Redactieblog

2755 x bekeken 13 reacties

En weer meer kip

Het zal Wakker Dier verdriet doen, maar we aten de eerste helft van dit jaar weer meer kip.

Het productschap meldde dat we een procent meer kip kochten en daarvoor meer betaalden dan vorig jaar.

Een resultaat om blij mee te zijn. Kip is kennelijk nog steeds het meest veelzijdige stukje vlees, geliefd op vele borden. Geruststellend voor de pluimveesector, die door de agressieve reclame van Wakker Dier wel eens zou kunnen gaan twijfelen aan zijn toekomst. Dat hoeft dus niet, want we eten lekker door. Niet alleen hier, maar ook in het buitenland.

Wakker Dier kan ook tevreden zijn. Het bedrag aan kip besteed, steeg per huishouden sterker dan het verbruik. Dat betekent dat er meer voor de kip werd betaald. Niet voor de basiskip, maar vooral voor de duurdere soorten. Kippen met ster, biologisch enzo.

Zo heeft de reclame van Wakker Dier alle gewenst effecten. Voor de boer meer, voor Wakker Dier beter.

Dat laatste, daar hebben de boeren niets op tegen. Sterker nog, het is fijn dat de consument toont meer te willen betalen voor dieren met een speciaal keurmerk. De kippenmesters willen wel, als de consument maar betaalt. En dat begint zich nu voorzichtig af te tekenen.

Dus Wakker Dier, ga door met adverteren. Het is prima voor de sector. En als dat leidt tot allemaal kippen met sterren in ons land, waar goed voor betaald wordt, prima toch? En de overige 70 procent exporteren we toch. Misschien kan Wakker Dier met de zusteractiegroepen in andere landen afspreken dat ze ook daar gaan adverteren. Om hetzelfde doel te bereiken als in Nederland. Tot heil van kip en pluimveemester.

Laatste reacties

 • alco1

  Doorgaan van Wakker Dier en denken dat dat de consumptie vergroot lijkt me ook een fantasie rijke gedachte. Misschien was de consumptie anders nog wel meer gestegen. Een vaststaand feit wordt echter wel weer bewezen. De consument gaat voor het goedkoopste.

 • probe14

  Doorgaan met leugens verspreiden kun je nooit stimuleren, vergaderboer!
  Maar begrijp strekking wel en positieve insteek is prima. Trouwens ook bewijs dat de consument terecht alle vertrouwen heeft in gangbaar pluimveevlees.

 • bankivahoen

  Wat bedoel je met leugens info387@ ?

 • kleitokkers

  Maar eens afwachten of vergaderboer nog zo blijft schrijven als WD echt de melkveehouderij als actie diergroep gaat op pakken.

 • probe14

  De leugens en verkeerde beeldvorming waarmee Wakker Dier probeert de gangbare kip in discrediet te brengen.

 • HeinCarien

  Ze blijven aan de gang die WD ers. Komen we nooit meer van af. Van da soort volluk moete afblijve en me heen doen, zegt me pa altijd en hij heeft vaak gelijk.
  En wij zijn pluimveehouders en geen kippenmesters. Vergaderboer , volgende keer heb je het over pluimveehouders, oke ?

 • Leo van Malsen

  Wakker dier wil eigenlijk dat we helemaal geen kip meer eten maar wil dat niet zo vertellen. Ze hoopten dat door hun zwakke smoes over dierenwelzijn en milieu mensen allemaal vegetarisch zouden gaan eten. HAHA, dat pakt dus helemaal anders uit.

 • alco1

  Leo. Dankzij de vleesconsumptie mogen al die dieren nog geboren worden en genieten van een zeer verwend leventje, anders is de groei niet optimaal. Erg eh van die wakker dier mensen dat ze het levenslicht helemaal niet mogen aanschouwen. En als zeer belangrijke bijkomstigheid helpen we de economie ook nog.

 • trijnie

  Niet zo dom kletsen alco, nooit geboren is nooit geen vreugde maar ook nooit geen leed.
  Zou jij als kip geboren willen worden?

 • alco1

  Jazeker en dan optimaal verwend worden en zonder dat je het door hebt het leven laten? Niks mis mee.

 • trijnie

  Ikke toch liever niet alco,een kip zonder kop, soms lijk ik erop, maar toch liever niet bij de friki.

 • ndege1

  Lekker kippenpootje van gezond kuiken
  Merijntje eet graag kip en geregeld staat er kip op het menu. Hij stoort zich niet aan de leugenachtige hetze van Wakker Dier die met de regelmaat van de klok op de radio in een reclamespot laat horen dat de helft van wat zij noemen “plofkippen” niet kreupel is. Bekijk en beluister het praatje van Merijntje via You Tube link:

  http://www.youtube.com/watch?v=Kpk1R-SipKQ

 • Romeijn

  Waarom, Leo van Malsen #7, zou Wakker Dier een verborgen agenda moeten hebben? Jagende boeren zeggen toch ook gewoon eerlijk waarom zij dat doen, zodat anderen dat mogelijk kunnen maken?

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.