Redactieblog

1718 x bekeken 5 reacties

NVWA-baas kletst uit zijn nek

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zit in de problemen. Er is een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid op komst waarbij de organisatie flinke tikken krijgt. Het komt erop neer dat de fusie tussen de verschillen controleorganisaties – voedsel en waren (VWA), plantenziekten (PD) en AIVD – niet is gelukt.

En wat doet dan de baas, Harry Paul, van deze organisatie? Hij slaat wild om zich heen richting vleesverwerkers en nog meer naar de boeren. Wat een onzin. Hij zou de blik naar binnen moeten richten en daar de zaak op een rijtje zetten.

Niets daarvan. Hij leidt de aandacht af. Hij spreekt zijn zorg uit over de moraliteit van boeren en verwerkers. Het respect voor dieren zou hoger in het vaandel moeten, ook als dat leidt tot een lagere productie. "Het dierenwelzijn moet worden verbeterd", zo zegt de moraliserende heer Paul.

Foute boel. Hij valt daarmee twee groepen af. Ten eerste zijn baas, de overheid. Die maken kennelijk wetten die hij te zwak vindt. Hij beweegt zich op politiek terrein en dat hoort niet. Hij moet zorgen dat de wetten nageleefd worden, niet meer en niet minder.

Ten tweede doet hij de boeren onrecht. Hij scheert ze over één kam. Hij veroordeelt de hele sector, terwijl er sporadisch uitwassen zijn. Die moet hij opsporen, dat is zijn taak. Degenen die het goed doen geeft hij een dreun. Weinig motiverend!

Daarom, meneer Paul, terug in uw eigen hok. Zorg dat u uw zaakjes op orde krijgt. En motiveer uw medewerkers. Niet met de suggestie dat de hele zuivel- en vleesketen verrot is met mensen met een gebrek aan moraal. Hoe kunnen de controleurs dan nog met een onbevangen blik hun werk doen?

Eerst u eigen tuintje wieden, meneer Paul, en dan pas het openbaar groen. Want dat ziet er in de landbouwsector best goed uit.

Laatste reacties

 • geen boer

  het beste topic tot nu toe van blogger Vergaderboer.
  De baas van het nVWA mag zich inderdaad wel eens op zijn eigen functioneren beraden. Zijn personeelsleden zijn het spuug- en spuugzat, en dat komt niet door de sector waarop hij zijn persoonlijke frustraties afreageert.

 • agratax2

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat de heer Paul een WD infiltrant is, die zijn persoonlijke voorkeuren tot wet heeft verheven en de sector zo over de klip jaagt. In ons bestel wordt de wet nog steeds gemaakt door de Regering en moet de ambtelijke sector die uitvoeren. Is uitvoering onmogelijk dan zal de regering zich moeten beraden over aanpassingen of intrekken. Gelukkig dhr. Paul mag niet zelfstandig deze aanpassingen maken naar eigen bevindingen.

 • new kids

  Je ziet veel vaker dat dienaren van de wet menen dat zij de wetten maken. Op gemeentelijk niveau waar de 'rooien' het decennia voor het zeggen hebben gehad, zie je dat veel gebeuren. Gelukkig gaat er op veel plekken een andere wind waaien na afgelopen woensdag.
  En ze zijn nog stom bezig ook, want de hele economie helpen ze naar de kloten.

 • zon

  Harry Paul denkt dat hij politiek moet bedrijven,Dat moet hij zelf weten,maar dan wel in zijn vrije tijd en in de functie die hij heeft moet hij dit soort zaken sowieso voor zich houden.

 • koestal

  ambtenaren maken zichzelf graag onmisbaar,daar hebben ze truucjes voor

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.