Redactieblog

943 x bekeken 6 reacties

Compliment voor LTO en waterschapbestuurders

Natuurlijk vinden we dat de waterschapslasten te hoog zijn. Ik mopper ook als de aanslag komt. Maar is dat niet een beetje kortzichtig?

 

Uit cijfers blijkt dat de burgers een steeds groter deel betalen van de totale begroting van de waterschappen. De boeren relatief steeds minder. Burgers zijn nu boos en er worden Kamervragen gesteld over deze ontwikkeling. Daar bij wordt gewezen naar het sterke boerenfront dat in de waterschappen de macht heeft.

LTO heeft een te grote vinger in de pap en het aantal boerenbestuurders is onevenredig hoog. Die hebben volgens de nu heersende opinie veel geld via het waterschap weg laten halen bij de burgers. In het voordeel van de boer. Dat moet dus anders.

Een groot compliment voor LTO en boerenbestuurders in het waterschap. Ze zijn er kennelijk in geslaagd via rustig overleg veel geld voor de boeren binnen te halen. Op een geloofwaardige manier, want er is geen actie voor nodig geweest.

Ik weet dat nu wordt gezegd: "De taken van de waterschappen zijn ook uitgebreid met allerlei zaken voor de burgers, zoals waterzuiveringen en zo meer. Dat moeten ze dan ook maar zelf betalen."

Helemaal mee eens. Maar zelfs dan betalen we als boeren relatief weinig. Dat danken we aan LTO en de boerenbestuurders in het waterschap. Dat mogen we best eens hardop zeggen.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  het mag ook best eens gezegd worden dat het waterschap totaal niet doet waar het voor diend, water beheersen, het is gewoon een ordinaire natuurclub geworden

 • Marco22

  Wat is dat toch die zelfverheerlijking van de Lto ik krijg daar een umheimliches gevoel van. Dat zie je ook bij RFC waar Cees Romijn en SJ Schenk keer op keer een bruine arm halen. Ik vraag mij af hoe objectief en kritisch nog kunt zijn als belangenbehartiger als er mee vermengd raakt. En hoe kijken niet Lto-boeren hier tegen hun coop of waterschap
  Feiten zijn dat er wilde plannen door de waterschappen bedacht worden en later het fin. plaatje erbij gezocht wordt. Dat resulteert in een fikse tariefs verhoging. Verbrede watergangen voor opslag van water bij een overvloed daarvan. Maar die groeien in no-time vol met riet ed en onderhoud tot minimum beperkt wordt. Overal zie het zelfde grond wordt aangekocht en vervolgens ontdaan van de bouwvoor. Anders verdroogd de omgeving wordt gezegd. Dit is bullshit natuurlijk. Hier wordt nieuwe natuur aangelegd die menig boeren bedrijf straks regeltechnisch in de weg gaat zitten. Trots op Lto

 • johannetje

  KIjk daarvoor eerst naar Brussel: Kader Richtlijn Water etc.

 • koestal

  De riolen en zuiveringsinstallaties worden ook beheerd door de waterschappen,hebben burgers zeker ook niets mee te maken ,spoel de WC maar even door!

 • Broer

  Het is meer geluk dan wijsheid dat het nog niet erger is in het waterschap.
  Al jaren geleden hebben we als boeren in ruil voor minder bijdrage zeggenschap ingeleverd. Het wordt ook wel andersom uitgelegd.
  Het past bovendien weer mooi in de aloude trits belang-betaling-zeggenschap.

 • Schaapje

  Hoezo, waterschapsbelasting niet hoog? We vallen onder Hhnk welke de hoogste tarieven hanteert. Als agrariërs moeten we ook de sloten schonen en betalen geld toe!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.