Redactieblog

47 reacties

Thieme komt uit de kast

Marianne Thieme was niet mee. Alle andere fractieleiders van de Tweede Kamer – op Wilders na – wel. Het was het werkbezoek op HM De Zeven Provinciën, die vaart op de zeeën rond Somalië.

Daar zijn piraten bezig de zee onveilig te maken door ook Nederlandse zeeschepen te enteren en te beroven. Het Nederlandse Parlement gaf toestemming aan de marine om de Nederlandse schepen te beveiligen. Ook Marianne Thieme dus. Maar daar houdt haar interesse op.

Andere fractieleiders willen dan ook weten waar ze toestemming voor geven. Terecht. Zonder kennis van zaken spreek je als een kip zonder kop.

Dat prefereert Marianne Thieme kennelijk. Door niet mee te gaan met dit werkbezoek demonstreert ze dat beveiliging van mensenlevens – Nederlandse mensen dus – niet haar eerste prioriteit heeft.

Eigenlijk hoeft je dat ook niet te verbazen. Marianne Thieme stelt dieren boven mensen. Ze strijdt liever voor de dieren in Nederland, dan voor de levens van Nederlandse mensen in Somalische wateren.

Dat was al duidelijk met de manier waarop ze Nederlandse veehouders behandelt. Hun welzijn wordt door de Partij voor de Dieren op wrede wijze benadeeld. Ten faveure van het welzijn van de dieren, dat nergens beter is gewaarborgd dan in ons land.

Dat ze mensenleed minder belangrijk vindt dan dierenleed blijkt dus uit haar wegblijven bij het werkbezoek van alle fatsoenlijke fractieleiders aan het marineschip. Een partij in de Tweede Kamer onwaardig en te beestachtig voor woorden. Thieme komt pijnlijk duidelijk uit de kast.

Laatste reacties

 • Burnetti

  Heb je haar gevraagd wat de reden was dat ze er niet was?

 • Zents beheer

  Ik heb niets met Thieme maar deze blog kun je scharen onder de rubriek: gedram en gezwets in komkommer tijd.

 • info204

  Dit is toch niet iets wat op de pagina van de Boerderij hoort! Inderdaad komkommertijd.

 • schoenmakers1

  vergaderboer, een heel goed artikel, heel goed om aan te geven welke misstappen deze thieme maakt, ze maakt meer kapot als vele andere goed kunnen maken

 • wmeulemanjr1

  Als je meer van dieren houd dan van mensen moet je dat toch zelf weten.

 • joannes

  Een kwestie van Focus en Prioriteiten neem ik aan. Ze zijn er altijd héél duidelijk over geweest: Partij van de Dieren! En zijn vissen geen dieren? Een beetje nadenken en je wordt niet verrast Vergaderboer!

 • J@gertje

  Dat moet je i.d.d. zelf weten.
  Maar een partij die ageert tegen kwalijke praktijken in de bio-industrie en tegelijkertijd abortus en euthanasie als een groot goed beschouwt, heeft wat mij betreft alle geloofwaardigheid verloren.

  Ik hou trouwens ook héél veel van dieren.
  De meesten zijn errugh lekkâh...

 • xw

  Vergaderboer komt zelf uit de kast. Zou hij zich weleens afvragen dat het misschien weleens wat anders in mekaar zou kunnen zitten dan zoals hij het ziet?? Weer een zwetsverhaal van niks, slaat nergens op
  Je kunt Thieme in ieder geval niet verwijten, dat ze op kosten van de belastingbetaler allerlei snoepreisjes afwerkt zoals al die andere schijnheilige partijleiders kennelijk wel doen. Ik ben het niet altijd met Thieme eens, maar ze doet ook goed werk. Je kunt in dit land immers boeren e.d. niet onbeperkt hun gang laten gaan.
  Verder is het hier met die bloggers meestal een hoop geouwehoer op niks. Het lezen eigenlijk niet waard, De redaktie van boerderij zou wijzer moeten zijn. Hopelijk zijn de lezers niet zo lomp om zijn mening/visie over te nemen.

 • veldzicht

  Nou GEEN vergaderboer,ik ben het ook nooit eens met Thieme,
  maar wat voor goed werk ze doet moet je me toch nog even uitleggen,
  de hele dag is ze bezig met d,r eigen flutpartijtje en (laat ze)de kamer bestoken met de meest onzinnige kamer vragen wat klauwen geld kost,terwijl ze op belangrijke momenten in geen velden of wegen is te bespeuren,en als ze er eens is geeft ze hooguit een rare schreeuw
  dat ze tegen de bio-industrie is,hoog tijd voor een kiesdrempel van 5%
  om zulke waardeloze minkukels uit de kamer te weren zodat er plaats komt voor verstandige mensen.

 • Mozes

  Radicale dieractivisten beleven een dier als een kind. Een kind is belangrijker en heeft meer zorg en bescherming nodig dan een volwassene. Vanuit die belevingswereld is het begrijpelijk dat zij zich meer druk maakt over dieren dan over een marineschip van grote mensen.

 • xw

  Als ik jullie (en vergaderboer) was, zou ik me eerst goed informeren,oa alle feiten, achtergronden enz. onderzoeken en dan wat rondschreeuwen (als dat er dan nog van komt). Niets is wat het lijkt. Weet je wel?? Zelf een verhaal verzinnen bij dingen die je hoort of ziet kun je beter achterwege laten. Verder vind ik het de moeite niet waard nog iets te zeggen.

 • J@gertje

  En als ik geen vergaderboer was zou ik mij eens verdiepen waar de PvdD nu eigenlijk wel een uitgesproken mening en standpunt over heeft als het niet om dieren gaat.

 • ikkethuis

  geen vergaderboer@ zeg dit ook maar tegen wakkerdier, die doen niets anders.

 • somporn

  Geen Vergaderboer,
  Verder is het hier met die bloggers meestal een hoop geouwehoer op niks. Het lezen eigenlijk niet waard,Verder vind ik het de moeite niet waard nog iets te zeggen.Zou haast willen zeggen wat doe je dan hier,is het alleen maar om hier de mensen voor het hoofd te stoten.
  Als je je eens ging verdiepen in de boeren zul je zien dat het hard werkende mensen zijn die gewoon op een eerlijke manier een boterham willen verdienen maar die door sommige instanties/partijen het licht nog niet in de ogen wordt gegund en alleen maar worden gehersenspoeld door bv WD,pvdd zonder zelf ook maar eens op een boerenbedrijf te zijn geweest,maar hebben wel hun mond overal vol van zonder dat ze zelf van de feiten op de hoogte zijn.
  Makkelijk met de meute mee bleren zonder inhoud.

 • mistermeloen

  Geen vergaderboer laat duidelijk zien uit welke hoek hij komt. Zoals de waard is. .... Duidelijk verhaal van Vergaderboer. Omgekeerd doen wd en pvdD hetzelfde. Vandaag dus even een blog op hetzelfde niveau.

 • Mozes

  @geen vergaderboer, ik ken een kraanmachinist die de hele dag bezig is met kabels opgraven. Het is zeer geconcentreerd en voorzichtig werk want de kabels mogen niet geraakt worden. Deze machinist doet in zijn vrije tijd op zaterdag of 's avonds niets liever dan sloopwerk. Lekker beuken na een hele dag of week voorzichtig te zijn geweest.

  Wij boeren moeten ons het hele jaar 'maatschappelijk verantwoord' opstellen. Koeien in de wei en als dank ook nog door WD worden uitgescholden voor 'liegebeest'. Een hetze over het verlosapparaat en een eindeloze stroom oneliners op Twitter om de veehouderij te beschadigen. Hoeveel modder de dieractivisten ook over ons heen gooien, wij moeten ons diplomatiek blijven opstellen.

  Nu is het vakantie dus nu gaan wij een keertje lekker beuken.

 • Ferm

  @geen vergaderboer, uw commentaar op deze blog getuigd van dezelfde weinige inhoud als vergaderboer. Vergaderboer basseert zijn komkommertijdblog op aannames en u voegt zeker inhoudelijk niets toe dan alleen ons boeren op onze eigen site afzeiken. Wees dan een kerel en reageer inhoudelijk op al dat gehouwehoer van niks op deze site, zoals u stelt. Wij/zij bereik je nooit iets mee.

 • info36

  Vergaderboer heeft meestal weinig zinnigs te zeggen, dus dit is geen uitzondering. Maar @ geen vergaderboer slaat op dit punt alles.
  Die heeft echt niets zinnigs te zeggen!

 • Elevage

  Misschien wil geen vergaderboer samen met vergaderboer een column gaan vullen in een of ander damesblad. Een beetje gezellig tijdverdrijvend geouwehoer om het maar zo te zeggen, meer niveau heeft het niet, zeker niet voor een vakblad als Boerderij

 • drikhend

  Ik denk dat wij boeren en in de aanverwante sector ons te druk maken om zulk soort zaken . Laat die lui gewoon thuis blijven kost niets voegt toch niets toe . Het zijn snoep reisjes op kosten van de belasting betaler . We moeten meer onze eigen belangen gaan behartigen . En de belangenbehartigers van de boeren die zich soms goed laten betalen flink achter de broek zitten .En alle aandacht die deze tante krijgt is reclame voor haar . Het is gewoon een goede zaak dat er mensen zijn de echt voor de belangen van dieren opkomen . Maar aangezien dat dieren voedsel voor mensen kunnen zijn en voedsel op basis van prijs gekocht wordt . Zijn er natuurlijk ook grenzen aan mogelijkheden op gebied van welzijn . En deze grenzen kunnen alleen maar hoger worden als de prijzen mee groeien . Dus we doen in onze lobby ergens iets niet goed . En zij gaat uiteindelijk met de buit lachen . Alle aandacht is gratis promotie voor haar .

 • veldzicht

  Elevage ,niet zo denigrerend doen over damesbladen.

 • evanderpasch1

  wat kosten de kamer vragen van thieme ieder jaar ook alwweer

 • J@gertje

  De PvdD is een one issue partij die geen enkel belang heeft in het voeren van landelijke politiek.
  Op stemmentracker.nl staan 27 politieke standpunten
  waar iedere partij een mening en een motivatie kan geven.
  De PvdD heeft overal een mening over maar bij 20 van de 27 standpunten ontbreekt iedere vorm van motivatie.
  Onderwijs, zorg, problemen rond de Eurozone strafrecht zijn voor deze club volkomen onbelangrijk

 • anton1937

  Thieme heeft een tik van de molen gehad,zeggen wij in Brabant een meid die verkeerd in elkaar zit. Haar beweegreden zijn niet zuiver maar gebaseerd op eigenbelang,dat sommige niet door hebben is onbegrijpelijk. Dieren boven mensen plaatsen en zelf dik verdienen door allerlei onzin uit te kramen is belachelijk.

 • wimschaap

  ben volkomen eens met anton

 • eppenzolder

  Dat is democratie, een ieder mag opkomen waarvoor hij/zij wil. Echter moet zij niet tegen de agrarische sector aanschoppen, die produceert immers gewoon wat de markt vraagt.

 • podolski

  Tja, net als de wapen industrie. En als die er niet was hoefden wij de Somalische wateren niet te gaan beveiligen.

 • jan van den broek

  Mevrouw Thieme en mevrouw Dijksma gaan samen een dierboerderij beheren.De dierboerderij is klaar op vloerverwarming na , en nog enkele speciale puntjes. Ze gaan hier de dieren zodanig bestuderen, dat dit later in de bio, gebruikt kan worden. ik vind het geweldig van deze deskundige dames. Na hun onderzoek en bevindingen worden prijzen van kippenvlees, varkensvlees , kalfsvlees nog niet zeker zeker niet duurder,zo geweldig groots pakken ze het aan.Fijn om varkens of koeien boer te zijn , zeker met deze aanpak,door 2 vakvrouwen.

 • trijnie

  Vergaderboer.......even een wit voetje halen?
  Tjonge, jonge wat ben jij een geweldig mens om iemand zo neer te zetten.

 • Mozes

  @trijnie, WD en Marianne Thieme doen met de boeren niets anders en dit al vele jaren en geholpen door de media.

 • trijnie

  WD komt nu wel op voor de eierboeren. Als dit een beetje doorzet worden er straks misschien minder (kooi) eieren uit het buitenland ingevoerd en krijgen onze eigen boeren eindelijk eens een fatsoenlijke prijs voor hun produkt.
  En laten we nu eerlijk zijn, het is ook wel eens goed als er geageerd wordt tegen sommige misstanden. En het is mooi dat Nederland een voortrekkersrol heeft. Een goed voorbeeld van hoe het beter kan.
  Maar ik moet zeggen, soms zijn ze ook wel eens ''zielig'' bezig zonder de realiteit in het oog te houden.

 • somporn

  Trijnie,misschien & voortrekkersrol voor wat (concurrentie achterstand)

 • somporn

  Trijnie,misschien & voortrekkersrol voor wat (concurrentie achterstand)

 • b.brink1

  Een artikel van nul en geen waarde. Ga alsjeblieft niet PvdD achterna met het uitkramen van onzin.

 • schoenmakers1

  je moet iets als de werkelijkheid er niet mee toe doet

 • schoenmakers1

  mee moet meer zijn

 • trijnie

  Een voortrekkersrol voor al die onbeschaafde landen waar een dier helemaal niet goed wordt behandeld. En waar het voedsel niet op zon hoog peil staat dan hier bij ons.
  China heeft maar al te graag babyvoeding uit Nederland en daarbij Nederlandse raadgevers om zelf een zuivelindustrie op te bouwen.
  Kwaliteit wint het uiteindelijk van kwantiteit.

 • Ferm

  @Trijnie, als er maar betaald wordt voor die kwaliteit is er niets aan de hand. Een voortrekkersrol op kosten van de boer bereikt een keer zijn grens.

 • Fermer

  @trijnie, jawel , de chinezen willen onze babyvoeding omdat onze koetjes zo fijn op een koematrasje kunnen liggen, als ze toch even in de fijn natuurlijk geventileerde stal met neonlichtjes brandend op zonne-energie van het dak met veel lichtplaten zodat de koetjes ook 's winters nog luchten kunnen zien. Jammer alleen dat m'n vader in het verzorgingstehuis een mindere matras heeft dan onze koeien, minder buiten komt en minder in de douche dan een koe onder de automatische koeborstel, maar hij weet in ieder geval hoe een 'beschaafd' land we zijn.

 • trijnie

  Emmerei, niet alle verzorgingshuizen zijn slecht. Ik zou je zo een goed huis aan kunnen raden.
  Maar toch fijn dat die koetjes bij jou het zo goed hebben.
  Zij dienen jou met hun goede gaven en jij op je beurt geeft ze goedheid terug.

 • trijnie

  Paysanne, de melk prijs was toch wel goed de laatste jaren?
  En voor de rest fluctueren de prijzen. Maar ik gun ieder een redelijk loon voor het werk dat hij/zij doet.

 • somporn

  Trijnie,als er wereldwijd overal dezelfde regels zouden gelden zal geen boer in NL zeuren,maar de regeldrift slaat door in NL,

 • schoenmakers1

  en dan zijn we weer terug bij het begin, door het onnozele gedrag van thieme en de onkunde van de stemvee, gaan vele partijen met de onzin van de pvdd mee om maar niet teveel stemmen te verliezen

 • trijnie

  Het is mesjokke dat de regels in de EU niet voor ieder land gelden.

 • koestal

  Thieme is op vakantie naar Pamplona ,stieren kijken, daar vertroetelen ze de dieren

 • wienbemelmans

  Mensen laat al die azijnzeikers toch lullen en ga je eigen
  gang.Thieme en W,K dier hebben totaal geen verstand
  van dieren,ze lullen als een kip zonder kop.Het is jammer dat zulke mensen ook nog dik betaald worden van onze belasting centen

 • wimschaap

  dat volk hoord achter de tralies . maakt ons land kapot

Laad alle reacties (43)

Of registreer je om te kunnen reageren.