheden overgedragen zijn aan opa en oma, stappen we met een semi-ontspannen gevoel in de auto. Dat we dan ruim een kwartier later nog even moeten omdraaien omdat ik de sleutel van het huisje ben vergeten, mag de pret niet drukken. Direct na aankomst in Friesland springt onze middelste cowboy, 'de zeehond', in het water, begint de oudste fanatiek zijn rubber boot met buitenboordmotor op te pompen en gaat de jongste voorzichtig met reddingsvest te water. Uren hangt die kleine als een dobber te genieten en wanneer hij bibberend de kant op komt en ik hem af wil drogen, roept hij "nee!" en springt er snel weer in. Dit is vakantie.

We kunnen het niet laten ook even te gaan kijken bij de indrukwekkende fabriek die A-Ware en Fonterra aan het bouwen zijn. De cowboys zouden wel een rondleiding willen! En in één moeite door bezoeken we twee prachtige kaasboerderijen waar we heel hartelijk ontvangen worden. Het is altijd zo leuk om bij collega's te kijken en het geeft ons weer heel wat stof tot nadenken.

Na drie dagen krijgt onze oudste een oorontsteking. Zijn oor doet erg pijn en staat af. Ik zoek een lieve apotheekhoudende huisarts op die hem een zalfje geeft. Maar zwemmen is er niet meer bij en de pijn gaat ook nog niet weg, ondanks alle paracetamol die hij slikt. Hij is erg verdrietig. Juist tijdens zijn vakantie. Ik beloof hem dat we dit jaar nog een weekendje weg gaan. Dat moet ik dan natuurlijk wel waarmaken! Nog weer twee dagen later stap ik uit de boot op oneffen ondergrond en hoor iets scheuren in mijn enkel. Het doet gruwelijk veel zeer en ik kan er niet op staan. Ook dat nog. Wijnand is er klaar mee. "We gaan naar huis", besluit hij direct. Een paar uur later zitten we weer in de auto, de boot op de trailer erachter. Op de boerderij is het altijd wat. Maar op vakantie soms dus ook.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Het is nergens beter als thuis of je doet het verkeert thuis en dat is 365 dagen per jaar

 • alco1

  Er is een spreekwoord: 'Oost West, Thuis Best'. Dat zal wel niet voor niets bedacht zijn.
  Echter ga ik elk jaar 2 a 3 weken er tussenuit en van die paar weken zijn mij meer herinneringen bijgebleven, dan die 50 weken op de boerderij .

 • kleine boer

  tja alco1 er zijn er meer die zo'n vrouw hebben....

 • Weerkundige

  op boerderij heb je weken dat alles van zelf gaat maar ook welles week dat tegen zit dan gooi bijltje er ook niet bij neer dat met vakantie net zo de volgende keer meer geluk wij goede vakantie in belgie volgend jaar weer

 • alco1

  CDR00594..... Ik begrijp je uitspraak niet. Als je bedoeld dat mijn vrouw vakantie eist, dan heb je het totaal verkeerd. Ikzelf zou langer gaan. Gitaartje mee en genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft.

 • Schaapje

  Thuis is het goed toeven. Een paar dagen even weg van het bedrijf is ook goed voor de geest. Bij terug komst waardeer je nog veel meer je bezit en alles wat erbij hoort. Met nieuwe ideeën en idealen kun je dan weer aan de slag.

 • W Geverink

  Als je een paar weken vakantie niet net zo leuk of leuker kunt maken dan thuis dan doe je het verkeerd. Mensen uit de hele wereld spenderen duizenden Euro's voor een vliegreis en de huur van een camper of auto alleen om te zien wat wij zien op weg naar onze vakantie bestemming! De Rocky Mountains zijn na al die jaren ook voor ons nog altijd adembenemend mooi en we zijn zo verwend dat we ze kunnen zien wanneer we maar willen. Vakanties zijn er voor ons om onvergetelijke herinneringen te maken met het gezin.

 • kleine boer

  Zit je voor vakantie tijd op verjaardagen of bij de kapper gaat het altijd over waar ze heen gaan en hoe mooi zou moeten zijn zit je na vakantietijd op verjaardagen ,kapper mag je alle foto's bekijken honderden met die digicamera en dan begint het
  hotel viel tegen eten was nie echt geweldig het was te heet toch wel erg lang moeten wachten op het vliegtuig bed was niet goed enz enz hebben thuis blijvers weinig last van....de 1 vind het geweldig voor de ander is het een ramp vakantie. Ik zelf zeg ik wil het dubbele betalen als ik maar niet mee hoef. Mijn vrouw gaat al jaren alleen dag of 3-4 met een vriendin waarvan haar man is overleden.

 • W Geverink

  De vakanties die niks mogen kosten vallen wel vaker tegen.

 • cocoma

  Ik heb het thuis super naar mijn zin, als ik op een flatje zat wou ik 52 weken per jaar op vakantie!

 • alco1

  Geverink. Ook de Rocky Mountains staan al in ons geheugen. In één woord prachtig. Banff, Jaspen, Revelstoke, Lake Louise en ook de Niagara watervallen in Ontario. Maar ik begrijp CRD ook wel. Mensen zijn nu eenmaal verschillend en dan is het maar net wat je horen wil, want de één is een pionier en de ander honkvast.
  Laten we ieder maar in zijn waarde laten.

 • alco1

  Waar zit je trouwens Geverink?

 • W Geverink

  Alco #11 Je hebt gelijk. Sommige mensen hebben er helemaal geen behoefte aan om op vakantie te gaan. Dat is prima. Ook van de vakanties die wel wat mogen kosten kan je een zure nasmaak over houden. Vorig jaar met het hele gezin naar Nederland geweest. Was echt hartstikke leuk allemaal maar ik kreeg er in twee weken net zo veel boetes als in de meer dan 25 jaar in Canada. Oeps...

 • Mels

  Ja,W Geverink,zit je hier om de hoek? West Canada?

 • W Geverink

  Hoe raad je het Mels?

 • Mels

  Ach,Als je er zelf ook woont heb je aan een half woord genoeg om het heel te begrijpen. Wij zitten ongeveer 30 minuten zuid van Edmonton. 15 minuten van de airport dichtbij highway 2. Ben blij dat we de stap genomen hebben. Het is hier prachtig om te wonen en te werken al is het nog geen winter.....

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.