Redactieblog

14 reacties

Wonderbaarlijke top van Vion

Wat moet je er mee, de nieuwe top van Vion? De directeur, Michiel Herkemij, volgens de media gedumpt door DE Blenders, heeft al gezegd dat hij geen verstand van varkens heeft. Hij nam de functie omdat er weinig topfuncties zijn in Nederland.

En dan nu Sipko Schat. Was als directeur verantwoordelijk voor de Libor-fraude van de Rabobank. Hij zei voor de televisie dat hij van niks wist en dat hij daarom wel bij de Rabo kon blijven. De leden dachten er anders over en zorgden ervoor dat hij de laan werd uitgestuurd.

Voeg daarbij nog Hans Huijbers, onder wiens leiding de teloorgang van Vion plaatsvond, en je hebt een opmerkelijk trio. Hans Huijbers doet nu net als Marco van Basten in het voetbal: hij wordt van hoofdtrainer assistent. Waarmee ik wil zeggen dat het onbegrijpelijk is dat Huijbers zo aan het pluche blijft kleven.

Dat was dus het verleden. Dan de toekomst. Wat mogen we verwachten van de nieuwe top? Ik denk best wel veel. Het zijn allemaal gestruikelde lieden, die niet voor de tweede keer willen vallen.

Neem zo'n Sipko Schat. Bij de Rabo liep hij duidelijk langs het randje. Niemand twijfelde echter aan zijn capaciteiten. Op de stoel van Vion-voorzitter kan hij best goede dingen doen. Dat zal hij ook willen. Als je zijn hoofd op foto's en televisie ziet, dan straalt hij de verbeten wil naar revanche en erkenning uit. Daar gaat hij voor vechten. Datzelfde geldt voor Herkemij. Die zal niet weer willen mislukken. Dus echt gemotiveerd.

En Hans Huijbers? Die vangt alleen zijn vergoeding voor het pluchezitten en kan weinig fout doen omdat hij niet meer aan de touwtjes trekt. En degenen die hem door dik en dun steunen, blijven tevreden.

Kortom, ik heb veel verwachtingen van de nieuwe Vion-top. Een wonderbaarlijke keuze, die best eens goed kan uitpakken.

Laatste reacties

 • agratax2

  Vergaderboer ik hoop met je dat de huidige greep goed uitpakt de leveranciers hebben er recht op. Ik heb echter mijn twijfel, 1 van de heren heeft aangegeven zijn -medewerkers- niet onder controle te hebben gehad. Hij is kennelijk geen ster in aansturen van zijn werknemers. Dit vind ik een hachelijke zaak binnen VION een bedrijf met heel medewerkers op allerlei niveua's. Ookal is hij niet verantwoordelijk voor de verwerkingsafdelingen, zijn medewerkers zullen ook een goede aansturing vereisen in de huidige netelige situatie waar de vleessector in zit.

 • alco1

  Vergaderboer. Hoop is vaak een misleidende wetenschap!

 • aarthamstra1

  Langs het randje ,Je bedoeld op grote schaal de Rabo leden bedonderd namens en in het belang van Rabo.
  Nu denk jij dat de Vion leden beter behandeld worden .

 • agratax2

  aarthamstra1. Ik durf niet te zeggen Rabo leden bedonderen in belang van Rabo. Ik denk eerder dat hier het eigenbelang van de bankier voorop stond. Rabo belang op lange termijn is de vraag, de toekomst zal ons dat moeten leren. Ik zou niet gaan voor een dergelijke directeur als ik er een zocht. Liever een met meer eigen kennis en met moed om bij ernstige fouten minimaal de hand in eigen boezem te steken en de consequenties te aanvaarden.

 • ikkethuis

  Waarom mislukte managers, en geen varkensboer die moet stoppen vanwege slechte prijzen. Deze heeft ook zijn capaciteiten, en zal beter voor de varkensboer opkomen.

 • agratax2

  ikkethuis. Helaas de stoppende varkensboer kent men niet in het circuit van -old boys- en daar komt bij dat hij wel verstand heeft maar geen erkend diploma als mislukte manager.

 • farmerbn

  Maakt vion winst dan heeft die de boeren tekort gedaan door een te lage prijs te betalen en als vion verlies draait is het ook niet goed. Doe net als fc en beloof de boeren een bovengemiddelde prijs.

 • agratax2

  farmerbn Als VION dat doet, kan ze de belofte ook niet waar maken op dit moment. In het meest gunstigste geval heeft VION de gemiddelde prijs, hier kan ze niet overheen bieden.

 • Mozes

  @ikkethuis #5, varkensboeren hebben alleen verstand van varkens produceren en niet van varkens vermarkten. Daar schiet je bij Vion dus niets mee op.

 • geen boer

  Schat zal een aanwinst blijken voor VION, Herkemij is zeer twijfelachtig, hij lijkt nogal met zichzelf bezig te zijn. Huijbers doet inderdaad niet ter zake.

 • Rip

  Opvallende mening van vergaderboer. Ik had het nooit van deze kant bekeken. Dit soort mensen, die in andere bedrijven zijn weggewerkt, willen dat natuurlijk niet weer. Het kan dus best meevallen. En die Huijbers, ja, dat weet ik ook niet. Dat is in feite de man van de varkenshouders. Mijn vertrouwen daarin is helemaal weg.

 • ...............

  De heren zullen eerst de bonusjes en de oprotpremie's wel geregeld hebben. Functioneer ik niet, dan graag een paar miljoentjes mee. 'Die varkensboertjes schuiven wel'.

 • j.verstraten1

  Je hebt een RvC, en één van die commissarissen is de voorzitter. Waar vergaderboer nu weer de wijsheid vandaan haalt dat een voorzitter aan de touwtjes trekt, en de rest daar dus blijkbaar voor spek en bonen zit?

 • joannes

  Dat er wantrouwen is in het bestuur is duidelijk verwoord door Vergaderboer. De grote vraag is waarom zo´n bestuur? Het antwoord is zeer waarschijnlijk dat de RABO de touwtjes nog gewoon in handen heeft. Zij hebben natuurlijk een stem in de aanstellingen en met deze heren zullen ze die touwtjes ook niet kwijt raken. Soms is kennis, karakter en/of vaardigheid gewoon lastig!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.