Commentaar

1077 x bekeken 3 reacties

CRV ligt op koers

Het financiële lek bij CRV is gestopt. Door bedrijfsmatig te werken en duidelijke keuzes te maken, boog de fokkerijcoöperatie het verlies van 8 ton in boekjaar 2011-2012 om in een winst van 1 miljoen euro in het boekjaar 2012-2013.

Productie en afzet van sperma is niet langer het ultieme doel. Nee, rendement is doel nummer een, te realiseren door productie van gewild sperma en leveren van diensten rondom inseminaties en managementondersteuning (Ovalert en Veemanager). Om de winst te verhogen zijn de voorraden flink teruggebracht, is personeel vooral in de verre buitenlanden afgevloeid en is de interne logistiek en het financiële beheer op de kop gezet. De zeer sterke eigen vermogenspositie maakte het mogelijk alle benodigde wijzigingen in relatieve rust te kunnen doorvoeren.
Boekjaar 2012-2013 was voor CRV een bouwjaar, de komende jaren zullen de winsten wel weer aantrekken richting de 4 miljoen die het bedrijf gewend is.
Opvallend is dat de organisatie nu ook negatieve invloeden van Genomics noemt. Het maakt, met name in de VS, het vrouwelijke topfokvee stukken duurder. Om die kosten te drukken en de eigen positie te versterken trekt CRV in de VS nu samen op met concurrent Alta. Niks vreemds, binnen EuroGenomics gebeurt hetzelfde. Tegelijkertijd is vermarkting van sperma van externe partijen zoals KI Kampen en CRI gestaakt. Dat voegde te weinig toe in de jacht op een renderende bedrijfsvoering.

Laatste reacties

  • tinus888

    Hun snelle manier van fokken is een doodlopende weg

  • NoordHollander

    jawel robbert miljoen plus is mooi los daarvan de genomics dwaalpuzzel lees de nrc er maar eens op na toekomstloze rijstebrijberg!!!!

  • koestal

    Waar zat het financiele lek ? zeker in het buitenland,daar hebben ze weinig grip op

Of registreer je om te kunnen reageren.