Redactieblog

4 reacties

De lokfluit

De directeur van de jagersvereniging is aangehouden door de politie omdat hij bij de ganzenjacht een lokfluit zou hebben gebruikt. Dat mag niet.

Er zijn natuurlijk verontschuldigingen genoeg. De regelgeving voor het gebruik van lokfluiten schijnt erg ingewikkeld te zijn. Soms mag het wel en soms niet, je moet het maar net weten.

De belangrijkste drijfveer voor deze jager lijkt mij dat er geen ganzen in de buurt waren. Heb je eindelijk eens een halve dag vrij kunnen nemen van de veeleisende baan van directeur van de jagers, een vriendje geregeld om mee te gaan op de ganzenjacht, je geweer geolied, de juiste munitie bij je gestoken, een après-jacht georganiseerd, zijn er verdorie geen ganzen. Bovendien weet je dat er toch te veel ganzen zijn; er moeten er heel wat naar de andere wereld geholpen worden.

Hee, daar voel je je lokfluit in je zak. Je hebt de  Verordening schadebestrijding dieren Fryslân 2013' niet uit je hoofd geleerd en ook niet bij je gestoken. Nou, dan kan ik mij voorstellen dat je een paar piepjes afsteekt om de middag te redden en toch nog wat ganzen te verschalken.

Ik vind dat niet zo erg. Veel erger vind ik dat de controleurs in Friesland, die de directeur arresteerden, kennelijk niets beters te doen hadden. Het bericht in de krant meldt dat zij een weiland liepen te controleren en toen de lokfluit hoorden. Politie en milieuambtenaren gingen achter de jagers aan en wisten ze uiteindelijk op het gehoor te vinden. Is er dan werkelijk zoveel overcapaciteit onder de Friese politie en ambtenaren dat zij in grote groepen weilanden lopen te controleren? Wat valt er eigenlijk aan een weiland te controleren? Diefstallen, inbraken, mestfraude, moord en doodslag, komt dat in Friesland allemaal niet meer voor, zodat men nu in arren moede maar weilanden gaat controleren? Je moet toch wat? En dat onze overheidsdienaren dan ook een lokfluit herkennen als ze er een horen. En de Verordening schadebestrijding dieren Fryslân 2013 uit het hoofd kennen. Daar moet een langdurige en veeleisende opleiding achter zitten. Als ik de baas van Friesland was zou ik deze types maar eens een tijdje aan maatschappelijke participatie laten doen.

Laatste reacties

 • Mozes

  De directeur heeft op ganzen gejaagd maar uit het bovenstaande blijkt dat overheidsdienaren bewust op deze directeur gejaagd hebben.

 • alco1

  Eens temeer een bewijs dat een breed gedragen ganzenakkoord ver te zoeken is. Dat betekend winst voor de niksnutten en steeds maar meer schade voor boeren. Wanneer gaat het besef eens komen dat emotie niet kan en mag regeren.

 • Gijs Gans

  Volgens mij was het de andere persoon met de lokfluit de directeur was slechts in de buurt en die wordt nou zwartgemaakt door verschillende personen

 • Mels

  Je kan er eigenlijk toch alleen maar om lachen?,Hoe erg het ook is,te zielig voor woorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.