Redactieblog

3766 x bekeken

Steeds gekker de trekker (2)

Bewondering heb ik voor jullie, respect en ontzag voor jullie doorzettingsvermogen. Zeer frequent bezochten jullie de potentiële klant. Die klant, mijn eigen lieve koeienboer, heeft kort geleden de knoop doorgehakt en een nieuwe trekker aangeschaft (nee, niet met 18.000 euro foutje bedanktkorting).

Het grote groene monster staat nu te glimmen in de werktuigenloods.

In de periode voor de aankoop heeft deze boerin haar keukentafel en koffiekopjes eindeloos ter beschikking gesteld aan jullie. Nu alles achter de rug is, durf ik te zeggen dat ik een favoriet had. Voor één van jullie stond de koffie net iets sneller klaar. Overigens heb ik me met de aankoop niet bemoeid. Ik heb namelijk totaal geen verstand van trekkers. Quasi niet-betrokken stond ik dan toevallig aan het aanrecht, maar ik hield de oren wel gespitst. Het is mooi om Wijnand te horen onderhandelen. Toch was ik stiekem ook blij dat er na de aanschaf weer tijd was voor het normale werk en er niet iedere middag een vertegenwoordigersauto op het erf stond.

Wat ik echter niet wist, en jullie duidelijk wel, is dat er na de aanschaf van een nieuwe trekker altijd nog meer te slijten valt. Dan komen er blijkbaar ook nieuwe maaiers en op de een of andere manier is dat heel ver bij ons vandaan ook razendsnel bekend. De rust op het erf was daarom van zeer korte duur. Nooit eerder heb ik in dit tempo met zoveel verschillende vertegenwoordigers kennis gemaakt en tegelijkertijd ook mijn Twents en Rotterdams weer opgehaald. Jullie waren meestal aardig, soms irritant of glad maar ook knap en sympathiek. Omdat jullie werkelijk allemaal onuitgenodigd aan de deur stonden, zal ik voor één keer merken noemen. Claas, Deutz-Fahr, Krone, Kuhn, Lely, Pottinger, SIP en Vicon en misschien ben ik er nog zomaar één vergeten.

Bijzonder is dat jullie allemaal de beste, goedkoopste en/of sterkste maaier verkopen. Maar Wijnand laat zich nooit zomaar iets aanpraten. En hij heeft beslist. De komende tien jaar wil ik dus geen vertegenwoordiger meer zien. Behalve mijn favoriete vertegenwoordiger, die helaas weer achter het net viste. Maar hem wil ik graag meegeven niet op te geven, want ik heb bewondering voor hem. En er komt een dag dat we iets van hem kopen!

Of registreer je om te kunnen reageren.