Redactieblog

2 reacties

Wantenaar hoogste baas supermarkt

Kees Wantenaar, oud-voorzitter van FrieslandCampina, verhuist naar de andere kant van de onderhandelingstafel. Hij wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Sperwer Groep, die onder meer de supermarktketen Plus exploiteert.

Leuk baantje voor Wantenaar. De commissarissen verdienden vorig jaar samen 178.000 euro. Als voorzitter schat ik toch dat hij daar 30.000 van krijgt.

Maar dat is onbelangrijk. Interessanter is de vraag wat Wantenaar daar gaat doen. Kan hij nog iets voor ons betekenen? Supermarkten worden niet gezien als vrienden van de boer. Ze zorgen er in ieder geval niet voor dat wij een royale prijs voor onze producten krijgen. We zijn meer het sluitstuk. Ze houden ons in het leven en dan houdt het medeleven op.

Kan Wantenaar daar iets aan veranderen? Mijn stellige overtuiging is: nee. Als voorzitter van de Raad van Commissarissen is hij verantwoordelijk voor het hoogste resultaat van de Sperwer Groep. Daar passen lage inkoopprijzen bij en zo hoog mogelijke verkoopprijzen.

De conclusie kan dan ook niet anders zijn dan dat Wantenaar er een voor hem attractief bijbaantje bij heeft. Als FrieslandCampina hadden we kennelijk een bekwame bestuurder, anders werd hij niet gevraagd voor zo'n belangrijk commissariaat. We kunnen dus trots zijn op onze voormalige voorzitter.

Maar ook niet meer. Hij zit nu aan de andere kant van de tafel en moet dat andere belang behartigen. De boerenpet kan in de kast en de nieuwe pet kan worden opgezet. Want met twee petten op ergens zitten lukt niet.

Eén zorgje: hij moet zijn kennis van de FrieslandCampina-strategie niet misbruiken om zijn nieuwe broodheer te behagen.

Laatste reacties

  • vandenbrandcv1

    het zal wel zo zijn dat hij destijds bij campina, goed geknipoogt heeft naar de sperwergoep ,vandaar nu dit kostelijke baantje!!!!!!!!!!!.

  • klaasboerema

    Zal wel weer een Gereformeerde zijn, door de weeks stout en op zondag alles vergeven.......

Of registreer je om te kunnen reageren.