AlgemeenOpinie

Compliment voor LTO en waterschapbestuurders

Natuurlijk vinden we dat de waterschapslasten te hoog zijn. Ik mopper ook als de aanslag komt. Maar is dat niet een beetje kortzichtig?

 

Uit cijfers blijkt dat de burgers een steeds groter deel betalen van de totale begroting van de waterschappen. De boeren relatief steeds minder. Burgers zijn nu boos en er worden Kamervragen gesteld over deze ontwikkeling. Daar bij wordt gewezen naar het sterke boerenfront dat in de waterschappen de macht heeft.

LTO heeft een te grote vinger in de pap en het aantal boerenbestuurders is onevenredig hoog. Die hebben volgens de nu heersende opinie veel geld via het waterschap weg laten halen bij de burgers. In het voordeel van de boer. Dat moet dus anders.

Een groot compliment voor LTO en boerenbestuurders in het waterschap. Ze zijn er kennelijk in geslaagd via rustig overleg veel geld voor de boeren binnen te halen. Op een geloofwaardige manier, want er is geen actie voor nodig geweest.

Ik weet dat nu wordt gezegd: “De taken van de waterschappen zijn ook uitgebreid met allerlei zaken voor de burgers, zoals waterzuiveringen en zo meer. Dat moeten ze dan ook maar zelf betalen.”

Helemaal mee eens. Maar zelfs dan betalen we als boeren relatief weinig. Dat danken we aan LTO en de boerenbestuurders in het waterschap. Dat mogen we best eens hardop zeggen.

Beheer
WP Admin