Boerenblog

2044 x bekeken 2 reacties

Wikken en wegen

Lokale dealers willen mijn rit naar Gambia wel sponsoren, maar grotere holdings zijn afwachtend.

Wat heb ik sponsoren te bieden? Deze vraag gaat dagelijks door mijn hoofd. Een particulier die zijn statiegeldbonnen voor me verzilvert, kan ik helaas niet veel bieden. Maar zo'n sponsor verwacht waarschijnlijk ook minder terug. Een importeur van een trekkermerk verwacht daarentegen veel meer terug. Denk aan filmmateriaal!

Gedurende de voorbereidingen voor mijn reis naar Gambia en tijdens de tocht zelf maak ik korte filmopnames, die overal gepubliceerd kunnen worden. Ze zijn bedoeld voor YouTube, het Outdoor Film Festival, tv-programma's, lokale schuur- en tentfeesten en braderieën.

Je ziet het steeds vaker: sporters die hun eigen prestaties filmen om anderen te laten meekijken, of tv-programma's waarin mensen 'in the outdoor' een zogenoemde GoPro-camera gebruiken om hun eigen avonturen te filmen. Als het op een snowboard of in een tentje in het Amazone-gebied kan, waarom dan niet op de motorkap van een trekker dwars door de Sahara?

Maar er is meer dat me de laatste tijd flink bezighoudt. Vooral het feit dat ik momenteel werkloos ben, baart me zorgen. Zo links en rechts heb ik genoeg contacten in de sector, maar helaas vang ik tot nog toe steeds bot. De een wil investeren en personeel aannemen, de ander wil nog even afwachten en kondigt een personeelsstop af.

Hetzelfde zie ik terug in de sponsoring van Boer Helpt Boer. Dealers zijn bereid iets te doen, terwijl de grote(re) holdings terughoudender zijn en niet thuis geven.

Ook de steeds wisselende berichtgeving rondom het ebola-virus baart me zorgen. Steeds vaker hoor ik dat het virus flink om zich heen grijpt. Weet je wel zeker dat je nog met de trekker naar Gambia wilt gaan?, wordt mij vaak gevraagd. Mijn antwoord luidt dan: Ja, ik ga! En ik houd de moed erin, omdat ik van mening ben dat ebola volgend jaar mei volledig onder controle is. Zo zoetjes aan komen er steeds meer medicijnen op de markt waarvan het lijkt dat ze ebola kunnen bestrijden en genezen.

Terwijl ik dit opschrijf, bedenk ik me dat ik nog naar de huisarts wil om me te laten informeren over vaccinaties en medicatie voor mijn tocht naar Gambia. Wat gaat de tijd toch snel. Over een halfjaar ben ik mijn koffer al aan het pakken en stap ik op de trekker op weg naar Dakar.

Check: www.farmersunited.nl en www.boerhelptboer.org

Laatste reacties

  • Koen123

    Ik wens jullie team een heel goede plezierige reis, Gambia is een mooi land ,de bevolking verdiend een steuntje in de rug, ondanks het vele verdriet wat dagelijks om de hoek komt lacht iedereen de hele dag, wij komen er sinds 1996 jaarlijks iets van de grond krijgen valt niet mee ,wie weet lukt het jullie een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het land, veel succes , en net zo belangrijk veel plezier, wie weet word je ook besmet met positieve Gambia virus en wil je net als wij ieder jaar weer terug.

  • flyinghollander

    Zaakje is gestopt?

Of registreer je om te kunnen reageren.